Julidans x WhyNot: OFF VENUE

Sluiten
Julidans

Julidans x WhyNot: OFF VENUE

Julidans x WhyNot

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Julidans x WhyNot: OFF VENUE
Julidans x WhyNot

In het bijzondere locatiedansproject OFF VENUE gaat Julidans in samenwerking met WhyNot op zoek naar de verborgen wereld onder onze voeten. Choreografen en performancekunstenaars presenteren korte voorstellingen in kelders, bunkers en gewelven, te zien in een speciaal samengestelde dansroute. Bij voorkeur af te leggen per fiets!

Julidans
EXTENDED


Duur NNB
Locatie Op verschillende locaties door Amsterdam


In een tijd waarin de planeet wordt bedreigd door oorlog, natuurrampen en complexe energievraagstukken daalt OFF VENUE af naar wat zich ónder de oppervlakte afspeelt, naar plekken waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Locaties die normaal gesproken verborgen zijn: donkere kelders, mysterieuze bunkers en middeleeuwse bruggewelven; een duistere omgeving die de verbeelding prikkelt.

OFF VENUE vindt voor het zesde jaar plaats, in nauwe samenwerking met WhyNot, het Amsterdamse platform dat hedendaagse dans en performance verbindt met beeldende kunst, muziek, architectuur, het landschap en de stad.

Tijdens OFF VENUE komen dans en performancekunst tot leven. Je kunt een speciaal samengestelde dansroute volgen langs verrassende underground locaties en Amsterdam van een heel andere kant bekijken. Er zijn zes verschillende routes, waarin steeds drie van de vijf voorstellingen te zien zijn.-|-
Zo kun je met een blinde performer op stap om je tastzin te testen in Sightless Seeing #5 van Sarah van Lamsweerde of je laten betoveren door hiphopdanser en Fringe 2022-winnaar Liam McCall, die in het pikkedonker een duet aangaat met het licht van een zaklamp.

En er is nog veel meer: inWarping Soul laat Andreas Hannes zijn dansers telkens van koers veranderen door de opzwepende kracht van de muziek; het nieuwe choreografisch collectief TREVOGA schetst een dystopisch beeld van de relatie tussen hun lichaam en media; en de Vlaamse kunstenaar en choreograaf Ugo Dehaes onderzoekt in hoeverre robots zijn dansers kunnen vervangen.

Voor meer achtergronden over de artiesten, onze inspiratiebronnen en de bijzondere locaties, kijk op Offvenue.nl.

DE ROUTES


Route A:
Andreas Hannes, Sarah van Lamsweerde, Trevoga
16:00 van Beuningenplein (20 min)
16:50 Chassekerk dans studio’s (30 min)
17:40 Vondelbunker (30 min)

Route B: Andreas Hannes, Ugo Dehaes, Sarah van Lamsweerde
16:00 van Beuningenplein (20 min)
16:50 Torensluis (35 min)
17:40 Chassekerk dans studio’s (30+15 min)

Route C:
Sarah van Lamsweerde, Andreas Hannes, Ugo Dehaes
16:00/15:45 Chassekerk dans studio’s (30 + 15 min)
16:50 van Beuningenplein (20 min)
17:40 Torensluis (35 + 10 min) -|-
Route D:
Trevoga, Andreas Hannes, Liam M'Call
16:00 Vondelbunker (30 min)
16:50 van Beuningenplein (20 min)
17:40 De Nieuwe Anita (30)

Route E:
Liam M'Call, Trevoga, Andreas Hannes
16:00 De Nieuwe Anita (30)
16:50 Vondelbunker (30 min)
17:40 van Beuningenplein (20 min)

Route F:
Ugo Dehaes, Liam M'Call, Andreas Hannes
16:00/15:45 Torensluis (35+10 min)
16:50 De Nieuwe Anita (30)
17:40 van Beuningenplein (20 min)

Andreas Hannes presenteert op het Van Beuningenplein

Warping Soul


Warping Soul is vervreemdend en van een buitenaardse schoonheid.
Het Parool

Warping Soul is de verrassende choreografie van opkomend choreograaf Andreas Hannes die in zijn werk vaak zwaartekracht en aerodynamische krachten onderzoekt. Hij maakte Warping Soul voor Conny Janssen Danst’s talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL en is een korte dansvoorstelling ‘from outer space’ die zich ontwikkelt tot een technorave die je doet verlangen naar meer...

Drie dansers verschijnen in een ruimte die voortdurend in transitie is. Ze lijken als aan de grond genageld en komen maar moeizaam in beweging, ogenschijnlijk alsof de zwaartekracht een grotere invloed op hen uitoefent. Door desoriëntatie en hergroepering van lichamen en ruimte wordt de beweging een dans van transformaties en verhaallijnen. “To warp” betekent buigen, van richting of koers veranderen.

