Filmmaker Talk: Emma Davie

Sluiten
IDFA

Filmmaker Talk: Emma Davie

IDFA

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Filmmaker Talk: Emma Davie
IDFA

Een diepgaand gesprek met filmmaker en wetenschapper Emma Davie. Samen met schrijfster Pamela Cohn zal zij haar oeuvre, artistieke keuzes en opvattingen over filmkunst bespreken.

Festival IDFA

Duur 60 minuten
Genre perspectief

Emma Davie


Deze inzichtelijke sessie zal ook fragmenten bevatten uit Davie's verschillende werken en haar nieuwe film The Oil Machine. De filmpraktijk van Emma Davie draait om diepgaande creatieve samenwerking voor en achter de camera. In haar werk experimenteert ze vaak met narratieve benaderingen en complexe relaties tussen de waarnemer en de protagonist. Na een aantal succesvolle documentaires voor televisie te hebben geregisseerd, waaronder What Age Can You Start Being An Artist?, Gigha, Buying Our Island en Flight, was Davie co-regisseur van I Am Breathing, dat een Schotse BAFTA won voor beste regisseur.
-|-
Een andere belangrijke inspiratiebron in Davies carrière is performance theater, dat zoveel vorm gaf aan Becoming Animal, een film die ze in 2018 samen met Peter Mettler maakte. Emma Davie diende als documentaireprogrammeur voor het Edinburgh International Film Festival, zat in het bestuur van EDN en leidt momenteel de postdoctorale cursus documentaire regie aan het Edinburgh College of Art.

OVER IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Tijdens deze editie van het festival zijn in ITA dagelijks screenings van documentaires en bijzondere voorstellingen te zien.

Bekijk het hele IDFA-programma