Liefdesverklaring / Tom Pain

Sluiten

Liefdesverklaring / Tom Pain

Het Nationale Theater speelt altijd

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Liefdesverklaring / Tom Pain
Het Nationale Theater speelt altijd
€ 13,50 (4e rang) - € 29,50 (1e rang)

In Liefdesverklaring (tekst Magne van den Berg) staat actrice Romana Vrede stil bij hoe bijzonder theaterbezoek is, om elkaar in het theater te ontmoeten en samen te zijn. Tom Pain is een solo door Bram Coopmans over de zoektocht naar geluk voor mensen als die niet voor het geluk geboren zijn: rauw, ongepolijst en kwetsbaar. De laatste twee regies zijn van Eric de Vroedt. Naast deze optreden ziet u een andere verrassing uit het programma van Het Nationale Theater speelt altijd gespeeld door Hein van der Heijden, Joris Smit en Vanja Rukavina.

aanvang 19:30
duur 1 uur 30 minuten
zaal Grote Zaal
taal Nederlands

Liefdesverklaring

Tot voor kort leek het de normaalste zaak van de wereld: een kaartje kopen, je jas aantrekken, naar het theater haasten, je plek opzoeken, wachten tot het donker wordt, kijken en luisteren naar acteurs die een voorstelling spelen. Door het coronavirus weten we weer hoe bijzonder theaterbezoek het is om elkaar in het theater te ontmoeten. Samen te zijn. Magne van den Berg schreef een liefdesverklaring aan het publiek, die in deze tijd nóg meer op zijn plaats is.

spel: Romana Vrede | regie: Eric de Vroedt | tekst: Magne van den Berg | dramaturgie: Martine Manten

Tom Pain (op niets gebaseerd)

Sommige mensen zijn voor het geluk geboren. Tom Pain hoort niet bij die mensen. Vrijuit associërend deelt hij met het publiek zijn onalledaagse kijk op de dagelijkse worsteling die de zoektocht naar geluk voor mensen als hij elke dag weer is: rauw, ongepolijst en kwetsbaar. Deze solo was dé hit van het Edinburgh Fringe Festival 2004. Guardian-recensent Lynn Gardner noemde het tien jaar later “nog altijd de beste monoloog die ik ooit heb gezien.”

tekst: Will Eno | regie: Eric de Vroedt | vertaling: Maaike van Rijn| spel: Bram Coopmans | dramaturgie: Remco van Rijn

In de pers

De Volkskrant over Tom Pain

'Acteur Bram Coopmans verricht een ware krachttoer in de monoloog Tom Pain.'

De Volkskrant

Het Nationale Theater speelt altijd


En toen stond de wereld stil en zaten we bijna allemaal thuis, terwijl in de ziekenhuizen overuren werden gedraaid. Velen vroegen zich af hoe het verder zou gaan met onze toekomst, onze gezondheid, onze geliefden. Wordt het ooit weer zoals het was – en willen we dat? Moeten we leren wennen aan het ‘nieuwe normaal’ – maar wat is dat dan? Of biedt de crisis een kans op radicale vernieuwing – en hoe ziet die er dan uit?

In juni en juli 2020 maakte Het Nationale Theater een reeks nieuwe voorstellingen, geïnspireerd op de bijzondere tijd waarin we samen terecht zijn gekomen. Na de zomer ontwikkelen de stukken door tot volwaardige voorstellingen die het nieuwe theaterseizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Want Het Nationale Theater speelt (vanaf nu) altijd.

Het Nationale Theater speelt altijd is een wendbaar programma met nieuwe voorstellingen die zowel in grote zalen gespeeld kunnen worden als in kleine zalen of op locatie. De zeventien acteurs uit het ensemble van Het Nationale Theater spelen intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Op het programma staan onder meer klassieke teksten van Samuel Beckett en Harold Pinter, moderne teksten van Duncan Macmillan en Will Eno en nieuwe teksten van Eric de Vroedt, Magne van den Berg en Joeri Vos.

Bekijk ook

Language NP Language no problem Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska
Het Nationale Theater speelt altijd Theater Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska
Sluiten Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska Het Nationale Theater speelt altijd
Het Nationale Theater speelt intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanavond ziet u Liefdesverklaring, U bent mijn moeder en Een soort Alaska.
Language NP Language no problem Spoonface Het Nationale Theater speelt altijd Theater Spoonface
Sluiten Spoonface Het Nationale Theater speelt altijd
De acteurs van Het Nationale Theater spelen intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanmiddag ziet u de voorstelling Spoonface.
Language NP Language no problem Krapps Laatste Band / Sea Wall
Het Nationale Theater speelt altijd Theater Krapps Laatste Band / Sea Wall
Sluiten Krapps Laatste Band / Sea Wall Het Nationale Theater speelt altijd
De acteurs van Het Nationale Theater spelen intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanavond ziet u Krapps laatste band en Seawall.