Performative reading The Interrogation + talk + film

Sluiten
Brandhaarden 2022
02 mrt '22

Performative reading The Interrogation + talk + film

Édouard Louis & Milo Rau
Performative reading The Interrogation + talk + film
02 mrt '22
Édouard Louis & Milo Rau
€ 26

Met een theatrale lezing presenteren Édouard Louis en Milo Rau (Brandhaarden 2019) de theatertekst The Interrogation die zij in het voorjaar van 2021 samen schreven (in opdracht van Kunstenfestivaldesarts, IIPM & NTGENT). De lezing wordt gevolgd door een gesprek tussen Louis en Rau op het podium. De avond wordt afgesloten met de vertoning van de documentaire Orestes in Mosul: the making of van Milo Rau.

Aanvangstijd 20:00
Duur nnb
Locatie Rabozaal
Taal Engels

inclusief pauzedrankje

The Interrogation

Louis en Rau richten zich in deze tekst op de vraag hoe autobiografische gebeurtenissen tot theater gemaakt kunnen worden. Kan kunst meer zijn dan een analyse en reconstructie van het leven? Kunnen we via de kunst ontsnappen aan onze biografie? Of is kunst slechts het melancholische verslag van een mislukte bevrijding?

The Interrogation is een persoonlijke tekst over twijfelen en falen en een voorstelling die uiteindelijk niet werd voltooid. Nu delen ze voor het eerst de tekst van The Interrogation met het publiek in de vorm van een theatrale lezing, gevolgd door een gesprek tussen Louis en Rau op het podium. Zij zullen zichzelf en elkaar 'ondervragen' over de thema's en uitdagingen in The Interrogation. De avond wordt afgesloten met de vertoning van film van Milo Rau naar keuze van Édouard Louis.

Documentaire van Milo Rau

Orestes in Mosul: the making of

Met Orestes in Mosul maakte Milo Rau misschien wel één van zijn belangrijkste producties, bejubeld in de internationale pers. Voor deze bewerking van de oud-Griekse Oresteia – een tragedie over een niet-eindigende reeks moorden uit wraak, trok regisseur Milo Rau naar de frontlijn van de slepende oorlog Irak. Hoe eindig je een keten van geweld?

Cameraman en documentairemaker Daniel Demoustier, gespecialiseerd in conflictzones in o.a. het Midden Oosten, volgde Milo Rau tijdens twee voorbereidende reizen naar Mosul en maakte daarvan de documentaire ‘Orestes in Mosul: the making of’.

Meer informatie

Édouard Louis

Édouard Louis oogstte de afgelopen jaren wereldwijd succes met zijn boeken, waarin hij zijn leven beschrijft vanaf zijn tienerjaren, zijn worstelingen in een klein stadje in Noord-Frankrijk en het opgroeien als jonge homoseksuele man. Theater speelt een cruciale rol in zijn leven. Door zelf toneel te spelen komt hij in aanraking met literatuur, maar leert hij ook hoe te overleven door te acteren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn boeken de inspiratie zijn geweest voor theaterbewerkingen door regisseurs in heel Europa.

Milo Rau

Milo Rau bewijst in projecten als The Congo Tribunal, La Reprise, Orestes in Mosul, The New Gospel of School of Resistance dat theater niet los hoeft te staan van de maatschappij, maar dat het een noodzakelijke bijdrage is aan politiek, cultuur en maatschappij - een plek om waargebeurde verhalen te vertellen die onze samenleving vormgeven. "Het gaat niet meer alleen om het representeren van de wereld, het gaat om het veranderen ervan." (Milo Rau)

Lees meer

10e editie

Brandhaarden

Brandhaarden is een internationaal theaterfestival, dat voorstellingen van opvallende theatermakers uit het buitenland naar Amsterdam haalt. Het festival biedt een uniek overzicht van één maker, huis, regio of thema. In de voorgaande edities zetten we de schijnwerpers op regisseurs als Katie Mitchell, Milo Rau en het collectief Rimini Protokoll en stadstheaters als Münchner Kammerspiele, Volksbühne Berlin en Peter Brooks Théâtre Bouffes du Nord. In 2020 lag de focus van het festival voor het eerst op een regio, Zuid-Europa, en toonde het opvallende dans – en toneelproducties uit Portugal, Spanje, Italië en Griekenland.

De tiende editie van het ITA-festival Brandhaarden, van 19 februari t/m 3 maart, focust op het werk van een van de meest gevierde schrijvers van zijn generatie: Édouard Louis.

