Meet Me in the Bathroom (VPRO Extra)

Sluiten
IDFA

Meet Me in the Bathroom (VPRO Extra)

Will Lovelace / Dylan Southern

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Meet Me in the Bathroom (VPRO Extra)
Will Lovelace / Dylan Southern

Portet van de muziekscene van New York aan het begin van de 21ste eeuw. Door de verhalen van frontmannen en één -vrouw ontstaat een beeld van een generatie bands als de Yeah Yeah Yeahs, The Strokes, Moldy Peaches en LCD Soundsystem.

Festival IDFA

Duur 105 minuten
Genre film
Taal Engels

Nederlandse premiere

Meet me in the bathroom


Na de hoogtijdagen van disco en punk in de legendarische jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, leek de muziekscene in New York te zijn doodgebloed. Maar rond het aanbreken van de 21ste eeuw (en het derde millennium) borrelde het toch weer, met name in Brooklyn. Aan de hand van frontmannen en één frontvrouw van destijds opkomende bands wordt een beeld geschetst van een nieuwe (muziek)generatie. De verhalen zijn van onder anderen Karen O (Yeah Yeah Yeahs), Julian Casablancas (The Strokes), Paul Banks (Interpol), Adam Green (Moldy Peaches) en James Murphy (oprichter van DFA Records en LCD Soundsystem).
-|-
De documentaire vangt de bands vanaf het prille begin, met bijzondere, vaak niet eerder vertoonde beelden van allereerste optredens, soms voor bijna lege zalen. De muzikanten vertellen over hun ambities, onzekerheden en twijfels, en over de prijs van snelle roem. Historische gebeurtenissen zoals de millenniumwisseling en 9/11 ontbreken niet in dit flitsend gemonteerde portret van muzikaal New York.

Credits


Regisseur Will Lovelace, Dylan Southern
Co-regisseur Andrew Cross, Vivienne Perry, Sam Rice-Edwards
Productie Suroosh Alvi, Thomas Benski, Sam Bridger, Marisa Clifford, Danny Gabai, Vivienne Perry
-|-
Cinematografie Dylan Southern, Will Lovelace
Montage Andrew Cross, Sam Rice-Edwards
Screening copy Park Circus Limited

OVER IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Tijdens deze editie van het festival zijn in ITA dagelijks screenings van documentaires en bijzondere voorstellingen te zien.

Bekijk het hele IDFA-programma