Opening Black Achievement Month 2020

Sluiten
01 okt '20

Opening Black Achievement Month 2020

NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)
Opening Black Achievement Month 2020
01 okt '20
NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)
€25

Met gepaste trots nodigen wij je uit voor de opening van de Black Achievement Month. Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) presenteert in de maand oktober de bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder. De opening van deze maand vieren we met o.a. Jeangu Macrooij, Humberto Tan, Babs Gonz en Yannick Hiwat.

aanvang 19:30
duur nnb
locatie Grote Zaal
taal Nederlands gesproken

Filmpremière Atardi

Zanger en liedjesschrijver Rudy Plaate (1937) is een van de grootste muzikanten die het eiland Curaçao ooit gekend heeft. Meer dan vierhonderd componeerde hij, waarin hij telkens het leven en de schoonheid van zijn geboorte-eiland bezong. In de documentaire Atardi portretteert filmmaker Selwyn de Wind deze – nog altijd levende – muzieklegende en laat hij zien wat Plaates muziek voor het eiland betekend heeft.

Reserveer uw kaarten

Zie meer

Language NP Language no problem Dear Winnie, Jr.c.E.sA.r, KVS & Noord Nederlands Toneel / Junior Mthombeni Theater Dear Winnie,
Sluiten Dear Winnie, Jr.c.E.sA.r, KVS & Noord Nederlands Toneel / Junior Mthombeni
In januari stonden ze al eens bij in ons in huis, nu zijn ze terug ihkv het Nederlands Theater Festival; negen actrices/zangeressen vertellen in deze bejubelde voorstelling het verhaal van de omstreden ‘moeder van de anti-Apartheid’, Winnie Mandela.
Language NP Language no problem Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers Theater Laura H.
Sluiten Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers
20 okt '20 t/m 24 okt '20
Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb. De afstand tussen waar je staat en waar je naar kijkt, is bepalend voor wat je ziet
Language NP Language no problem Romeo en JuliaITA–EnsembleTheater Romeo en Julia
Sluiten Romeo en Julia ITA–Ensemble
14 nov '20 t/m 05 dec '20
Ook wie Shakespeares bekendste liefdesdrama nooit op de planken heeft gezien, kent het verhaal van de onstuimige liefde van de ‘star crossed lovers’, en zijn fatale afloop.
Language NP Language no problem Blasfemie Rapsodie ICK Amsterdam / Emio Greco en Pieter C. Scholten Dans Blasfemie Rapsodie
Sluiten Blasfemie Rapsodie ICK Amsterdam / Emio Greco en Pieter C. Scholten
14 okt '20 t/m 16 okt '20
Dans en samenleving grijpen stevig in elkaar. Of sterker nog, de kracht van dans werkt als motor van verandering. Wat te doen om vergankelijkheid te beteugelen? Het goddelijke aanraken of het aardse verslinden, afstand houden of elkaar juist doodknuffelen?