JULIDANS AT THE PARK - 2 juli

Sluiten
Julidans

JULIDANS AT THE PARK - 2 juli

The Ruggeds / Deydey & Manuela / Shailesh Bahoran / Vincent Riebeek

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
JULIDANS AT THE PARK - 2 juli
The Ruggeds / Deydey & Manuela / Shailesh Bahoran / Vincent Riebeek

Een zwoele zomeravond. Een wandeling in het park. Een dans.


In het Vondelpark Openluchttheater ziet u (inter)nationale gezelschappen onder de vlag van Julidans.

The Ruggeds – State Shift: Waterbrothers (20 min)
Deydey & Manuela / Zamounda Crew (FR) - Force D'ÂMES (10 min)
Shailesh Bahoran ft. Avi Kishna (7 min)
Vincent Riebeek – fragment Uchronia (20 min)

Locatie: Vondelpark Openluchttheater

STATE SHIFT: WATERBROTHERS

In het duet Waterbrothers dagen de dansers elkaar uit in een stroom van bewegingen waarbij de jongere broer soms voorbij de oudere stormt. Terwijl water van vorm verandert, veranderen Lee en Roy hun benadering van de vloer.

The Ruggeds zijn al 15 jaar een collectief van breakers en verkennen de grenzen van Breaking in het theater.

FORCE D’ÂMES

Force D'ÂMES is een vrouwelijk duet, dat kracht toont door vrouwelijkheid en mannelijkheid, door gratie en kracht, door Popping en Breaking. Deydey, voormalig Wereldkampioen Popping, en Manuela, voormalig Wereldkampioen Bgirl, beiden deel van de geheel vrouwelijke dansgroep Zamounda Crew, doorbreken de grenzen door twee door mannen gedomineerde dansstijlen te combineren om een synergie te creëren die het gevecht uitbeeldt van persoonlijke strijd om innerlijke rust te vinden om zo anderen te inspireren en op te vrolijken.

SHAILESH BAHORAN FT. AVI KISHNA

Hiphopdanser en -choreograaf Shailesh Bahoran gaat live de dialoog aan met de indringende klanken van de Indiase luit, de sarod, gespeeld door de virtuoze musicus Avi Kishna. Shailesh is een experimentele maker in de urban scene met stevige roots in de hip-hop cultuur. Ook als choreograaf in de danswereld gooit hij hoge ogen: Zijn voorstelling Lalla Rookh (2015) won de Dans Publieksprijs, Ignite (2017) werd genomineerd voor de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansvoorstelling en met REDO (2019) wonnen ze de Zwaan voor de beste dansperformance. Als performer valt Shailesh op door zijn veelzijdigheid en fenomenale techniek in diverse stijlen, o.a. breakdancing en popping. Shailesh laat zich voor zijn werk graag inspireren door zijn Hindoestaanse achtergrond.

Shailesh Bahoran is een theatermaker, choreograaf, danser, coach en artistiek leider van de Illusionary Rockaz Company. Hij kenmerkt zich door een vrije artistieke visie waarin hij altijd op zoek is naar het stimuleren van stemmingen en emoties bij zijn toeschouwers en de manier waarop hij contrasten benadrukt. Hij werkte onder meer samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Het Nederlands Symfonieorkest, Codarts, Fontys, Vocaallab, Korzo, Spin off, Conny Janssen, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ISH Dance Collective waarmee hij onder andere op het Burning Man Festival in Nevada en op Broadway New York te zien was.

VINCENT RIEBEEK – FRAGMENT UCHRONIA

Hij begon als autodidact, volledig vrij van normen en regels in de dans. Hij rondde zijn formele dansopleiding pas in 2018 af. Vincent Riebeek besloot zijn status van buitenstaander volop te omarmen. Hij maakt provocerend werk dat balanceert op het snijvlak van kunst en amusement. Hij verlegt de grenzen van wat dans en performance kan zijn - en past daarmee perfect op Julidans.

Riebeek schroomt hij niet om te putten uit alle mogelijke genres, van klassiek ballet tot circus. Zoals hij zelf zegt: "Zichzelf sneaky naar binnen werkend, waar hij vraagtekens zet bij de ruimtes waar hij niet ‘thuishoort'."

Voor Riebeek werkt dat idee van thuisloosheid bevrijdend. Alles is mogelijk, niets is gebonden aan conventies, aan tijd en plaats. Dit is precies het onderliggende thema van zijn nieuwe werk Unchronia. De titel betekent letterlijk: 'geen tijd', verwant aan het begrip utopia: 'geen plaats'. In Unchronia traceert Vincent de oorsprong van dans en van de mensheid zelf, en bedenkt vervolgens nieuwe scenario's voor de bestaande scheppingsverhalen.

Unchronia is een remake van onze wereld. Met collages en tableaux vivants nodigen de performers het publiek uit om zich te verbeelden wat er allemaal mogelijk is. Een praktijk die ons in staat stelt om de toekomst te smeden die we zouden willen hebben. Riebeek: “Mijn intentie is om een bevrijdende ervaring te creëren die emanciperend is voor zowel het publiek als de artiest."