Ugo Dehaes presenteert in De Torensluis

Simple Machines (fragment)


In Simple Machines (fragment) toont Ugo Dehaes hoe hij in zijn kelder organisch ogende robots kweekt, grootbrengt en hoe hij ze tot dansers opleidt.

We leven in een wereld die gedomineerd wordt door economische principes die ons aanzetten om alles zo efficiënt en goedkoop mogelijk te maken. Als antwoord hierop ontsloeg Ugo al zijn dansers en onderzocht hoe hij zelf robots kan kweken en trainen. Ze worden geboren uit gekke cocons en kruipen dan over tafel als vreemde rupsen. Sommigen krijgen haar, anderen trippelen rond als kleine hondjes. Door middel van artificiële intelligentie laat hij ze zelf hun eigen dansvoorstelling bedenken. Dan valt ook Ugo’s job als choreograaf weg...

Simple Machines (fragment) is een poging om de mens helemaal overbodig te maken in het creatieproces. Welkom in de toekomst.

Liam McCall presenteert in De Nieuwe Anita

Fr/agile


Hoe houden we het licht vast in een wereld die steeds donkerder lijkt te worden? Is het leven meer dan een verzameling problemen waar we mee moeten dealen? Een verzameling problemen die we met ons mee blijven dragen, terwijl er steeds nieuwe bijkomen die op onze schouders drukken. En wij ons maar afvragen waarom onze rug zo’n pijn doet.

FR/AGILE is een oprechte danssolo waarin Liam McCall danst met licht en donker. Hij danst met een lichtbundel van een zaklamp, waarmee hij steeds meer onthult van zijn lichaam en de wereld om hem heen. Het is een pleidooi voor de noodzaak van kwetsbaarheid in HipHop, waarbij hij zijn rauwe menselijkheid onthult vanuit zijn kern als Bboy. In 2022 won FR/AGILE de Best of Fringe Amsterdam Award.

Sarah van Lamsweerde presenteert in Chassé Dancestudio’s

Sightless Seeing #5: Black Box


De performance Sightless Seeing #5: Black Box, ontwikkeld met acteur Leroy de Böck, is een zoektocht op afstand door de collectie van het voormalige Theater Instituut Nederland (TIN). Met behulp van een tactiele maquette herbeleeft Leroy zijn zoektocht langs kostuums en decors die vroeger in de schijnwerpers stonden. Zijn visuele beperking moedigt ons aan om ook onze oren en handen te activeren om onszelf in het duister te kunnen redden. Black Box creëert kleine openingen in de verborgen herinneringen van generaties theatermakers en -liefhebbers.

Trevoga presenteert in De Vondelbunker

11 3 8 7


Een kunstmatig gegenereerd tv-programma, een enge droom na een nachtelijke doemscroll, misschien nog zelfs iets griezeliger.

11 3 8 7 is een performance geïnspireerd door de weelderige fantasieën die we online fabriceren en hun tegenstrijdige relatie met de steeds vijandiger wordende realiteit om ons heen.

Van gerichte advertenties tot op-maat-gemaakte journaals, vlogs, gamestreams en lifestyle-influencers, het stuk neemt virtuele representaties van "echte" menselijke interacties mee naar het onbekende - vergelijkbaar met hoe een AI-bot inhoud vervormt wanneer daarom wordt gevraagd. Symbolen lopen over en spreken elkaar tegen. Betekenis komt alleen samen om weg te smelten.

11 3 8 7 vult de ogen met gepolijste beelden, maar de verpakking is hol. Achter het glanzende uiterlijk van zijn fictieve avatars gaat een verontrustende sfeer schuil die bijna niet te vatten is. Alsof je alleen door een verlaten winkelcentrum dwaalt, achtervolgt het zijn kijkers met de koude rillingen van een koude, gekunstelde afwezigheid.

CREDITS


Andreas Hannes X Van Beuningenplein – Warping Soul
Choreografie: Andreas Hannes
Dansers: Maud Huizing, Adam Khazhmuradov, Laura Moura Costa.
Muziek: Mix: Gary Shepherd (DJ Streamer) | Track: Soul by Rival Consoles feat. Peter Broderick–Courtesy of Erased Tapes
Advies: Kristin de Groot
WARPING SOUL was made possible and originally produced by
Conny Janssen Danst & Dansateliers, Rotterdam, The Netherlands
Commissioned dancers by Conny Janssen Danst
Ondersteund door ICK Dans Amsterdam & Small House Productions
Met speciale dank aan: Bruno Listopad, Antonia Steffens, Charlie LabanTrier, Elisa Zuppini, Sigrid Stigsdatter Mathiassen, Paulina Prokop


