Need for legacy - Onthulling nieuw schilderij van de hand van Iris Kensmil

Sluiten
Nederlands Theater Festival

Need for legacy - Onthulling nieuw schilderij van de hand van Iris Kensmil

The Need for legacy / Nederlands Theater Festival / Internationaal Theater Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Need for legacy - Onthulling nieuw schilderij van de hand van Iris Kensmil
The Need for legacy / Nederlands Theater Festival / Internationaal Theater Amsterdam

Na de succesvolle eerste samenwerking, die een schilderij opleverde van theaterpionier Rufus Collins, zal dit jaar een feestelijke onthulling plaatsvinden van het tweede schilderij. Dit jaar wordt het schilderij gemaakt door Iris Kensmil. De onthulling van de inhoud wordt omlijst door een tori van Maarten van Hinte. Tijdens dit programma zal hij dieper ingaan op de inhoud van het schilderij.

Festival Nederlands Theater Festival

Duur 75 minuten
Taal Nederlands


Deze viering van een nog te onthullen schilderij en de lezing verzorgd door Maarten van Hinte is een samenwerking tussen The Need for Legacy, ITA Academy en het Nederlands Theater Festival. De afgelopen jaren heeft deze samenwerking geleid tot verdiepende bijdragen aan Het Nederlands Theater Festival.
-|-
Tijdens deze programma’s wordt aandacht besteed aan vergeten geschiedenissen van en over makers van kleur en de gaten in ons geheugen. Voor deze lezing duikt Maarten van Hinte (RIGHTABOUTNOW INC.) de archieven in en haalt een deel van deze theatergeschiedenis weer naar boven.

Over het NTF

Het Nederlands Theater Festival barst dit najaar weer los! Na ingetogen jaren zetten we de deuren wagenwijd open met de mooiste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen. Ontdek een waaier aan verhalen op het podium, dwars door generaties en theatergenres, afkomstig uit de vele windstreken van Nederland en Vlaanderen. Naast de altijd weer spraakmakende selecties van de Nederlandse Toneeljury, Het TheaterFestival Vlaanderen en de Jury BNG Bank Theaterprijs, zullen vanaf dit jaar ook de genomineerden van de VSCD Mimeprijs de podia bestormen.

Lees meer over het NTF

Meer NTF

Language NP Language no problem Onthulling van een nieuw schilderij van de hand van Cliff San A Jong The Need for Legacy / Nederlands Theater Festival / Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Onthulling van een nieuw schilderij van de hand van Cliff San A Jong
Sluiten Onthulling van een nieuw schilderij van de hand van Cliff San A Jong The Need for Legacy / Nederlands Theater Festival / Internationaal Theater Amsterdam
Na een tweetal succesvolle samenwerkingen tussen The Need for Legacy, Internationaal Theater Amsterdam en het Nederlands Theater Festival vindt dit jaar opnieuw een feestelijke onthulling plaats van het derde The Need for Legacy schilderij.
Language NP Language no problem The State of the World - Sarah Mani Nederlands Theater Festival Perspectief The State of the World - Sarah Mani
Sluiten The State of the World - Sarah Mani Nederlands Theater Festival
In het interviewprogramma The State of the World reflecteert een belangrijke buitenlandse kunstenaar op de rol van de kunsten en Nederland in de wereld. Onze gast dit jaar is de bekroonde Afghaanse filmmaker Sahra Mani.
Language NP Language no problem Yara's wedding NITE / Schauspiel Hannover/ Guy Weizman Theater Yara's wedding
Sluiten Yara's wedding NITE / Schauspiel Hannover/ Guy Weizman
Een interdisciplinaire (bijna) musical door Guy Weizman, NITE en Schauspiel Hannover. Durven we onze vooroordelen écht te bevragen, of zijn we te politiek correct geworden? Wat kunnen we leren van de stille stem?
Language NP Language no problem The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Producions/ Romana Vrede / Alida Dors Theater The Story of Travis
Sluiten The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Producions/ Romana Vrede / Alida Dors
The Story of Travis is een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.
Language NP Language no problem Jihad van liefde Meervaart / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties Theater Jihad van liefde
Sluiten Jihad van liefde Meervaart / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties
Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek waarin David Van Reybrouck het aangrijpende verhaal optekende van Mohamed El Bachiri.