Filmmaker Talk: Petra Lataster & Peter Lataster

Sluiten
IDFA

Filmmaker Talk: Petra Lataster & Peter Lataster

IDFA

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Filmmaker Talk: Petra Lataster & Peter Lataster
IDFA

Een inspirerend gesprek van een uur met Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster. Schrijfster Pamela Cohn spreekt met de gerenommeerde regisseurs over hun indrukwekkende filmografie, opvattingen over filmkunst en de aanpak van het werken als creatief duo.

Festival IDFA

Duur 60 minuten
Genre perspectief

Petra Lataster en Peter Lataster


Peter en Petra Lataster delen al meer dan twintig jaar een cinematografisch pad en werkten samen aan tientallen titels die een scala aan Nederlandse en internationale prijzen opleverden. Een onvoorwaardelijke nieuwsgierigheid naar het menselijk bestaan stuurt veel van hun werk, dat het terrein van het gewone en alledaagse uitbreidt tot diepgaande universa vol filosofische ontdekkingen. Een ander kenmerk van hun repertoire is dat veel van hun films intieme, diep persoonlijke situaties volgen, en vaak de eigen familiekring van de filmmakers betrekken.
-|-
Op het snijpunt van deze kenmerken ligt Latasters nieuwe film Journey Through Our World, die in wereldpremière gaat als onderdeel van de Internationale Competitie. Deze Filmmaker Talk zal ook andere films verkennen, waaronder Jerome Jerome, Miss Kiet's Children, Not Without You. Geselecteerde fragmenten zullen worden belicht als onderdeel van het interview.

OVER IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Tijdens deze editie van het festival zijn in ITA dagelijks screenings van documentaires en bijzondere voorstellingen te zien.

BEKIJK HET HELE IDFA-PROGRAMMA