Going Global

Sluiten
Summer Dance Forever
20 aug '21

Going Global

Fubunation & Ousmane Sy / Summer Dance Forever
Going Global
20 aug '21
Fubunation & Ousmane Sy / Summer Dance Forever
€ 25

In het Internationaal Theater Amsterdam presenteert dansfestival Summer Dance Forever een eclectische mix van grenzeloze hiphopdans, met o.a. Ruins van Fubunation en Queen Blood van Ousmane Sy.

Aanvangstijd: 20:00
Locatie: Grote Zaal
Summer Dance Forever

Ruins van Fubunation

Met Ruins start Fubunation, twee jongens uit Noord-Londen, de dialoog rond de mythe van mannelijkheid zoals die wordt ervaren in de pan-Afrikaanse diaspora. Verwacht kwetsbaarheid, conflicten en onderlinge afhankelijkheid, want: het duo heeft als hoger doel om door middel van beweging en beeldende kunst de zwarte mannelijke figuur een zichtbare en eerlijke plaats te bieden in zijn volle complexiteit. Dat doen ze onder andere door open en authentiek hun eigen ervaringen te delen als zwarte mannen in de dans. En dat ging niet onopgemerkt! Fubunation ontving in 2019 de Conny Janssen Danst Award en in 2020 de London Borough Of Culture Fund Award.

Queen Blood van Ousmane Sy / Paradox-Sal

Met Queen Blood brengt house-danser en choreograaf Ousmane Sy (Babson) – hij overleed afgelopen december – een stuk vol vrouwen-power, uitgevoerd door de jonge danseressen van Paradox-sal, waarvan al een preview te zien was op Summer Dance Forever 2018 & 2019. Na Fighting Spirit vervolgt hij zijn onderzoek naar energie en vrouwelijke gebaren. Paradox-sal brengt hun technische virtuositeit naar het podium om door middel van dans en beweging te onthullen, of juist te bevragen, wat het betekent om ‘vrouw’ te zijn. In Queen Blood brengt Ousmane Sy de persoonlijke verhalen van de dansers samen tot een intieme en energieke performance die iedere dag weer wordt gevoed door nieuwe ervaringen.

Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona(herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

LEES MEER

MEER SUMMER DANCE FOREVER

Language NP Language no problem BLKDOG Botis Seva / Far From The Norm Dans BLKDOG
Sluiten BLKDOG Botis Seva / Far From The Norm
17 aug '21 t/m 18 aug '21
In Internationaal Theater Amsterdam presenteert het internationale hiphopdansfestival Summer Dance Forever een indrukwekkende mix van wereldse dansvoorstellingen uit binnen- en buitenland. BLKDOG is een Nederlandse première van de uit Engeland afkomstige choreograaf Botis Seva.
Language NP Language no problem Dutch Delight The Ruggeds & Nedda Sou / Summer Dance Forever Dans Dutch Delight
Sluiten Dutch Delight The Ruggeds & Nedda Sou / Summer Dance Forever
19 aug '21
Internationale hiphopdansfestival Summer Dance Forever presenteert een indrukwekkende mix van wereldse dansvoorstellingen van Nederlandse bodem. Verschillende nieuwe makers en gevestigd talent tonen het beste wat Nederland te bieden heeft.
Language NP Language no problem Going Global Fubunation & Ousmane Sy / Summer Dance Forever Dans Going Global
Sluiten Going Global Fubunation & Ousmane Sy / Summer Dance Forever
20 aug '21
Internationaal hiphopdansfestival Summer Dance Forever zoekt de grenzen op! Het festival presenteert een indrukwekkende mix van grenzeloze dansvoorstellingen. Laat je inspireren door de rijke hiphop-cultuur uit het buitenland.