STA! speelt 'Voor het leven' in het ITA-toneelbeeld van 'Een klein leven'

Sluiten

STA! speelt 'Voor het leven' in het ITA-toneelbeeld van 'Een klein leven'

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt Voor het leven in het ITA-toneelbeeld van Een klein leven. Onder regie van Jurriën Trappel spelen twaalf spelers van STA! de voorstelling Voor het leven in het ITA-toneelbeeld van Een klein leven. In deze voorstelling zien we het worstelen van de mens, de continue strijd om veerkrachtig te zijn en te blijven. Voor het leven zal te zien zijn op Goede Vrijdag 19 april en zaterdag 20 april om 12:00 uur in de Rabozaal van Internationaal Theater Amsterdam.

Duur 1 uur 45 minuten
Gesproken in NL
Voor theaterliefhebbers

Over de voorstelling

“Het leven met hen is vertrouwd. We vieren ieder jaar dat we het weer een jaar met elkaar hebben uitgehouden. Een uitgebreid diner, met veel drank, veel muziek. Friendship Day.”

In de voorstelling wordt de wereld geschetst van twaalf personages die aan de vooravond staan van hun verdere leven. Allen met elkaar verbonden door hun pogingen om succesvol te zijn, lief te hebben en alles uit het leven te halen. Hierbij stuiten ze op wantrouwen, verslaving, verdriet en het verleden. Waar val je op terug wanneer de grond onder je voeten lijkt te verdwijnen? Zijn vriendschap en liefde daar sterk genoeg voor of blijkt je eigen molensteen zwaarder dan verwacht? Het dilemma tussen alles met elkaar delen of weten wanneer je even niets hoeft te zeggen. Een mozaïekvoorstelling die de vele facetten van het leven belicht.

Over STA!

STA! verzorgt ongeveer 14 uiteenlopende voorstellingen per jaar. Deze productiegroepen kunnen bestaan uit studenten van alle spelniveaus, studierichtingen en achtergronden en worden begeleid door een eigen regisseur. Echter, we hebben niet alleen voor acteurs en regisseurs een plek: voor regie-assistenten, productieteams, geïnteresseerden in kap en grime en enthousiast publiek is er ook altijd ruimte.

Naast het toneeldeel onderhoudt STA! een actief verenigingsleven voor al haar leden. Binnen commissies kunnen leden zich op persoonlijk vlak ontwikkelen en dragen ze bij aan een jaarplanning die, naast de voorstellingen, bol staat van de activiteiten, uitstapjes en feesten. Ook zijn er commissies die zich richten op PR rondom voorstellingen, het maken van foto’s of acquisitie. Deze commissies worden begeleid door leden van het bestuur, ook de leden van het bestuur krijgen de kans om zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen.

Voor meer informatie over STA! en haar voorstellingen kijkt u op: www.sta-toneel.nl.

Credits

regie Jurriën Trappel
regieassistentie Sarah Schaeffer
dramaturgie Hidde van der Ende
productie Anice Bakker, Anne Oort en Laura Kistemaker
tekst Jurriën Trappel
promotie Inge Jansen
foto Moon Jansen

spel Marly van den Berg, Elmer Boerma, Anniek Geelen, Claire Hoencamp, Tijmen Kerkhof, Ruben Messelink, Jelle Reijman, Ruben Spek, Josie Taalman, Marjolein Tromp, Mirthe de Vries en Moos Wilhelm

Meer

Language NP Language no problem Masterclassprogramma Het houtEen leven lang leren ITA–Ensemble Masterclassprogramma Het hout
Sluiten Masterclassprogramma Het hout ITA–Ensemble
Droom jij wel eens dat jij op het podium van Internationaal Theater Amsterdam staat? Het licht gaat aan, het publiek kijkt ademloos toe en jij speelt de sterren van de hemel. Dit is jouw kans!
Language NP Language no problem Een klein levenTheater ITA–Ensemble Een klein leven
Sluiten Een klein leven ITA–Ensemble / Ivo van Hove
18 apr '19 t/m 19 mei '19
Geen boek heeft de afgelopen paar jaar miljoenen lezers zozeer in de ban gehouden en aangegrepen als Een klein leven van de Amerikaanse schrijver Hanya Yanagihara. In deze wereldwijde bestseller volgen we vier mannen over een periode van meer dan dertig jaar: de advocaat Jude, de acteur Willem,...
Language NP Language no problem De kersentuinTheater ITA–Ensemble De kersentuin
Sluiten De kersentuin ITA–Ensemble / Simon McBurney
13 jun '19 t/m 23 jun '19
Na een jarenlang verblijf in Parijs keert de weduwe Ranjevskaja terug naar haar geboortegrond in Rusland. Zij treft er een veranderde wereld aan. De schulden van de familie zijn zo hoog opgelopen dat het huis en het bijhorende landgoed bij opbod zullen worden verkocht. De zakenman Lopachin ziet...