Masterclass van Chris Nietvelt

ITA-educatie
Sluiten

Masterclass van Chris Nietvelt

ITA-educatie

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

ITA organiseert een masterclass met acteur Chris Nietvelt in een van haar repetitiestudio’s. Zij coacht 6 amateur-toneelspelers van Amsterdamse groepen die teksten uit de voorstelling Vallende man hebben voorbereid. Als toeschouwer word je deelgenoot van deze inside information en kun je genieten van deze professional live aan het werk. Aan het einde van de masterclass kan je Chris al je prangende vragen over acteren stellen.‘s Avonds kun je met korting naar Vallende man.

Praktische informatie
Locatie
studio 2 van Internationaal Theater Amsterdam, Marnixstraat 427 Amsterdam
Tijden
inloop 15:00u, start Masterclass 15:15, einde 17:00
Kosten Masterclass
€ 10
Vragen?
Marije Wiggers | marije@ita.nl

Over de masterclass

Chris Nietvelt is sinds 2005 lid van het ensemble van ITA. In 2008 ontving zij de Theo d'Or voor haar rol als Cleopatra in Romeinse tragedies. Zij staat bekend om haar grote liefde voor taal.

Chris: “Mijn grootste passie is de taal uit een script zo kunnen hanteren dat het mijn woorden lijken. De woorden van mijn personage. En dat betekent stilstaan bij elk woord. Een toneelschrijver heeft goed over de woorden nagedacht – althans – een schrijver die door de jaren heen overleeft. Dus waarom staat er: ‘het boek’ en niet ‘een boek’? Daar moet je over nadenken. Alles heeft een andere betekenis. En elk woord zegt iets over mijn personage.”

Chris Nietvelt
Acteur
Chris Nietvelt

Chris Nietvelt (1962) is sinds 2005 opnieuw aan het Internationaal Theater Amsterdam verbonden. Ze was van 1988 tot 1994 ook lid van het vaste ensemble.

In seizoen 19|20 speelt Nietvelt in de premières van Freud (regie Ivo van Hove) en Op hoop van zegen (regie Simon Stone) en in de reprises van Vallende man, De kersentuin, Romeinse tragedies (Theo d'Or 2008) en Kings of war.

Bekijk Profiel

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Vallende manTheater ITA–Ensemble Vallende man
Sluiten Vallende man ITA–Ensemble
Vallende man is een filmisch portret van een overlevende en zijn naasten in de nasleep van 9/11. Ze hebben het moeilijk om in een voorgoed veranderde wereld de weg nog te vinden.
Language NP Language no problem Op hoop van zegenTheater ITA–Ensemble Op hoop van zegen
Sluiten Op hoop van zegen ITA–Ensemble
Simon Stone verplaatst het vissersdorp dat centraal staat in Op hoop van zegen naar de aankomsthal van een luchthaven. Hier wachten familie en vrienden op de terugkeer van hun dierbaren.
Language NP Language no problem Moving arts project speelt De kleine prins in hetTheater Moving arts project Moving arts project speelt De kleine prins in het
Sluiten Moving arts project speelt De kleine prins in het Moving arts project
“Sprankelend”, “betoverend” en “urgent”. Nu eenmalig te zien in ITA: De Kleine Prins door Moving Arts Project!