Ugo Dehaes X Torensluis – Simple Machines (fragment)
Choreografie: Ugo Dehaes
Scenografie & Compositie: Wannes Deneer
Dramaturgie: Marie Peeters Silicone
In samenwerking met: Rebecca Flores Constructie tafel Kristof Morel Productie Kwaad Bloed & Tuning People
Coproductie: C-TAKT In samenwerking met STORMOPKOMST Spreiding Vincent Company
Met de steun van: de Vlaamse overheid & VGC
Met dank aan: AI Experience Center VUB, Caroline Pauwels, De Factorij, Gertjan Biasino, Hans De Cank, Pol Eggermont & Roeland Luyten
Kwaad bloed is structureel ondersteund door VGC
-|-
Liam McCall X De Nieuwe Anita – Fr/agile
Choreografie en performer: Liam McCall
Muziek: Niels Broos
Scenografie: Joey Schrauwen
Powered by: Emoves / UC Masters


Sarah van Lamsweerde X Chassé Dancestudio’s – Sightless Seeing #5: Blackbox
Concept, tekst, creatie: Sarah van Lamsweerde
Tekst, performance: Leroy de Böck
Ontwerp tactiel schaal-model: Marjoca de Greef, Sarah van Lamsweerde and Anastasija Pandilovska
Oorspronkelijk in opdracht van: Suns & Stars
Taal: Engels


Trevoga X Vondelbunker – 11 3 8 7
Creatie van: Trevoga clctv.
Geluid: Damyst
Styling: La Fam
Productie van: ICK Amsterdam x One Dance Week Bulgaria
Met ondersteuning van: Fonds Podiumkunsten, NORMA startersfonds & Amsterdams Fonds voor de Kunst.
Speciale dank aan: Suzy Blok, Rosa Alvarez Solano, Anna Van Jaarsveld, Ainhoa Hernandez Escudero & Ignacio de Antonio Anton.
Foto: Giovanni Salice

