Memory Loss

Sluiten

Memory Loss

WArd/waRD / Ann Van den Broek

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Memory Loss
WArd/waRD / Ann Van den Broek
3e rang va €14 - 1e rang va €28,50

Memory Loss is de derde en laatste voorstelling uit Ann Van den Broeks drieluik, The Memory Loss Collection: een totaalkunstwerk samenkomen en waarin de achtereenvolgende fasen van geheugenverlies en van verlies aan persoonlijkheid op de voorgrond treden.

aanvang 19.30
duur 80 minuten
locatie Rabozaal
genre dans

Bestel een podiumplaats.

De pers over Memory Loss

'Ann Van den Broek vindt een verschrikkelijk mooie vorm voor een verschrikkelijk wrede ziekte.' – de Volkskrant ★★★★★
'In het indringende Memory Loss confronteert Ann van den Broek de toeschouwer genadeloos met de uitzichtloosheid van Alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies, en de machteloze positie van de naasten.' – Theaterkrant
'Met Memory Loss sluit Ann Van den Broek de trilogie af over Alzheimer/ dementie. In dit laatste deel is zij ongebruikelijk direct.' – NRC

Lees hier het interview met Ann Van den Broek over deze productie uit Dans Magazine.

Memory Loss - Ann Van den Broek foto: Rio Staelens
Memory Loss - Ann Van den Broek foto: Rio Staelens

Wie ben je als je je herinneringen hebt verloren?

The Memory Loss Collection is een project bestaande uit een onderzoeksfase en de creatie van drie opeenvolgende uitvoeringen rond het thema dementie en geheugenverlies. Blueprint on Memory, het eerste deel van het drieluik, was een onderzoek naar de vormen van geheugenverlies en de fasen waarin geheugenverlies zich manifesteert. Deze voorstelling schetst letterlijk de blauwdruk van het geheugen en de effecten van verval. De tweede performance Zooming in on Loss richt zich primair op interne strijd en verlies zelf.

In Memory Loss komen beide uitvoeringen en hun elementen samen en culmineren in een grote finale, een totaalkunstwerk waarin verschillende kunstdisciplines samenkomen. In een interactief decor verliest een deel van de vijftien performers, bestaande uit dansers, muzikanten en amateurs, meer en meer zijn eigen ik. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Wie ben je als je je herinneringen hebt verloren?

PODIUMPLAATSEN
Voor deze voorstelling zijn er een beperkt aantal zitplaatsen op het podium beschikbaar. Mocht u interesse hebben om de voorstelling te bekijken vanuit het podium, kunt u dit melden bij de kaartcontrole en/of ingang van de zaal. Bij de ingang van de zaal wordt een deel van het publiek naar het podium begeleid.


Credits

concept, regie en choreografie Ann Van den Broek
originele cast Ann Van den Broek, Frauke Mariën, Louis Combeaud, Nik Rajšek, Marion Bosetti, Jean-Gabriel Maury, Carla Guerra, Kamil Pilarski, An Hackselmans, Anthony van Gog, Aryeh Weiner, Iuri Costa, Isaiah Selleslaghs, Gabrielle Aidulis, Maxime Abbenhues, Samina de Wulf en Karlijn Roest
muziekcompositie Nicolas Rombouts, Gregory Frateur en Ann Van den Broek
lyrics Gregory Frateur
video- en lichtontwerp Bernie van Velzen
toneelbeeld Niek Kortekaas
styling kostuums Marielle Vos, Ann Van den Broek
artisiek assistent Gregory Frateur
bronmateriaal ‘Brein en Branie: Een pionier in Alzheimer’, Prof. Christine Van Broeckhoven en ‘Verdwaald in het geheugen Paleis: Hoe te leven met dementie’, Nathalie Carpentier
fotografie Rio Staelens

première 17 januari 2020, Theater Rotterdam

Memory Loss
is een productie van WArd/waRD (NL/BE) in coproductie met vaste partners Theater Rotterdam (NL) en ccBerchem (BE) en met Theater Freiburg (DE), Podium Bloos (NL) en La Briquetterie (FR). Het project wordt gesteund door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Ammodo, Fondation d’entreprise Hermès, Stichting Dioraphte en Fonds21 .

Bekijk ook

Language NP Language no problem LOVE Club Guy & Roni / GöteborgsOperans Danskompani / Slagwerk Den Haag Dans LOVE
Sluiten LOVE Club Guy & Roni / GöteborgsOperans Danskompani / Slagwerk Den Haag
LOVE ❤ is een portret van de liefde in de 21ste eeuw. Club Guy & Roni werkt voor deze voorstelling samen met GöteborgsOperans Danskompani, een van Europa’s meest vooraanstaande dansgezelschappen. Ook staat Slagwerk Den Haag op toneel om de dansers live te begeleiden.
Language NP Language no problem Happiness Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag Dans Happiness
Sluiten Happiness Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag
Soms lijkt het wel alsof het een plicht is, gelukkig zijn… Maar ook ongeluk kent grote schoonheid. Happiness is een absurde en bitterzoete komedie over een familie die niet echt voldoet aan het perfecte plaatje.