Lees meer

MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

LEES MEER

Meer Brandhaarden

Language NP Language no problem (B)randprogramma: Dialogen over kunst & politiek ITA Academy Perspectief (B)randprogramma: Dialogen over kunst & politiek
Sluiten (B)randprogramma: Dialogen over kunst & politiek ITA Academy
19 feb '22 t/m 02 mrt '22
Tijdens Brandhaarden ontvangen we u graag elke dag voorafgaand aan de voorstelling in onze Salon voor het programma Dialoog over kunst & politiek, geïnspireerd door het gelijknamige boek waarin Édouard Louis en Ken Loach met elkaar in gesprek gaan. In dit programma reflecteren kunstenaars, ...
Language NP Language no problem Qui a tué mon père Théâtre de la Ville / Schaubühne am Lehniner Platz in Berlin / Thomas Ostermeier Theater Qui a tué mon père
Sluiten Qui a tué mon père Théâtre de la Ville / Schaubühne am Lehniner Platz in Berlin / Thomas Ostermeier
19 feb '22 t/m 21 feb '22
Édouard Louis, geregisseerd door Thomas Ostermeier, is voor het eerst te zien in een van zijn eigen werken.
Language NP Language no problem Sign of the Times: Édouard Louis Internationaal Theater Amsterdam / de Balie Perspectief Sign of the Times: Édouard Louis
Sluiten Sign of the Times: Édouard Louis Internationaal Theater Amsterdam / de Balie
22 feb '22
In gesprek met Édouard Louis over de scheidslijnen tussen de elite en arbeidersklasse, tussen de oppositie en het establishment. Hoe behoud je radicaliteit en onafhankelijkheid als schrijver als de wereld je werk omarmt?
Language NP Language no problem Im Herzen der Gewalt Schaubühne am Lehniner Platz in Berlin / Thomas Ostermeier Theater Im Herzen der Gewalt
Sluiten Im Herzen der Gewalt Schaubühne am Lehniner Platz in Berlin / Thomas Ostermeier
23 feb '22 t/m 25 feb '22
In zijn roman Geschiedenis van Geweld reconstrueert Édouard Louis de nacht waarin het hoofdpersonage verkracht en mishandeld werd. Maar de verkrachting houdt hier niet op. Hij spiegelt dit voorval aan het geweld in de samenleving.
Language NP Language no problem gevechten en metamorfosen van een vrouwITA–EnsembleTheater gevechten en metamorfosen van een vrouw
Sluiten gevechten en metamorfosen van een vrouw ITA–Ensemble
09 sep '21 t/m 22 mei '22
Op een dag stuit Édouard Louis op een foto van zijn moeder toen ze twintig jaar oud was. Een gelukkige jonge vrouw vol hoop, vol dromen. Maar hijzelf kent zijn moeder alleen maar als totaal ongelukkig, gevangen in een routineus leven als huisvrouw.
Language NP Language no problem Valdens historie Det Norske Teatret / Kjersti Horn Theater Valdens historie
Sluiten Valdens historie Det Norske Teatret / Kjersti Horn
27 feb '22 t/m 28 feb '22
Noorse versie van Histoire de la violence van Édouard Louis
Language NP Language no problem Performative reading The Interrogation + talk + film Édouard Louis & Milo Rau Theater Performative reading The Interrogation + talk + film
Sluiten Performative reading The Interrogation + talk + film Édouard Louis & Milo Rau
02 mrt '22
Met een theatrale lezing presenteren Édouard Louis en Milo Rau (Brandhaarden 2019) de theatertekst The Interrogation.
Language NP Language no problem ITA on screen: Wie heeft mijn vader vermoordITA–EnsembleTheater ITA on screen: Wie heeft mijn vader vermoord
Sluiten ITA on screen: Wie heeft mijn vader vermoord ITA–Ensemble
03 mrt '22
Ivo van Hove bewerkte Wie heeft mijn vader vermoord van literaire sensatie Édouard Louis. Van Hove maakte van het zeer uitgesproken boek een monoloog, speciaal voor Hans Kesting.
Language NP Language no problem ITA on screen: Weg met Eddy Bellegueule Toneelschuur Producties / Eline Arbo Theater ITA on screen: Weg met Eddy Bellegueule
Sluiten ITA on screen: Weg met Eddy Bellegueule Toneelschuur Producties / Eline Arbo
03 mrt '22
Met zijn autobiografische succesroman Weg met Eddy Bellegueule veroverde Édouard Louis met één mokerslag de wereld. Het boek vertelt het levensverhaal van een homoseksuele jongen in een extreem homofobe omgeving. Regisseur Eline Arbo maakte een bejubelde theatrale en muzikale bewerking van de roman.