In Search of Democracy 3.0

Sluiten
Lieve Stad 2022

In Search of Democracy 3.0

Stichting Nieuwe Helden / ARSENAAL / Het Zuidelijk Toneel / Lucas De Man

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
In Search of Democracy 3.0
Stichting Nieuwe Helden / ARSENAAL / Het Zuidelijk Toneel / Lucas De Man
1+ rang € 32,50 / 1e rang € 29,50 / 2e rang € 27 / 3e rang € 22 / 4e rang € 13,50 / 5e rang € 10

In maart is het zover: Nederland mag naar de stembus voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Maar hoe staat het eigenlijk met onze democratie? Uit onderzoek blijkt dat het vertrouwen in de democratie wereldwijd afneemt, ook onze Nederlandse democratie staat onder druk. Hoog tijd om de democratie onder de loep te nemen: er moet iets veranderen, maar wat precies en hoe?

Aanvang 20:00 uur
Locatie Grote Zaal
Duur nnb


Met Artist Talk met Lucas de Man (voertaal: Nederlands)

In de live research performance ‘In Search of Democracy 3.0’ gaat Company New Heroes (i.s.m. Het Zuidelijk Toneel en ARSENAAL) samen met het publiek op zoek naar hoe onze democratie er nu uit zou moeten zien. Wat zijn de uitdagingen? Waar liggen de mogelijkheden? ‘In Search of Democracy 3.0’ is een combinatie van theater, muziek en directe dialoog met het publiek. In deze dynamische performance wordt de geschiedenis van de democratie in een wervelwind verteld, wordt er gestemd door het publiek en wordt door de open en toegankelijke sfeer de mogelijkheid gecreëerd voor het publiek om zelf aan het woord te komen.

Voorafgaand aan de voorstelling

Artist talk: Lucas de Man

In deze editie van ons nieuwe programma Artist Talks gaat onze moderator Carolien Borgers samen met het publiek, in gesprek met gerenommeerd theatermaker Lucas de Man. Zittend in de salon, met een drankje in de hand, bespreken we in een gesprek van een uur zijn oeuvre, de werkwijze, fascinaties en wensen voor de toekomst en reflecteren we met elkaar op het theaterlandschap en welke rol De Man inneemt.

Meld u hier aan voor de Artist Talk

In de pers

“Vanaf minuut één betrekken de drie op speelse wijze het grote publiek bij hun zoektocht…. niemand is te beroerd om verbaal bij te dragen aan de volstrekt los ogende discussie, die daarentegen strak bij de teugels wordt gehouden door De Man en mede door zijn actrices handig en geestig wordt gevoed…. Snelle, geïmproviseerde grappen tussendoor, en een geweldige berg suggesties vanuit de zaal.” - Dagblad van het Noorden

“Er zal veel moeten veranderen om de democratie echt en levend te houden. De creatievelingen op de vloer weten de mensen te prikkelen tot kleine en grote suggesties hartverwarmend en verrassend. Heerlijk om mee te maken!” - Theaterkrant

Lieve Stad,

25 maart t/m 3 april

Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

BEKIJK HIER HET HELE FESTIVALPROGRAMMA