SHAMELESS

Sluiten
Julidans

SHAMELESS

Emio Greco & Pieter C. Scholten (NL) / ICK amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
SHAMELESS
Emio Greco & Pieter C. Scholten (NL) / ICK amsterdam

Een zilveren jubileum. Onwrikbaar middelpunt in die 25 jaar: het lichaam en niets dan het lichaam. Een best-off van de dans van Emio Greco en Pieter C. Scholten.

Julidans

Een 'best-of' uit 25-jarig repertoire

'Het lichaam blijft in al het repertoire de inspiratie- en de krachtbron. Het gaat ons altijd om het lichaam. Het lichaam op zich is genoeg.”, zegt choreografenduo Emio Greco en Pieter C. Scholten. Hun dans is er een van poëtische beelden en fysieke extremen. SHAMELESS is een 'best-of' uit hun 25-jarig repertoire en tegelijk een geheel nieuwe ervaring.

Toen Emio Greco en Pieter C. Scholten elkaar ontmoetten in 1995, lieten ze een nieuwe wind waaien door de Nederlandse dans. Een greep uit 25 jaar recensies: 'Emio Greco maakt reputatie als godenzoon waar.' (2000, Double Points: One); 'Grote intensiteit, humor en relativering.' (2012, Rocco, Zwaan voor beste dansproductie); 'Fascinerend, hypnotiserend en perfect in balans.' (2018, Ziel | Rouh); 'Prachtig ambigue dans over seks, verleiding en geweld.' (2020, Sweet like a chocolate). Hoe divers het repertoire van Greco en Scholten in de loop der jaren ook is geworden, het lichaam blijft de bron van inspiratie en kracht. Emio Greco: 'We zien het lichaam als intelligent en autonoom. We voeden het vanuit de zintuigen in plaats van het brein. Dat willen we ook bereiken bij het publiek: dat je fysiek geraakt wordt voordat je gaat bedenken waar de voorstelling over gaat.' - Dansmagazine.

Na 25 jaar halen Greco en Scholten een schepnet door hun repertoire. Samen met danser Victor Callens bewerken ze het opgeviste materiaal tot een nieuwe voorstelling. In deze solo voor twee dansers en DJ wordt onbeschaamd naar een lichaam gekeken. Simpelweg zien wat dat broze lichaam ons vertelt. Elektronische muziek, zang en momenten van stilte wijzen de weg in het veelkleurige landschap dat de dansers doorkruisen.

Credits

regie Pieter C. Scholten
ontwikkeling en dans Victor Callens
choreografie Emio Greco
geluidsontwerp: Pieter C. Scholten, Avishai Darash
kostuums: Clifford Portier
make-up: Yo-Kaw Pat
video’s van Victor uit Motivation for Movements (2012): Bram Vreeswijk
video editing: Bas de Brouwer
Première: Julidans 2020