Parra jr.

Parra jr.
03 jan '22 t/m 22 jan '22
ITA-junior / Anouar Ennali / Aristos Iatrou
vanaf € 6,50

Doe niet zo opgefokt…
Maak je niet druk…
Laat het los…
Dat is vast niet zo bedoeld…

Zaal Studio 1
Geschikt voor vanaf 14 jaar
Duur nnb
Première 6 januari 2022
Taal Nederlands
Klik hier voor groepsreserveringen

Een pleidooi voor de woede

Veel gehoorde zinnen die vooral bedoeld zijn om de boel te kalmeren. In toom te houden. Maar wat als dat niet meer kan óf als je ervoor kiest dat je dat niet meer wil. Dat je de gemoederen wél hoog laat oplopen, dat je je emoties niet inhoudt. Dat je gewoon kwaad bent en dat iedereen dat mag weten. En zou die woede dan misschien ook positief kunnen zijn? Een ‘force of nature’ die bergen kan verzetten, volksstammen in beweging kan brengen, een motor voor verandering. Via dans en spoken-word word je als publiek door onze jonge spelers meegezogen in een battle die zich manifesteert als een socratisch gesprek, waarin we zoeken naar de echte betekenis van dat wat we zeggen en doen.

Parra jr. is een laboratorium voor onderzoek naar woede, macht, rechtvaardigheid en empathie. En hoe menselijke waarneming in relatie staan tot de realiteit. Want wat wij horen en zien wordt bepaald door wie we zelf zijn. -|-En je inleven in een ander blijkt moeilijker dan je denkt. Hoe stel je vast dat alles niet eigenlijk illusie is?

In onze ITA-junior productie laten makers en jongeren zich ieder jaar opnieuw inspireren door een ITA-ensemble voorstelling. Dit jaar halen zij inspiratie uit Ivo van Hove's Age of Rage. Age of Rage vertelt een oerverhaal van hoe wraak opeenvolgende generaties achtervolgt en ten gronde richt. Aan de hand van de geschiedenis van de Trojaanse oorlog en de koninklijke Atridenfamilie laat Age of Rage de mechanismen, onontkoombaarheid en uitzichtloosheid zien van een cirkel van geweld.

MET DE KLAS NAAR PARRA JR.

Onze afdeling ITA Academy maakt elk seizoen een selectie van voorstellingen die bijzonder geschikt zijn voor jongeren. Deze voorstelling is opgenomen in ons educatieaanbod.

Bij Parra jr. is een voorbereidende workshop voor middelbare scholieren en MBO-studenten beschikbaar. Tijdens de workshop gaan de deelnemers in op de thematiek uit de voorstelling. Bij afname van de workshop is de toegangsprijs voor de voorstelling € 6,50 p.p. (ipv € 10,50).

Wilt u met uw groep bij ons een voorstelling bezoeken, neem dan contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

GROEPSRESERVERINGEN

Credits

door ITA-junior
regie en tekst Anouar Ennali
choreografie Aristos Iatrou
scenografie Dirk Sonneveld
kostuums Edo Verhoeff
dramaturgie Muriël Besemer
lichtontwerp Patrick Jonker
geluidsontwerp Mick Broer
assistent regie Jasmine van Putten
assistent choreografie Siena Verber
assistent tekst Mirte Koerts
productie Emma van Buuren
assistent productie Amy Visser
fotografie Mariet Dingemans
fotografie campagnebeeld Dim Balsem
-|-cast Aïsha Valerius, Amber Kirpensteijn, Anne Jansen, Ciraj Amalal, David Janse, Dieke de Jong, Dimitri Nijsse, Eliasz Korabiowski-Dean, Inti Tabares Medina-Hogendijk, Jente van den Brenk, Livia Lamers, Lulu Streefkerk, Marley Verbeem, Moos Wurms, Mounia Boussaid, Nancy Boutros, Nena Noordijk, Nzinga Nortan, Thom Meester, Wisse Weijgertse, Yassine El Amriti, Zara Stenzler, Zine-Eddine El Mariami

Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

LEES MEER

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Overhoop ITA / Pact+ theater Theater Overhoop
Sluiten Overhoop ITA / Pact+ theater
15 apr '22 t/m 30 apr '22
Opgroeien met het gevoel van met 4-0 achterstaan, hopeloos overhoop met je eigen gedachten. Volwassen worden in een wereld die angstvallig roept dat ze verwaarloosd is. Waar haal je je hoop vandaag de dag vandaan? Elke dag is een nieuw begin en de wereld waarin je leeft, is jouw wereld.
Language NP Language no problem judasITA–EnsembleTheater judas
Sluiten judas Robert Icke / ITA-ensemble
07 apr '22 t/m 23 apr '22
Wie Judas hoort, denkt aan verraad. Dat is de officiële versie. Maar er is ook een Evangelie van Judas waarin Jezus vraagt om hem te verraden, waarin Judas dus doet wat hij doet omdat Jezus zelf hem daar om vraagt.
Language NP Language no problem age of rageITA–EnsembleTheater age of rage
Sluiten age of rage ITA-ensemble / Ivo van Hove
22 dec '21 t/m 23 dec '21
In Age of Rage vertelt Ivo van Hove een oerverhaal van hoe wraak opeenvolgende generaties achtervolgt en ten gronde richt. Deze voorstelling sluit aan bij eerdere grootschalige maatschappelijke producties als Romeinse tragedies en Kings of war.
Language NP Language no problem FREEDOM Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag Dans FREEDOM
Sluiten FREEDOM Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag
In ‘Freedom’ gaat Club Guy & Roni samen met Slagwerk Den Haag op zoek naar een van de belangrijkste waarden van ons menselijk bestaan - leven in vrijheid.
Language NP Language no problem Melomaniac (12+) Maas Theater en Dans / Rotterdams Philharmonisch Orkest / Jolanda Spoel Dans Melomaniac (12+)
Sluiten Melomaniac (12+) Maas Theater en Dans / Rotterdams Philharmonisch Orkest / Jolanda Spoel
Dansers, musici en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar in dat wat hen verbindt: de liefde voor muziek. Doordringende muziek, voelbaar in uw onderbuik.