MEER JULIDANS

Language NP Language no problem Banenzwemmers Susanne Marx (NL) / VET Dans Banenzwemmers
Sluiten Banenzwemmers Susanne Marx (NL) / VET
Danshoorspel in het buurtzwembad met een cast van banentrekkers
Language NP Language no problem Don't clap for crap Vincent Riebeek (NL) Dans Don't clap for crap
Sluiten Don't clap for crap Vincent Riebeek (NL)
Remake van een onbetamelijke hedendaagse cultklassieker.
Language NP Language no problem Lynx Astrit Ismaili (XK) Dans Lynx
Sluiten Lynx Astrit Ismaili (XK)
Een steeds veranderende samenstelling van snaren en een kakofonie van geluiden
Language NP Language no problem Julidans x WhyNot: OFF VENUE Julidans x WhyNot Dans Julidans x WhyNot: OFF VENUE
Language NP Language no problem Woods Clarice Lima (BR) / Futura / Linha de Fuga Dans Woods
Sluiten Woods Clarice Lima (BR) / Futura / Linha de Fuga
Bespiegeling over hoe de natuur een rol speelt in de sociale structuren van de stad
Language NP Language no problem Unearth Jefta van Dinther (SE) Dans Unearth
Sluiten Unearth Jefta van Dinther (SE)
Reis naarbinnen in een vier uur durende trance-ervaring
Language NP Language no problem The other side of dance Diana Niepce (PT) Dans The other side of dance
Language NP Language no problem Julidans at the park Andreas Hannes e.a. Dans Julidans at the park
Language NP Language no problem Julidans at the park the100hands / Zwermers / Dalton Jansen Dans Julidans at the park
Language NP Language no problem Shadow Survivors Cie Zora Snake (CAM/FR) Dans Shadow Survivors
Sluiten Shadow Survivors Cie Zora Snake (CAM/FR)
Zestig minuten furieus dynamische dans uit Kameroen.
Language NP Language no problem Neighbours Brigel Gjoka, Rauf 'RubberLegz' Yasit & Rusan Filiztek i.c.w. William Forsythe (GB) Dans Neighbours
Sluiten Neighbours Brigel Gjoka, Rauf 'RubberLegz' Yasit & Rusan Filiztek i.c.w. William Forsythe (GB)
In hoeverre zijn ‘buren’ verschillend, maar vooral: waarin ontmoeten ze elkaar?
Language NP Language no problem Sway Andreas Hannes (GR/NL) Dans Sway
Sluiten Sway Andreas Hannes (GR/NL)
Zwaaien en zwieren, in graduele verschuivingen en verrassende uitbarstingen
Language NP Language no problem City Horses Helena Byström & Anna Källblad (SE) Dans City Horses
Sluiten City Horses Helena Byström & Anna Källblad (SE)
Als een kudde wilde paarden langs monumentale plekken van Amsterdam
Language NP Language no problem Versa-vice Tânia Carvalho (PT) Dans Versa-vice
Language NP Language no problem #THISISBEAUTY Lisi Estaras (AR/BE) / MonkeyMind Company Dans #THISISBEAUTY
Language NP Language no problem NOM.NOS Gil Gomes Leal (NL) / Amenti Theatre Company / Ulrike Quade Company Dans NOM.NOS
Sluiten NOM.NOS Gil Gomes Leal (NL) / Amenti Theatre Company / Ulrike Quade Company
Dans- en poppentheater geïnspireerd op West-Afrikaanse mythen en rituelen
Language NP Language no problem INK Dimitris Papaioannou (GR) Dans INK
Sluiten INK Dimitris Papaioannou (GR)
Hypervisueel universum voor een mythologie van onze tijd
Language NP Language no problem Into the Hairy Sharon Eyal & Gai Behar (IS/FR) / L-E-V Dans Into the Hairy
Sluiten Into the Hairy Sharon Eyal & Gai Behar (IS/FR) / L-E-V
Kolkende dans, verleidelijk, diep sensueel, ongrijpbaar
Language NP Language no problem Double bill: Sepia & Nomads Double bill: Stav Struz Boutrous (IS) Dans Double bill: Sepia & Nomads
Sluiten Double bill: Sepia & Nomads Double bill: Stav Struz Boutrous (IS)
Folklore uit de Kaukasus regio en de Sovjet Unie vertaald naar een persoonlijke, actuele bewegingstaal
Language NP Language no problem Foreshadow Alexander Vantournhout (BE) / not standing Dans Foreshadow
Language NP Language no problem Silent Legacy Maud Le Pladec feat. Jr Maddripp (FR) Dans Silent Legacy
Sluiten Silent Legacy Maud Le Pladec feat. Jr Maddripp (FR)
Tweeluik voor twee vrouwen, twee generaties, twee culturen
Language NP Language no problem Fortune Club Guy & Roni (NL) / Navdhara India Dance Theatre (IN) / Slagwerk Den Haag (NL) Dans Fortune
Language NP Language no problem Controle 155 / Maas Theater en Dans (NL) Dans Controle
Sluiten Controle 155 / Maas Theater en Dans (NL)
Kamikaze-energie en hiphop-slapstick rond het dertigersdilemma.
Language NP Language no problem Cosmic Latte Sonya Lindfors (CM/FI) Dans Cosmic Latte
Sluiten Cosmic Latte Sonya Lindfors (CM/FI)
Toekomstdroom waarin zwart en wit geen tegenpolen zijn maar één
Language NP Language no problem Cheikhats, a ritual beyond binary thinking Kabareh Cheikhats & Female Economy (MA/NL) Dans Cheikhats, a ritual beyond binary thinking
Language NP Language no problem Navy Blue Oona Doherty (IR) / OD WORKS Dans Navy Blue
Sluiten Navy Blue Oona Doherty (IR) / OD WORKS
Marineblauwe zoektocht naar een groter goed.
Language NP Language no problem Vástádus eana - The answer is land Elle Sofe Sara (NO) Dans Vástádus eana - The answer is land
Sluiten Vástádus eana - The answer is land Elle Sofe Sara (NO)
Het recht op zelfbeschikking in een intieme relatie met de aarde
Language NP Language no problem Akal Radouan Mriziga (MR/BE) / Dorothée Munyaneza (RW/FR) Dans Akal
Sluiten Akal Radouan Mriziga (MR/BE) / Dorothée Munyaneza (RW/FR)
Goddelijke female power in een magisch samenspel van dans en rituelen, poëzie en rap.
Language NP Language no problem Nomadics Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe (BE) / Voetvolk Dans Nomadics
Sluiten Nomadics Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe (BE) / Voetvolk
Een wandeling in de natuur als aanloop naar een compleet nieuwe theaterervaringIn Nomadics van Voetvolk, de Vlaamse dans- en muziekgroep van Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe, wordt wandelen tot levenskunst verheven. Stap voor stap verstillen, in verbinding met de natuur rond Amsterdam...
Language NP Language no problem MIKE Dana Michel (CA) Dans MIKE
Sluiten MIKE Dana Michel (CA)
Gedurfde bewegingsinstallatie over vertrouwen, in jezelf én anderen.
Language NP Language no problem 3 against 2: Psycho Tropics Marcela Levi & Lucía Russo (BR) / improvável produções Dans 3 against 2: Psycho Tropics
Sluiten 3 against 2: Psycho Tropics Marcela Levi & Lucía Russo (BR) / improvável produções
Clash van ritmes, beweging en stemmen geïnspireerd op het tropisch regenwoud
Language NP Language no problem C A R C A Ç A Marco da Silva Ferreira (PT) / P-ULSO Dans C A R C A Ç A
Sluiten C A R C A Ç A Marco da Silva Ferreira (PT) / P-ULSO
Folklore en urban stijlen toveren vuurwerk uit sneakers.