Masterclassprogramma Het hout

ITA–Ensemble
Sluiten

Masterclassprogramma Het hout

ITA–Ensemble

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Droom jij wel eens dat jij op het podium van Internationaal Theater Amsterdam staat? Het licht gaat aan, het publiek kijkt ademloos toe en jij speelt de sterren van de hemel. Dit is jouw kans!

MASTERCLASS
Voor iedereen die wil spelen vanaf 18 jaar. Spelervaring is niet vereist.
Tijd | 11:00-16:00u dagprogramma, 20:30u voorstelling

Over de workshop

In het Masterclassprogramma bij Het hout kan je je onder dompelen in alle facetten van het acteurschap en close-up met een van onze acteurs kennis maken.

Het programma bestaat uit vier onderdelen:

Workshop
Je gaat spelen met… de toneeltekst, je tegenspeler en de inhoud. Inspiratiebron is de ITA-voorstelling Het hout. Acteren is reageren: hoe blijf je reageren terwijl je tekst vastligt? Hoe en waar vind je de noodzaak om wat je zegt over te brengen bij je publiek? Je wordt gecoacht door een theaterdocent van de afdeling Educatie van ITA.

Masterclass in het toneelbeeld van de voorstelling

Gijs Scholten van Aschat (1959) trad in seizoen 10|11 toe tot het ensemble van ITA. Hij speelt in de voorstelling broeder Benedictus en geeft een masterclass in het decor van de voorstelling. Een select aantal spelers kan in deze masterclass spelen en krijgt zijn tips en tricks. Ook als toeschouwer word je deelgenoot van deze inside information en kan je genieten van Gijs live aan het werk.

Nagesprek met Gijs Scholten van Aschat

Wat heb jij altijd al willen weten over acteren? Vraag het ITA-ensemble-acteur Gijs Scholten van Aschat in het nagesprek waarmee de dag wordt afgesloten.

Voorstellingsbezoek

‘s Avonds bezoeken we gezamenlijk de voorstelling Het hout in de Grote Zaal van Internationaal Theater Amsterdam.

Voorbereiding
Ter voorbereiding op de masterclass vragen we je een scène uit het hoofd te leren. Download hier de scène.

Vragen? Marije Wiggers | 020 - 795 99 42 | marije@ita.nl