Krapps Laatste Band / Sea Wall

Sluiten

Krapps Laatste Band / Sea Wall

Het Nationale Theater speelt altijd

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Krapps Laatste Band / Sea Wall
Het Nationale Theater speelt altijd
€ 13,50 (4e rang) - € 29,50 (1e rang)

Na Wachten op Godot en Eindspel maakt Erik Whien - dé hedendaagse Nederlandse Beckett-regisseur - Krapps laatste band met Jaap Spijkers. Hierna ziet u Seawall, een beklemmende monoloog van Simon Stephens over de band tussen een man en zijn schoonvader, in het Engels gespeeld door Emmanuel Ohene Boafo.

aanvang 19:30
duur 1 u 30
zaal Grote Zaal
taal Seawall is in het Engels gesproken

Krapps laatste band
Seawall

Krapps laatste band

Erik Whien is na Wachten op Godot en Eindspel dé hedendaagse Nederlandse Beckett- regisseur. Met Jaap Spijkers maakt hij nu Krapps laatste band. De 69-jarige Krapp zet al zijn leven lang, steeds op zijn verjaardag, de bevindingen van het afgelopen jaar op band. Deze avond luistert hij luidkeels commentaar gevend terug naar oude opnames vol verlangens en ambitie, alvorens zijn laatste band in te spreken. “Heb juist geluisterd naar die stomme klootzak waarvoor ik mezelf dertig jaar geleden hield. Moeilijk te geloven dat ik ooit zo erg was. Godzijdank is dat voorbij.”

tekst: Samuel Beckett | regie: Erik Whien | vertaling: Jacoba van Velde | spel: Jaap Spijkers | dramaturgie: Karim Ameur | kostuums: Lotte Goos

Sea Wall

Alex, een succesvol fotograaf, woont met vrouw en dochtertje in het hart van London. Regelmatig bezoeken zij haar vader aan de Franse Zuidkust. Hoewel ze in heel verschillende werelden leven krijgen Alex en zijn schoonvader een warme band. Ze voeren gesprekken over bier, fotografie en God. Maar dan gebeurt er iets onomkeerbaars... Met Sea Wall schreef Simon Stephens een beklemmende monoloog. Emmanuel Ohene Boafo speelt de voorstelling in het Engels.

tekst: Simon Stephens | regie: Erik Whien | spel: Emmanuel Ohene Boafo | dramaturgie: Martine Manten | kostuums: Lotte Goos

Het Nationale Theater speelt altijd

En toen stond de wereld stil en zaten we bijna allemaal thuis, terwijl in de ziekenhuizen overuren werden gedraaid. Velen vroegen zich af hoe het verder zou gaan met onze toekomst, onze gezondheid, onze geliefden. Wordt het ooit weer zoals het was – en willen we dat? Moeten we leren wennen aan het ‘nieuwe normaal’ – maar wat is dat dan? Of biedt de crisis een kans op radicale vernieuwing – en hoe ziet die er dan uit?

In juni en juli 2020 maakte Het Nationale Theater een reeks nieuwe voorstellingen, geïnspireerd op de bijzondere tijd waarin we samen terecht zijn gekomen. Na de zomer ontwikkelen de stukken door tot volwaardige voorstellingen die het nieuwe theaterseizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Want Het Nationale Theater speelt (vanaf nu) altijd.

Het Nationale Theater speelt altijd is een wendbaar programma met nieuwe voorstellingen die zowel in grote zalen gespeeld kunnen worden als in kleine zalen of op locatie. De zeventien acteurs uit het ensemble van Het Nationale Theater spelen intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Op het programma staan onder meer klassieke teksten van Samuel Beckett en Harold Pinter, moderne teksten van Duncan Macmillan en Will Eno en nieuwe teksten van Eric de Vroedt, Magne van den Berg en Joeri Vos.

Bekijk ook

Language NP Language no problem Spoonface Het Nationale Theater speelt altijd Theater Spoonface
Sluiten Spoonface Het Nationale Theater speelt altijd
De acteurs van Het Nationale Theater spelen intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanmiddag ziet u de voorstelling Spoonface.
Language NP Language no problem Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska
Het Nationale Theater speelt altijd Theater Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska
Sluiten Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska Het Nationale Theater speelt altijd
Het Nationale Theater speelt intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanavond ziet u Liefdesverklaring, U bent mijn moeder en Een soort Alaska.
Language NP Language no problem Liefdesverklaring / Tom Pain Het Nationale Theater speelt altijd Theater Liefdesverklaring / Tom Pain
Sluiten Liefdesverklaring / Tom Pain Het Nationale Theater speelt altijd
Het Nationale Theater speelt intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanavond ziet u Liefdesverklaring, Tom Pain en een verrassingsprogramma.