Mao II
Mao II
Voorstellingen
Mao II is een portret van een teruggetrokken schrijver die al vijfentwintig jaar weigert zijn grote romanproject af te schrijven. Hij doorbreekt zijn zelfgekozen isolement als hij de sleutelfiguur wordt in een poging tot bevrijding van een gegijzelde dichter in een door oorlog verscheurd Beirut. De titel refereert aan het beroemde portret van Mao door Andy Warhol, onderzoekt de menselijke natuur aan de hand van het gedrag van menigten alsook die van het individu. ‘Today the men who shape and influence human consciousness are the terrorists.’ zei DeLillo hier zelf over.
Rabozaal
Duur: 3u en 10 min
Zonder pauze
Frans gesproken met NL boventitels
Zo 14 apr marathon
Over de voorstelling
De voorstelling is een portret van een teruggetrokken schrijver die al vijfentwintig jaar weigert zijn grote romanproject af te schrijven. Hij doorbreekt zijn zelfgekozen isolement als hij de sleutelfiguur wordt in een poging tot bevrijding van een gegijzelde dichter in een door oorlog verscheurd Beirut.
In Mao II (verschenen in 1991) voorspelde DeLillo akelig precies een tijdperk van terreur, en stelt hij de vraag wat kunst in het geweer kan stellen tegen dogmatisme en geweld op massale schaal.
Joueurs, Mao II, Les Noms is het eerste deel van een groot project van Julien Gosselin, gebaseerd op het werk van de Amerikaanse schrijver Don DeLillo. Voorafgaand aan deze marathonvoorstelling op 14 april zijn de afzonderlijke delen te bezoeken.
Met de Franse regisseur Julien Gosselin (Les Particules Élementaires en 2666) voegden we één van de grootste jonge regietalenten ter wereld aan ons gezelschap toe. In zijn ITA-regiedebuut, Vallende Man, reflecteert hij op het mondiale terrorisme en het effect ervan op een New Yorks gezin in de nasleep van 9/11.
De voorstelling maakt deel uit van Gosselin's groots internationaal Don DeLillo-project waarvan het eerste deel tijdens het Festival d’Avignon in première ging. Deel twee, Vallende Man, met o.a. Eelco Smits en Maria Kraakman, ging in maart 2019 in wereldpremière.