Filmmaker Talk: Nishtha Jain

Sluiten
IDFA

Filmmaker Talk: Nishtha Jain

IDFA

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Filmmaker Talk: Nishtha Jain
IDFA

Een inspirerend, diepgaand gesprek van een uur met de bekende Indiase filmmaker Nishtha Jain. Gemodereerd door schrijfster Pamela Cohn, zal dit gesprek zich richten op Jain's creatieve credo en oeuvre, met fragmenten uit zowel The Golden Thread als eerdere films.

Festival IDFA

Duur 60 minuten
Genre perspectief

NISHTHA JAIN


De cinema van Nishtha Jain verkent het politieke in het dagelijkse en werpt een licht op de mechanismen van onzichtbare onderdrukking. Haar films kijken naar culturele constructies zoals privileges, kasten, klasse, geslacht, en onthullen hun alomtegenwoordigheid in de hedendaagse Indiase samenleving.
-|-
Jain heeft ook gewerkt op verschillende platforms, waaronder gescripte film en virtual reality installaties. Tot de werken die tijdens deze filmmakers talk worden besproken behoren enkele van haar bekendste documentaire titels: City of Photos (2004), Lakshmi and Me (2007) en Gulabi Gang (2012).

OVER IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Tijdens deze editie van het festival zijn in ITA dagelijks screenings van documentaires en bijzondere voorstellingen te zien.

BEKIJK HET HELE IDFA-PROGRAMMA