Masterclass van Chris Nietvelt

Sluiten

Masterclass van Chris Nietvelt

ITA-educatie

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Masterclass van Chris Nietvelt
ITA-educatie
€ 10

ITA organiseert een masterclass met acteur Chris Nietvelt in een van haar repetitiestudio’s. Zij coacht 6 amateur-toneelspelers van Amsterdamse groepen die teksten uit de voorstelling Vallende man hebben voorbereid. Als toeschouwer word je deelgenoot van deze inside information en kun je genieten van deze professional live aan het werk. Aan het einde van de masterclass kan je Chris al je prangende vragen over acteren stellen.‘s Avonds kun je met korting naar Vallende man.

Praktische informatie
Locatie
studio 2 van Internationaal Theater Amsterdam, Marnixstraat 427 Amsterdam
Tijden
inloop 15:00u, start Masterclass 15:15, einde 17:00
Kosten Masterclass
€ 10
Vragen?
Marije Wiggers | marije@ita.nl

Over de masterclass

Chris Nietvelt is sinds 2005 lid van het ensemble van ITA. In 2008 ontving zij de Theo d'Or voor haar rol als Cleopatra in Romeinse tragedies. Zij staat bekend om haar grote liefde voor taal.

Chris: “Mijn grootste passie is de taal uit een script zo kunnen hanteren dat het mijn woorden lijken. De woorden van mijn personage. En dat betekent stilstaan bij elk woord. Een toneelschrijver heeft goed over de woorden nagedacht – althans – een schrijver die door de jaren heen overleeft. Dus waarom staat er: ‘het boek’ en niet ‘een boek’? Daar moet je over nadenken. Alles heeft een andere betekenis. En elk woord zegt iets over mijn personage.”

Chris Nietvelt
Acteur
Chris Nietvelt

Chris Nietvelt (1962) is sinds 2005 opnieuw aan het Internationaal Theater Amsterdam verbonden. Ze was van 1988 tot 1994 ook lid van het vaste ensemble.

In seizoen 20|21 speelt Nietvelt in de premières van Age of Rage (regie Ivo van Hove), De uren (regie Eline Arbo) en Flight 49 (regie Simon Stone) en in de reprises van Freud.

Bekijk Profiel

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Moving arts project speelt De kleine prins in het Moving arts project Theater Moving arts project speelt De kleine prins in het
Sluiten Moving arts project speelt De kleine prins in het Moving arts project
“Sprankelend”, “betoverend” en “urgent”. Nu eenmalig te zien in ITA: De Kleine Prins door Moving Arts Project!