IDFA: de Groene Amsterdammerdag

Sluiten
IDFA

IDFA: de Groene Amsterdammerdag

IDFA

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
IDFA: de Groene Amsterdammerdag
IDFA

De must sees van IDFA 2022 volgens de redacteuren van De Groene Amsterdammer. Bekijk in een dagvullend programma deze selectie van zes bijzondere en/of urgente documentaires over o.a. politiek, maatschappij, geschiedenis en cultuur. Inclusief drie pauzes: van 12.10u tot 13.05u, van 15.52u tot 16.15u en van 17.48u tot 19.10u.

Festival IDFA

Duur dagvullend
Genre film

Tijdens de pauzes zijn er diverse snacks verkrijgbaar in de foyer, waaronder een vegetarische quiche, saucijzenbroodje en diverse soorten fruit.

Ook kunt u gebruik maken van de speciale "snelle kaart" in onze Brasserie. Zo kunt u lekker lunchen, maar bent u wel op tijd weer klaar voor de volgende documentaire.

All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras, Verenigde Staten, 2022, 122 min

Nan Goldin werd beroemd met intieme, vaak heftige foto’s van subculturen waar ze zelf deel van uitmaakte. Nu strijdt ze tegen de familie Sackler, rijk geworden met de verslavende pijnstiller OxyContin. Een bewogen beeldverhaal over liefde en pijn.

Merkel

Eva Weber, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Duitsland, 2022, 97 min

Dankzij een uniek palet aan kennis en ervaringen, was Angela Merkel zestien jaar lang de oersterke en invloedrijke bondskanselier van Duitsland. Merkel blikt terug op haar jeugd en carrière met levendig archiefmateriaal en een scala aan interviews.

The Super 8 Years

Annie Ernaux, David Ernaux-Briot, Frankrijk, 2022, 60 min

Schrijver Annie Ernaux kijkt terug op de homemovies van haar en haar gezin, geschoten met een super8-camera in de jaren zeventig en tachtig. Wat vertellen de beelden over wie zij toen waren en de tijd waarin ze zich bewogen?

The New Greatness Case

Anna Shishova- Bogoliubova, Finland, Noorwegen, Kroatië, 2022, 93 min

Een onopgesmukte ontleding van het politieke proces tegen Anya. Deze Russische tiener werd in 2018 opgepakt met negen anderen voor het vormen van een extremistische groep die met geweld de overheid omver zou willen werpen.

White Balls on Walls

Sarah Vos, Nederland, 2022, 90 min

Meer diversiteit en inclusiviteit wil het Stedelijk Museum Amsterdam. Maar hoe? Deze documentaire biedt een eerlijk inkijkje achter de schermen in het soms schurende proces waar veel instituten nu mee te maken hebben.

Free Money

Lauren DeFilippo, Sam Soko, Verenigde Staten, Kenia, 2022, 77 min

De snelgroeiende non-profitorganisatie GiveDirectly deelt een universeel basisinkomen uit in arme dorpen. De implementatie in het Keniaanse Kogutu legt de ruimte
bloot tussen ideologie en realiteit.

Over IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Tijdens deze editie van het festival zijn in ITA dagelijks screenings van documentaires en bijzondere voorstellingen te zien.

Bekijk het hele IDFA-programma