Martin Luther King (8+)

Sluiten

Martin Luther King (8+)

Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Martin Luther King (8+)
Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong
3e rang va €10 – 1e rang va €17,50

De swingende familievoorstelling Martin Luther King, winnaar van de Gouden Krekel 2019, volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King. Hij groeit zorgeloos op, totdat hij naar een school voor alleen zwarte kinderen moet. De onrechtvaardigheid wakkert een vuurtje aan dat niet meer te doven valt. Hoe ver is hij bereid te gaan?

Duur 1 uur
Genre Jeugdtheater
Taal Nederlands

Winnaar Gouden Krekel 2019

Martin Luther King volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King, die uitgroeide tot dé stem van het Amerikaanse burgerrechtenactivisme. Martin dus als jonge man, die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en uiteindelijk een nieuwe wereld vormgeeft met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: ‘I have a dream…’

De voorstelling begint in 1937, als Martin Luther nog Michael heet. Hij heeft een onbezorgde jeugd, totdat de schooltijd begint. Michael/Martin moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Een sterk gevoel van onrechtvaardigheid komt bij hem op en wakkert een vuurtje aan dat niet meer te doven valt. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

Martin Luther King van Urban Myth is een coproductie met jeugdtheater De Krakeling en STIP theaterproducties.

Bekijk hier de teaser.

In de pers

‘Een aangrijpende muziektheatervoorstelling met prachtig spel en muziek die pijnlijk duidelijk maakt dat de strijd van Martin Luther King nog even actueel is. Door de slimme regie worden we van toeschouwers deelnemers in een mars voor gelijke rechten.’
- Jury Gouden Krekel 2019

‘Wat de voorstelling bijzonder maakt is het confronterend staaltje terloopse rassenscheiding.’
de Volkskrant ****

‘Witte regisseur op toneel maakt rassensegregatie wrang invoelbaar.’
– Theaterkrant

‘Het is een hele leerzame voorstelling dus het is leuk om met de klas te gaan als je iets leerzaams en leuks wil doen.’
– Cultuurblogger Naniki (9)

Credits

tekst en regie Jörgen Tjon A Fong
met Boy Ooteman, Noah Blindenburg, José Montoya, Rosa da Silva
muziek Gianni Noten, Timothy Bennet, Djuwney
dramaturgie Corien Baart
decor Koen Stegers
kostuums Jantine Kraaijeveld
lichtontwerp Coen van der Hoeven
coproductie Urban Myth / De Krakeling / STIP producties

Educatie – met uw klas naar deze voorstelling

Op donderdag 7 en vrijdag 8 november is er overdag een schoolvoorstelling speciaal voor schoolklassen. Omdat wij geloven dat de leerlingen meer uit een voorstelling halen wanneer ze goed voorbereid zijn, bieden we bij elke schoolvoorstelling een voorbereidende workshop en ander educatief materiaal aan.

Wilt u met uw groep bij ons de voorstelling bezoeken, neem dan alstublieft contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

ITA Educatie | Anne Lotte Heijink | annelotte@ita.nl

Meer voor de hele familie

Language NP Language no problem De Toverfluit (7+) De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem Theater De Toverfluit (7+)
Sluiten De Toverfluit (7+) De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem
De Toneelmakerij en Silbersee bundelen hun krachten voor een eigentijdse versie van dit beroemde meesterwerk van Mozart. Klassieke muziek, rap, dans en theater komen samen in deze muziektheatervoorstelling voor de hele familie.
Language NP Language no problem Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) Theater Rotterdam / Pieter Kramer Theater Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)
Sluiten Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) Theater Rotterdam / Pieter Kramer
Na het uitstapje naar het ‘stuk der stukken’ Hamlet, de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers van Lang en Gelukkig, Woef Side Story en Snorro terug naar de wereld van de sprookjes.
Language NP Language no problem De Familie van Nielie in alle staten (6+) Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts Theater De Familie van Nielie in alle staten (6+)
Sluiten De Familie van Nielie in alle staten (6+) Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts
De familie van Nielie gaat naar Los Angeles, waar vader Theo is uitgenodigd voor Het Uitvinderscongres. Maar al op het vliegveld van New York raakt het gezin elkaar kwijt en zetten ze alles op alles om elkaar terug te vinden.