Lieve Stad, - I am

Sluiten
Lieve Stad 2022

Lieve Stad, - I am

Michael Varekamp / Smita James

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Lieve Stad, - I am
Michael Varekamp / Smita James
1+ rang € 28,50 / 1e rang € 25,50 / 2e rang € 23 / 3e rang € 18 / 4e rang € 10 / 5e rang € 10

Amsterdam is een metropool die continue uitdrukking geeft aan de verscheidenheid, individualiteit en samenhang van mensen. Het is een nalatenschap van het komen en gaan van steeds nestelende voetafdrukken in het DNA van onze liefdevolle stad. Hier kan je opgaan in de menigte of juist staan voor wie je bent. Dit is de plek waar je liefde kan herkennen in de ogen van de ander. Tijdens het Lieve Stad Festival 2022 word je meegenomen in ogenblikken die leiden tot een sprankelende liefdesverklaring aan ons Amsterdam.

Aanvang 19:30 uur
Locatie Grote Zaal
Duur 75 minuten

Met In Gesprek (voertaal: Nederlands)

In vijf hoofdstukken vertellen we de verhalen van het ontstaan van Amsterdam; geschiedenis verhalen, persoonlijke- en liefdesverhalen. Al deze verhalen samen vormen het DNA van de stad en de blauwdruk van de liefde.

Amsterdam is de personificatie van ons collectief samenzijn en tijdens “I Am!” herontdekken we welke verhalen hieraan ten grondslag liggen.

I Bloed & Bodem - Migratie - Stad Amsterdam & Amsterdammers
II Hartslag - Identiteit - Gebeurtenissen
III Vreemde Ogen - Imago - Cultuur & Sub-culturen
IV Huid - Ervaren - Erfgoed
V Ziel & Zaligheid - Zijn

Herinneringen ophalen

Trompettist Michael Varekamp en spoken word artist Smita James halen op 25 maart 2022 herinneringen op in naam van de liefde, de liefde voor Amsterdam, maar nemen ook de temperatuur op. Zijn het nog steeds die mooie grachten, worden we nog steeds omringd door de vrijzinnigheid van de stad? Of zijn de mensen de essentie en is Amsterdam wie jij bent? Samen met Poetronic, nemen de band van Michael Varekamp en Smita James tijdens het Lieve Stad Festival van Meervaart Theater i.s.m. Internationaal Theater Amsterdam, de ruimte om weer even scherp te krijgen welke verhalen deze liefde dragen.

Michael Varekamp
Trompettist Michael Varekamp speelt al dertig jaar over de gehele wereld met een verscheidenheid aan muzikale projecten. Zo werkte hij met David Murray, Branford Marsalis en maakte hij deel uit van het Europese quintet van Miles Davis alumnus Sonny Fortune. Hij trad o.a. op in Jazz at Lincoln Center New York en ontving in Japan de Kobe Award. Hij schreef muziek voor de film Shabu die in 2021 de IDFA Award won voor beste jeugddocumentaire en is komend seizoen te zien in de voorstelling ‘Pryor’ van George en Eran Produkties, waarvoor hij ook de muziek schrijft en in ‘Helden’ van zijn vaste gezelschap The Legends.

‘Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing...’ -Le Monde, Paris


-|-Smita James
Smita James is een ritmische redenaar. Een schrijver die verhalen wegschrijft van schouders. Gedreven door dromen, wensen, mensen, gedachten en het leven, vertaalt ze emoties in haar gedichten. Ze vertelt de verhalen van onze harten in de stilte van ons ademhalen of op de beat met spoken word. Samen met Chris Ci vormt zij de formatie Poetronic en voeren ze je mee over hun elektronische golven en ambiente spoken word.

James kun je kennen van haar muzikale samenwerkingen met o.a. Hans Dulfer, KD Soundsystem, Het Nederlands Blazers Ensemble of misschien heb je haar zien stralen tijdens theatervoorstellingen Shrew Her van Ira Kip of Fok Me Hokje van Studio 52nd. Uiteraard vind je haar ook op de planken tijdens spoken word avonden als Read My World, Slaa, Woorden Worden Zinnen of Nuff Said en verschijnt ze soms met een kunstinstallatie en luister je vanaf een achterbank naar een spoken word audioplay.

25 maart t/m 3 april

Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

In Gesprek

In Gesprek is een terugkomend programma van ITA op de vrijdagavond. Kom na de voorstelling meedenken, -luisteren en -praten.

Na de voorstelling gaat onze gespreksleider in gesprek met een gast en het publiek. Met deze voorstelling als vertrekpunt, nodigen we het publiek en onze gast uit om de thematiek nog verder te onderzoeken, ervaringen uit te wisselen en vragen aan elkaar te stellen.