Opening Black Achievement Month 2020

Sluiten

Opening Black Achievement Month 2020

NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Opening Black Achievement Month 2020
NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)
€25

Bekijk de livestream vanaf 19:30

Met gepaste trots nodigen wij je uit voor de opening van de Black Achievement Month. Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) presenteert in de maand oktober de bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder.

Met een solo van de talentvolle danser Daniel Robert Silva van het Nationale Opera & Ballet. Optredens van Jeangu Macrooy, ZO Gospel Choir, Spoken Word artiest Babs Gons en violist Yannick Hiwat. Presentatie in handen van Humberto Tan.

aanvang 19:30
duur nnb
locatie Grote Zaal
taal Nederlands gesproken

Introductie door Urwin Vyent (directeur NiNsee)

Deze vijfde editie van de Black Achievement Month staat dit jaar in het teken van Helden. In mijn ogen geheel terecht! Ik denk bij het thema helden dan ook meteen aan de talloze verplegers en medische specialisten die in deze afgelopen periode van het Covid19 virus zich uiterst hard hebben ingezet om zorg te verlenen aan de zieken en kwetsbaren. En aan alle andere hulpverleners die levens hebben gered waar dat kon en zo probeerde om het virus te verslaan.

Het corona virus is ook van invloed geweest op de programmering van de Black Achievement Month. Het voornemen bestond om bij deze uitbundige jubileumversie stil te staan en dit in volle glorie aan u te presenteren. Maar door de coronacrisis heeft het anders uitgepakt. De Black Achievement Month is dit jaar daarom een aangepaste ‘coronaversie’ geworden. Er is uiterste inspanning nodig geweest, in deze aparte tijden, om zo een programmering samen te stellen waarin aan de uiteenlopende en bijzondere talenten, verhalen en artistieke bijdragen van personen met Afrikaanse roots een breed podium geboden wordt. En uiteraard verliezen we onze zorg helden hierbij ook niet uit het oog.

Deze maand is vooral ook de verdienste van een bevlogen en uiterst gedreven projectteam dat zich keihard heeft ingezet. En natuurlijk ook dankzij de toewijding van waardevolle partners die zich gecommitteerd hebben aan dit fantastische en bovenal unieke evenement.

Wij nodigen u dan ook met trots uit om in deze maand oktober te genieten, te luisteren, na te denken en stil te staan bij al het talent en de verschillende artistieke uitingen die wij in deze editie van de Black Achievement Month presenteren. Veel plezier!

Urwin Vyent
(directeur NiNsee)

Blader hier door het digitale programmaboek

Filmpremière Atardi

Zanger en liedjesschrijver Rudy Plaate (1937) is een van de grootste muzikanten die het eiland Curaçao ooit gekend heeft. Meer dan vierhonderd componeerde hij, waarin hij telkens het leven en de schoonheid van zijn geboorte-eiland bezong. In de documentaire Atardi portretteert filmmaker Selwyn de Wind deze – nog altijd levende – muzieklegende en laat hij zien wat Plaates muziek voor het eiland betekend heeft.

Reserveer uw kaarten

Zie meer

Language NP Language no problem Dear Winnie, Jr.c.E.sA.r, KVS & Noord Nederlands Toneel / Junior Mthombeni Theater Dear Winnie,
Sluiten Dear Winnie, Jr.c.E.sA.r, KVS & Noord Nederlands Toneel / Junior Mthombeni
In januari stonden ze al eens bij in ons in huis, nu zijn ze terug ihkv het Nederlands Theater Festival; negen actrices/zangeressen vertellen in deze bejubelde voorstelling het verhaal van de omstreden ‘moeder van de anti-Apartheid’, Winnie Mandela.
Language NP Language no problem Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers Theater Laura H.
Sluiten Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers
Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb. De afstand tussen waar je staat en waar je naar kijkt, is bepalend voor wat je ziet
Language NP Language no problem romeo en juliaITA–EnsembleTheater romeo en julia
Sluiten romeo en julia ITA-ensemble / Michiel van Erp
Ook wie Shakespeares bekendste liefdesdrama nooit op de planken heeft gezien, kent het verhaal van de onstuimige liefde van de ‘star crossed lovers’, en zijn fatale afloop.