Going Global

Sluiten
Summer Dance Forever

Going Global

Fubunation & Ousmane Sy / Summer Dance Forever

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Going Global
Fubunation & Ousmane Sy / Summer Dance Forever
€ 25

In het Internationaal Theater Amsterdam presenteert dansfestival Summer Dance Forever een eclectische mix van grenzeloze hiphopdans, met o.a. Ruins van Fubunation en Queen Blood van Ousmane Sy.

Aanvangstijd: 20:00
Locatie: Grote Zaal
Summer Dance Forever

Ruins van Fubunation

Met Ruins start Fubunation, twee jongens uit Noord-Londen, de dialoog rond de mythe van mannelijkheid zoals die wordt ervaren in de pan-Afrikaanse diaspora. Verwacht kwetsbaarheid, conflicten en onderlinge afhankelijkheid, want: het duo heeft als hoger doel om door middel van beweging en beeldende kunst de zwarte mannelijke figuur een zichtbare en eerlijke plaats te bieden in zijn volle complexiteit. Dat doen ze onder andere door open en authentiek hun eigen ervaringen te delen als zwarte mannen in de dans. En dat ging niet onopgemerkt! Fubunation ontving in 2019 de Conny Janssen Danst Award en in 2020 de London Borough Of Culture Fund Award.

Queen Blood van Ousmane Sy / Paradox-Sal

Met Queen Blood brengt house-danser en choreograaf Ousmane Sy (Babson) – hij overleed afgelopen december – een stuk vol vrouwen-power, uitgevoerd door de jonge danseressen van Paradox-sal, waarvan al een preview te zien was op Summer Dance Forever 2018 & 2019. Na Fighting Spirit vervolgt hij zijn onderzoek naar energie en vrouwelijke gebaren. Paradox-sal brengt hun technische virtuositeit naar het podium om door middel van dans en beweging te onthullen, of juist te bevragen, wat het betekent om ‘vrouw’ te zijn. In Queen Blood brengt Ousmane Sy de persoonlijke verhalen van de dansers samen tot een intieme en energieke performance die iedere dag weer wordt gevoed door nieuwe ervaringen.

Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona(herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

MEER SUMMER DANCE FOREVER

Language NP Language no problem THEATRE FOREVER: VIVONS, TENTACLE TRIBE, THOMAS CARSLEY, BAGSY Summer Dance Forever Dans THEATRE FOREVER: VIVONS, TENTACLE TRIBE, THOMAS CARSLEY, BAGSY
Sluiten THEATRE FOREVER: VIVONS, TENTACLE TRIBE, THOMAS CARSLEY, BAGSY Summer Dance Forever
24 aug '22
Het laat zien hoe dans persoonlijkheden onthult en gebruik maakt van innerlijkheden om rauwe kracht en inspiratie naar boven te halen.
Language NP Language no problem THEATRE FOREVER: OUSMANE SY, GRISHKA CARUGE, SOFY POLO & GEORGE VALDEZ Summer Dance Forever Dans THEATRE FOREVER: OUSMANE SY, GRISHKA CARUGE, SOFY POLO & GEORGE VALDEZ
Sluiten THEATRE FOREVER: OUSMANE SY, GRISHKA CARUGE, SOFY POLO & GEORGE VALDEZ Summer Dance Forever
26 aug '22
Het laat zien hoe dans persoonlijkheden onthult en gebruik maakt van innerlijkheden om rauwe kracht en inspiratie naar boven te halen.