ITA–Ensemble

ITALive: Kings of war

Sluiten

ITALive: Kings of war

ITA–Ensemble

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
ITALive: Kings of war
ITA-ensemble / Ivo van Hove
€ 12,50

In Kings of war voegt Ivo van Hove de toneelstukken Henry V, Henry VI en Richard III van William Shakespeare samen tot één explosieve voorstelling over leiderschap. Voor zijn vertolking van Richard III ontving Hans Kesting in 2016 de Louis d’Or.

Livestream
Deel 1: 16:00 - 18:25
pauze
Deel 2: 20:00 - 21:45

Met Engelse en Franse ondertiteling

‘Overdonderende marathon over macht.’ - NRC ★★★★

Kings of war voegt Henry V, Henry VI en Richard III samen tot één explosieve voorstelling over leiderschap. In de opeenvolgende koningen schetst Shakespeare een beeld van politieke leiders, oog in oog met de ultieme verantwoordelijkheid over leven en dood in tijden van oorlog. -|- Op onnavolgbare wijze voert hij ons binnen in de psychologie van de machthebbers maar ook in de machinaties van de raadsheren om hen heen. Kings of war toont de mechanismen van besluitvorming in tijden van politieke crisis, de botsing tussen staatsbelang en machtswellust.

Pers

LA Times - Notes on a truly Shakespearean year: An enlightened boldness brings out the best in the Bard

New York Times - Shakespeare's take on the Game of Thrones

The Londonist - Kings of War is the real Game of Thrones ★★★★
-|-
NRC - Overdonderende marathon over macht ★★★★

Elsevier - Wervelende theatermarathon over gewetenloos heersen ★★★★

Parool - Macht en intriges in een Shakespearecompilatie ★★★★

William Shakespeare

In Kings of war stelt regisseur Ivo van Hove politiek leiderschap centraal. De originele teksten werden door Rob Klinkenberg opnieuw vertaald en vervolgens grondig bewerkt: de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk, en de Rozenoorlogen tussen de huizen Lancaster en York om de Engelse troon, die in de oorspronkelijke stukken nadrukkelijk als historische context aanwezig zijn, werden in de bewerking naar de achtergrond verwezen om plaats te bieden aan een geschakeerd portret van de opeenvolgende koningen. -|- Als leiders in tijden van politieke instabiliteit en oorlog vertonen zij opmerkelijke verwantschappen met wereldleiders van nu. Kings of war is geen historische reconstructie, maar een voorstelling over macht, ambitie, leiderschap en verantwoordelijkheid; een voorstelling waarin leiders geconfronteerd worden met de ultieme beslissing over leven en dood van duizenden burgers en waarin zij regeren vanuit een gevoel van empathie en rechtvaardigheid of zich juist laten leiden door een ongebreidelde machtswellust.

Cast & muziek

Ramsey Nasr
Eelco Smits
Hans Kesting
Chris Nietvelt
Janni Goslinga
Bart Slegers
Aus Greidanus
Gijs Scholten van Aschat
Alwin Pulinckx
Harm Duco Schut
Ilke Paddenburg
Celia Nufaar
Hugo Koolschijn
Jip van den Dool

-|- Muzikanten:
Charlotte Van Passen
Steve Dugardin (zang)
Daniel Quiles Cascant
Max Vanden Brand
Victor Belmonte Albert

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem romeo en juliaITA–EnsembleTheater romeo en julia
Sluiten romeo en julia ITA-ensemble / Michiel van Erp
Ook wie Shakespeares bekendste liefdesdrama nooit op de planken heeft gezien, kent het verhaal van de onstuimige liefde van de ‘star crossed lovers’, en zijn fatale afloop.