ITA–Ensemble

romeo en julia

Sluiten

romeo en julia

ITA-ensemble / Michiel van Erp

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
romeo en julia
ITA-ensemble / Michiel van Erp

Ook wie Shakespeares bekendste liefdesdrama nooit op de planken heeft gezien, kent het verhaal van de onstuimige liefde van de star crossed lovers, en zijn fatale afloop. Romeo en Julia begint als een zinderend coming-of-age drama waarin twee jonge mensen elkaar de liefde verklaren in een maatschappij verteerd door familievetes, kortzichtigheid en zinloos geweld. Hun groei naar volwassenheid en de wanhopige poging om hun liefde te vrijwaren eindigen in een noodlottige dubbele zelfmoord.

Duur nog niet bekend
Genre Theater
Taal Nederlands, op donderdag met Engelse boventiteling

In de regie van Michiel van Erp gaat Romeo en Julia over identiteit: kun je zijn wie je wilt zijn? Wie of wat bepaalt hoe jij je moet voelen en gedragen?

Bij het begin van de voorstelling verdeelt een groep toneelspelers de rollen. Leeftijd, gender, kleur en afkomst zijn daarbij niet bepalend, wel het diepste verlangen van iemand om gestalte te geven aan een personage. De strijd tussen de families Capulet en Montecchi ontbrandt en wordt op de dansvloer uitgevochten. Het resultaat is een felle, energieke en ademloze ode aan de liefde.

Michiel van Erp is de gelauwerde regisseur van o.a. de miniserie serie Ramses (met Maarten Heijmans) en de film Niemand in de stad. In 2018 debuteerde hij bij ITA als toneelregisseur met Het hout.

Michiel van Erp
Regisseur
Michiel van Erp

Filmer des vaderlands. Zo werd Michiel van Erp getypeerd in 2016, het jaar dat hij vijfentwintig jaar als documentairemaker actief was.

Van Erp (1963) realiseerde meer dan vijftig documentaires, zowel voor de televisie als voor de bioscoop. In de jaren negentig maakte hij naam met Lang leve…, een langlopende serie waarin gewone Nederlanders op een bijzondere manier werden geportretteerd, vaak met een dosis ironie (het wordt zijn handelsmerk genoemd) én tegelijk vol mededogen.

Hij draaide portretten van bekende Nederlanders zoals schrijver Connie Palmen en fotograaf Erwin Olaf, maar ook van koningin Beatrix en de Zangeres Zonder Naam. Hij maakte films over zowel de uitvaart van prins Claus als over de nabestaanden van de MH17-vliegtuigramp. Een terugkerend thema is (seksuele) identiteit. In I Am a Woman Now portretteerde Van Erp vijf vrouwen die meer dan vijftig jaar geleden een geslachtsoperatie ondergingen. Op de vraag ‘wie is de opvolger van Bert Haanstra?’ antwoordde Kees Hin, oud-cameraman van Haanstra: ‘Michiel van Erp’.

Bekijk Profiel

Credits

van William Shakespeare
regie Michiel van Erp
choreografie Fabien Prioville
vertaling Janine Brogt
bewerking Peter van Kraaij
scenografie Studio Dennis Vanderbroeck
muziek & geluidsontwerp George Dhauw
lichtontwerp Julian Maiwald
kostuums Bernadette Corstens
particulier producenten Jeroen van Ingen en Jaap Kooijman, Bertil van Kaam, Marcelle en Joost Kuiper

met Achraf Koutet, Aus Greidanus, Bart Slegers, Ilke Paddenburg, Joy Delima, Maarten Heijmans, Majd Mardo, Maria Kraakman, Marieke Heebink, Fjodor Jozefzoon, Harun Balci, Kharim Amier, Teun Donders, Ali Zijlstra

assistent regie Olivier Diepenhorst, Maria Luttikhuis, Eva van Kleef (stage)
assistent dramaturgie Nicole van Hoeve (stage)
assistent scenografieRamón Huijbrechts
assistent kostuums Eleftheria Lavdaki
assistent choreografie Art Srisayam
hoofd techniekReyer Meeter
productieleiding Michiel van Schijndel
technisch producent Joost Verlinden
techniek Stijn van der Leeuw (1e inspiciënt), Stephan Pot, Emile Bleeker, Ruud de Vos, Boy Maasakker, Michel Smouter, Chris Tijmans, Tim Vleugel en Lizet van der Heijden (stage)
kap & grime David Verswijveren
kostuumatelier Wim van Vliet (hoofd), Farida Bouhbouh en Claudia Pellegrini
fotografie Dim Balsem
grafisch ontwerp Serena Kloet
publiciteitIris Istha, Joris van den Ring-Bax
met dank aan Suzette Anker (stage regie) en Boris Kip (stage regie)

deze voorstelling wordt ondersteund door Ammodo