Performative reading The Interrogation + talk + film

Sluiten
Brandhaarden 2022

Performative reading The Interrogation + talk + film

Édouard Louis & Milo Rau

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Performative reading The Interrogation + talk + film
Édouard Louis & Milo Rau
€ 26

Met een theatrale lezing presenteren Édouard Louis en Milo Rau (Brandhaarden 2019) de theatertekst The Interrogation die zij in het voorjaar van 2021 samen schreven (in opdracht van Kunstenfestivaldesarts, IIPM & NTGENT). De lezing, gespeeld door de acteur Arne De Tremerie, wordt gevolgd door een gesprek tussen Louis en Rau op het podium.

Aanvangstijd 19:00
Duur 120 min
Locatie Rabozaal
Taal Theatrale lezing in het Nederlands met Engelse boventiteling. Gesprek Édouard Louis en Milo Rau is in het Engels

The Interrogation

Louis en Rau richten zich in deze tekst op de vraag hoe autobiografische gebeurtenissen tot theater gemaakt kunnen worden. Kan kunst meer zijn dan een analyse en reconstructie van het leven? Kunnen we via de kunst ontsnappen aan onze biografie? Of is kunst slechts het melancholische verslag van een mislukte bevrijding?

The Interrogation is een persoonlijke tekst over twijfelen en falen en een voorstelling die uiteindelijk niet werd voltooid. Nu delen ze voor het eerst de tekst van The Interrogation met het publiek in de vorm van een theatrale lezing, gevolgd door een gesprek tussen Louis en Rau op het podium. Zij zullen zichzelf en elkaar 'ondervragen' over de thema's en uitdagingen in The Interrogation.

Als aanvulling op deze avond koos Louis de film Orestes in Mosul: the making of van Rau als voortzetting van het gesprek over de kracht van kunst, die online toegankelijk zal zijn voor het publiek. Kaartkopers ontvangen een link om de film thuis te bekijken.

Documentaire van Daniel Demoustier

Orestes in Mosul: the making of

Met Orestes in Mosul maakte Milo Rau misschien wel één van zijn belangrijkste producties, bejubeld in de internationale pers. Voor deze bewerking van de oud-Griekse Oresteia – een tragedie over een niet-eindigende reeks moorden uit wraak, trok regisseur Milo Rau naar de frontlijn van de slepende oorlog Irak. Hoe eindig je een keten van geweld?

Cameraman en documentairemaker Daniel Demoustier, gespecialiseerd in conflictzones in o.a. het Midden Oosten, volgde Milo Rau tijdens twee voorbereidende reizen naar Mosul en maakte daarvan de documentaire ‘Orestes in Mosul: the making of’.

Meer informatie

Édouard Louis

Édouard Louis oogstte de afgelopen jaren wereldwijd succes met zijn boeken, waarin hij zijn leven beschrijft vanaf zijn tienerjaren, zijn worstelingen in een klein stadje in Noord-Frankrijk en het opgroeien als jonge homoseksuele man. Theater speelt een cruciale rol in zijn leven. Door zelf toneel te spelen komt hij in aanraking met literatuur, maar leert hij ook hoe te overleven door te acteren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn boeken de inspiratie zijn geweest voor theaterbewerkingen door regisseurs in heel Europa.

Milo Rau

Milo Rau bewijst in projecten als The Congo Tribunal, La Reprise, Orestes in Mosul, The New Gospel of School of Resistance dat theater niet los hoeft te staan van de maatschappij, maar dat het een noodzakelijke bijdrage is aan politiek, cultuur en maatschappij - een plek om waargebeurde verhalen te vertellen die onze samenleving vormgeven. "Het gaat niet meer alleen om het representeren van de wereld, het gaat om het veranderen ervan." (Milo Rau)

Lees meer

10e editie

Brandhaarden

Brandhaarden is een internationaal theaterfestival, dat voorstellingen van opvallende theatermakers uit het buitenland naar Amsterdam haalt. Het festival biedt een uniek overzicht van één maker, huis, regio of thema. In de voorgaande edities zetten we de schijnwerpers op regisseurs als Katie Mitchell, Milo Rau en het collectief Rimini Protokoll en stadstheaters als Münchner Kammerspiele, Volksbühne Berlin en Peter Brooks Théâtre Bouffes du Nord. In 2020 lag de focus van het festival voor het eerst op een regio, Zuid-Europa, en toonde het opvallende dans – en toneelproducties uit Portugal, Spanje, Italië en Griekenland.

De tiende editie van het ITA-festival Brandhaarden, van 19 februari t/m 3 maart, focust op het werk van een van de meest gevierde schrijvers van zijn generatie: Édouard Louis.

Lees meer