Gala van het Nederlands Theater

Sluiten
Nederlands Theater Festival

Gala van het Nederlands Theater

Nederlands Theater Festival / Internationaal Theater Amsterdam / Wunderbaum

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Gala van het Nederlands Theater
Nederlands Theater Festival / Internationaal Theater Amsterdam / Wunderbaum

Hét hoogtepunt van ieder theaterseizoen: de feestelijke afsluiting van het Nederlands Theater Festival. Wie wint de Louis en wie de Theo d’Or? Deze en alle andere belangrijke toneelprijzen worden uitgereikt. De avond eindigt traditioneel met een groot feest en afterparty in de ITA-brasserie.

De Oscaravond van het Nederlandse theater


Het Gala van het Nederlands Theater
is de ‘Oscaravond’ van het Nederlandse theater. Ter afsluiting van het festival worden hier de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt, waaronder de Louis d’Or en Theo d’Or voor beste acteur en actrice. Een feestelijke avond waarin de theatersector in het zonnetje wordt gezet en wordt bezongen met een gezonde dosis humor. De avond knalt eruit met een groot feest op het podium en een afterparty in de Brasserie.
-|-
De prijzen die worden uitgereikt zijn de Theo d’Or voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol, de Louis d’Or voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol en de Colombina en de Arlecchino voor de meest indrukwekkende bijdragende rol. De VSDC Mimeprijs gaat naar de beste mimevoorstelling of prestatie van het afgelopen seizoen en de Prosceniumprijs voor een wezenlijke bijdrage aan het toneelklimaat. Daarnaast worden ook de Regieprijs, de Gouden Krekels voor de beste jeugdtheatervoorstelling en beste podiumprestatie, en de ACT Award uitgereikt.

Bekijk ook