Stadsontmoetingen

Sluiten
Lieve Stad 2022

Stadsontmoetingen

ITA Academy

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Stadsontmoetingen
ITA Academy
Meld u aan voor gratis toegang

Tijdens het festival Lieve Stad, hebben we het programma Stadsontmoetingen.

Elke dag nodigen we een andere subcultuur / community / scene uit om de regie te nemen over het programma in onze salon.
Wat is volgens hen belangrijk, feestelijk of een must om nu met een publiek te delen, vieren of onderzoeken. Samen herinneringen delen en/of maken.
Laat je verrassen door muziek, eten, performance, training of lezing. Een feestje met inhoud. Weet je welkom!

Het programma Stadsontmoetingen vindt elke vrijdag, zaterdag en zondag voor aanvang van de voorstelling(en) plaats in de ITA Salon. Het programma is gratis, maar je moet wel reserveren.

locatie: ITA Salon

25 maart 18:15 – 19:00

Heimweeproject

Tijdens Lieve Stad, is Het Heimwee Project bestaande uit een tentoonstelling en Heimwee uit de Kast te zien en te beleven in ITA. Biba Krklec en Siebren Hodes, de makers van dit project, gaan tijdens deze eerste Stadsontmoeting in gesprek over Heimwee. Heimwee is van alle tijden, van alle culturen en van alle leeftijden. Hoe is het om te verlangen naar een huis, naar geliefden of naar een vervlogen tijd? We ontmoeten elkaar en wisselen verhalen uit, om samen te herinneren.

AANMELDEN

26 maart 18:15 – 19:00

Stadsnomaden

Met een huizenmarkt die steeds meer op slot lijkt te gaan, is een vaste woonplek niet meer voor iedereen vanzelfsprekend. De activistische krakersbeweging ‘Kinderen van Mokum’ kraakte twee jaar geleden daarom voor het eerst een pand in Amsterdam. Documentairemaker Dikla Zeidler deze vrijgevochten vriendengroep tegen en maakte de documentaire Kinderen van Mokum, en ik over hen. ‘Zij waren wie ik wilde zijn, toen ik jong was.’

Met Zeidler onderzoeken we haar fascinatie voor deze manier van leven, haar verlangen naar een groep die elkaar ‘no matter what’ opving en de teleurstelling toen ‘Kinderen van Mokum’ uit elkaar viel.

AANMELDEN

27 maart 13:45 – 14:15

Vrouwen uit Amsterdam - Optreden Sophie Straat

Tijdens deze stadsontmoeting verzorgt de levensliederenzangeres Sophie Straat een mini-concert. Heimwee naar Amsterdam, dat ervoer zangeres Sophie Straat toen zij in Den Haag studeerde. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de effecten van gentrificatie in Amsterdam. In haar liederen krijg je een kijkje in de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Trek je dansschoenen en start de voorstellingsdag met een feestje.

AANMELDEN

1 april 18:15 – 19:00

Over generaties

Kan je heimwee of verlangens hebben naar iets wat je niet kent? Kan je plaatsvervangend heimwee hebben voor een andere generatie?

Kom samen met de jongeren van ITA's jongerenplatform THE PACK in de salon koken! Tijdens het bereiden van een gerecht, gaan we met elkaar in gesprek over culturen, generaties en herinneringen. Schuif aan! En zorg dat je na de voorstelling nog een plekje over hebt.

AANMELDEN

2 april 18:45 – 19:30

De kracht van de natuur

Welke kracht heeft de natuur? En welke krachten zijn ook in een stad als Amsterdam aanwezig? Samen onderzoeken we de bomen, planten en dieren in de omgeving van ITA. Met een nieuwe blik stappen we de stad in. Vergeet niet je wandelschoenen aan te trekken...

AANMELDEN