Het Grote InterviewTheater

Sluiten

Het Grote InterviewTheater

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Rechtse directe of zachte hand? De methode-Kockelmann of de methode-Linssen, welke is het effectiefst om een geïnterviewde ertoe te brengen zich bloot te geven? Het Grote InterviewTheater houdt alle mogelijkheden tegen het licht: van de bokshandschoen tot het watje, van de bijl tot het pincet.

Met natuurlijk Sven Kockelmann en Joris Linssen, en verder onder anderen: Barbara Barend, Dominique van der Heyde, Clairy Polak en Simone Weimans. Voorafgaand aan de masterclasses een keynote-speech van Jerry Afriyie, dichter, publicist, activist, over goede en slechte ervaringen als veel-geïnterviewde.

19:30 tot 22:30 uur
Grote Zaal

DE MASTERCLASS-EDITIE

Hoe bewerk je als interviewer een gesprekspartner om te bereiken dat die zijn verdediging laat zakken? Welke gesprekstactieken en -strategieën zijn het effectiefst? Welke strikvragen en trucs werken altijd? En welke valkuilen moet je vermijden?

In deze aflevering -die praktischer is dan ooit- maakt een groot aantal masterclasses met coryfeeën uit de Nederlandse journalistiek inzichtelijk hoe muren in een vraaggesprek kunnen worden geslecht of omzeild Gevestigde interviewers worden geïnterviewd over hun zwaarste gesprekken door aankomende/jonge interviewers. Vervolgens beoordelen gepokte en gemazelde vakgenoten deze vraaggesprekken.


Het volledige programma leest u hier (onder voorbehoud).

Het Grote InterviewTheater

Het Grote InterviewTheater ontstond tien jaar geleden vanuit het idee dat de Nederlandse journalistiek transparanter moet zijn over de eigen werkwijze. Zelfreflectie en zelfkritiek mogen niet ontbreken. Tijdens eerdere afleveringen waren thema's aan de orde als 'het aanvallende interview' en 'de grens van privé-vragen'.

Het Grote InterviewTheater is een initatief van Frénk van der Linden en Freddy van Thijn.

Mede mogelijk gemaakt door

Stimuleringsfonds voor de Journalistiek