Nacht Na de Dam

Sluiten

Nacht Na de Dam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Nacht Na de Dam
€ 5

Al jaren worden, na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei, door het hele land optredens en voorstellingen georganiseerd, waarin herdenking van de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Dat gebeurt ook jaarlijks door Internationaal Theater Amsterdam.

En omdat mensen dit jaar vanwege het Coronavirus niet naar het theater kunnen komen, wordt dit jaar het programma Na de Dam vanuit de lege Amsterdamse schouwburg uitgezonden op NPO 1, in een unieke samenwerking tussen Internationaal Theater Amsterdam, de NOS en Stichting Theater Na de Dam.

Grote Zaal
Na de Dam is te zien op 4 mei om 20.45-21.55 uur, op NPO 1

Na de Dam is te zien op 4 mei om 20.45-21.55 uur, op NPO 1

De uitzending komt na de herdenking op de lege Dam, aansluitend op het NOS Journaal en NOS Bevrijdingsjournaal. Winfried Baijens presenteert het programma met dichters, acteurs en zangers. Onder anderen Douwe Bob, Claudia de Breij, Michelle David, Herman van Veen, Wende Snijders en regisseur Ivo van Hove met acteurs van het ITA-ensemble, maken met muziek en verhalen duidelijk wat we herdenken en waarom we herdenken. Vanwege de coronamaatregelen doen sommigen dat vanuit hun eigen huiskamer.