Filmmaker Talk: Kidlat Tahimik

Sluiten
IDFA

Filmmaker Talk: Kidlat Tahimik

IDFA

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Filmmaker Talk: Kidlat Tahimik
IDFA

Een diepgaand gesprek met regisseur, kunstenaar en multidisciplinair performer Kidlat Tahimik. Schrijfster Pamela Cohn praat met de prominente Filippijnse filmmaker over zijn oeuvre, zijn creatieve proces en de verschuivende grenzen tussen genres en culturen.

Festival IDFA

Duur 60 minuten
Genre perspectief

Kidlat Tahimik


Kidlat Tahimik wordt beschouwd als de peetvader van de Filippijnse New Wave cinema. Zijn allereerste film Perfumed Nightmare won de FIRPESCI-prijs op het filmfestival van Berlijn en werd in de VS uitgebracht door Francis Ford Coppola's American Zoetrope studio. Tahimiks vrije, experimentele en compromisloze beeldtaal maakt gebruik van verschillende performatieve methoden buiten de conventionele dramaturgie om. Zijn films omvatten: Why Is Yellow the Middle of the Rainbow?, Turrumba, Orbit 50: Letters to My 3 Sons, Japanese Summers of a Filipino Fundoshi, BUBONG! (Roofs of the World! UNITE!).
-|-
Zoals in veel van zijn films verschijnt de kunstenaar als protagonist in het epische essay Balikbayan #1 Memories of Overdevelopment Redux III, dat op de Berlinale werd bekroond met de Caligari Prize.

Tahimik werkt de laatste tijd met kortere vormen en installaties, met meerdere tentoonstellingen in toonaangevende kunstinstellingen over de hele wereld.

OVER IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Tijdens deze editie van het festival zijn in ITA dagelijks screenings van documentaires en bijzondere voorstellingen te zien.

Bekijk het hele IDFA-programma