Spoonface

Sluiten

Spoonface

Het Nationale Theater speelt altijd

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Spoonface
Het Nationale Theater speelt altijd
€ 13,50 (4e rang) - € 29,50 (1e rang)

In Spoonface (regie Noël Fischer) speelt Soumaya Ahouaoui een bijzonder meisje. Niet alleen is ze joods, verzot op opera en verhalen, ze is ook licht autistisch. Dat geeft haar een heel eigen perspectief op leven én sterven.

aanvang 15:00
duur 60 minuten
zaal Grote Zaal
taal Nederlands gesproken

Spoonface
Spoonface

Spoonface

Spoonface Steinberg is een bijzonder meisje. Niet alleen is ze joods, verzot op opera en verhalen, ze is ook licht autistisch. Dat geeft haar een heel eigen perspectief op leven én sterven. Tien jaar geleden maakte Noël Fischer een zeer succesvolle regie van Spoonface voor jongeren (winnaar Zilveren Krekel en Gouden Krekel 2010). Nu maakt ze een nieuwe versie voor een volwassen publiek, zoals schrijver Lee Hall het oorspronkelijk bedacht had.

tekst: Lee Hall | spel: Soumaya Ahouaoui | regie: Noël Fischer | vertaling: Jibbe Willems | dramaturgie: Willemijn Barelds

Bekijk ook

Language NP Language no problem Krapps Laatste Band / Sea Wall
Het Nationale Theater speelt altijd Theater Krapps Laatste Band / Sea Wall
Sluiten Krapps Laatste Band / Sea Wall Het Nationale Theater speelt altijd
De acteurs van Het Nationale Theater spelen intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanavond ziet u Krapps laatste band en Seawall.
Language NP Language no problem Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska
Het Nationale Theater speelt altijd Theater Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska
Sluiten Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska Het Nationale Theater speelt altijd
Het Nationale Theater speelt intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanavond ziet u Liefdesverklaring, U bent mijn moeder en Een soort Alaska.
Language NP Language no problem Liefdesverklaring / Tom Pain Het Nationale Theater speelt altijd Theater Liefdesverklaring / Tom Pain
Sluiten Liefdesverklaring / Tom Pain Het Nationale Theater speelt altijd
Het Nationale Theater speelt intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanavond ziet u Liefdesverklaring, Tom Pain en een verrassingsprogramma.

HET NATIONALE THEATER SPEELT ALTIJD

En toen stond de wereld stil en zaten we bijna allemaal thuis, terwijl in de ziekenhuizen overuren werden gedraaid. Velen vroegen zich af hoe het verder zou gaan met onze toekomst, onze gezondheid, onze geliefden. Wordt het ooit weer zoals het was – en willen we dat? Moeten we leren wennen aan het ‘nieuwe normaal’ – maar wat is dat dan? Of biedt de crisis een kans op radicale vernieuwing – en hoe ziet die er dan uit?

In juni en juli 2020 maakte Het Nationale Theater een reeks nieuwe voorstellingen, geïnspireerd op de bijzondere tijd waarin we samen terecht zijn gekomen. Na de zomer ontwikkelen de stukken door tot volwaardige voorstellingen die het nieuwe theaterseizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Want Het Nationale Theater speelt (vanaf nu) altijd.

Het Nationale Theater speelt altijd is een wendbaar programma met nieuwe voorstellingen die zowel in grote zalen gespeeld kunnen worden als in kleine zalen of op locatie. De zeventien acteurs uit het ensemble van Het Nationale Theater spelen intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Op het programma staan onder meer klassieke teksten van Samuel Beckett en Harold Pinter, moderne teksten van Duncan Macmillan en Will Eno en nieuwe teksten van Eric de Vroedt, Magne van den Berg en Joeri Vos.