Sign of the Times: José Manuel Barroso

Sluiten

Sign of the Times: José Manuel Barroso

Internationaal Theater Amsterdam / deBalie

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Sign of the Times: José Manuel Barroso
Internationaal Theater Amsterdam / deBalie

Hij was 10 jaar lang de machtigste man van Europa: de voormalige Portugese premier en voorzitter van de Europese Commissie: José Manuel Barroso. Zijn indrukwekkende politieke carrière begon verrassend genoeg als leider van de maoïstische studentenbeweging. Een storm van kritiek stak op toen in 2016 bekend werd dat hij ging werken voor de internationale zakenbank Goldman Sachs.

Tijd 20:00 - 22:00

Vrije plaatskeuze

Rabozaal

Macht

Aan de hand van theaterscenes en speeches uit de Europese geschiedenis gaan we met Barroso in gesprek over Europa, ideologie en macht. Wat is er over van de idealen van de jaren ´60 en ´70 uit zijn jeugd? Hoe kijkt hij terug op belangrijke politieke beslissingen uit zijn leven? Begrijpt hij waarom veel burgers zich niet gerepresenteerd voelen door Europese bestuurders? Een inkijk in de ideeën en idealen van een van de invloedrijkste mannen ter wereld.

Dit seizoen staan de machtsverhoudingen in Europa centraal en spreken met de winnaars en verliezers van de globalisering. Na Barroso is op 11 mei de jonge bevlogen schrijver Édouard Louis te gast.

Sign of the times

Internationaal Theater Amsterdam en De Balie onderzoeken met Sign of the Times actuele maatschappelijke thema’s. In eerdere afleveringen reflecteerden Femke Halsema en Thierry Baudet op politieke identiteit, spraken we over de woede van Catalanen met uit Spanje gevluchte Carles Puigdemont, en wierp Franse schrijver Kamel Daoud zijn licht op koloniale identiteit. Met Sign of the Times willen De Balie en Internationaal Theater Amsterdam het gesprek openen, groepen mensen bij elkaar brengen en ruimte bieden aan meerdere perspectieven. Ook, of juist, als de meningen verschillen.

Meer zien

Language NP Language no problem La Gioia Emilia Romagna Tetro Fondazione & Pippo Delbono Company (IT) Theater La Gioia
Sluiten La Gioia Emilia Romagna Tetro Fondazione & Pippo Delbono Company (IT)
In La Gioia ('vreugde') wil Pippo Delbono ons eraan herinneren hoe broos geluk is. Het is een hymne aan de vreugde als tegengif voor onze angst voor de dood.
Language NP Language no problem LA PLAZA El Conde de Torrefiel / Tanya Beyeler & Pablo Gisbert (ES) Theater LA PLAZA
Sluiten LA PLAZA El Conde de Torrefiel / Tanya Beyeler & Pablo Gisbert (ES)
La Plaza is een haarfijn portret van de huidige generatie dertigers. Het speelt zich af in het hoofd van een toeschouwer die na een voorstelling van 365 dagen het theater verlaat.
Language NP Language no problem KIEM Conny Janssen Danst / Conny Janssen Dans KIEM
Sluiten KIEM Conny Janssen Danst / Conny Janssen
Na BROOS (2019), over de kwetsbaarheid van het leven, gaat KIEM over de wil om te ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Om het lichaam vol te zuigen met verse lucht en met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te omarmen.

Dit programma wordt samen gemaakt met

De Balie