Trojan Wars

Trojan Wars
07 okt '21 t/m 09 okt '21
HNTjong / Noël Fischer
Vanaf €35,-

Welkom in de beroemdste oorlog uit de geschiedenis. Laat je vijf uur lang meeslepen in de strijd tussen de Grieken en Trojanen. Wat doet een oorlog met mensen? Hoe ver durf jij te gaan voor je ideaal? Wat doe je als jouw leven echt op het spel staat? Hoeveel kan je aan voordat je radicaal verandert? Een verpletterende bingewatch marathon over de verwoestende en fascinerende kracht van oorlog.

Aanvangstijd: 17:00
Duur: 300 minuten, incl pauze
Locatie: Grote Zaal
Taal: Nederlands

Trojan Wars (14+) | HNTjong / Noël Fischer © Bowie Verschuuren
Trojan Wars (14+) | HNTjong / Noël Fischer © Bowie Verschuuren

Voor Trojan Wars tovert HNTjong het theater om tot festivalterrein. Een grote groep acteurs speelt een immense hoeveelheid personages en neemt je mee in een marathon langs avonturen en clashes die samen de Trojan Wars vormen. Net zoals in een Netflix-serie, maar dan recht voor je neus. Tussendoor kun je eten en dansen en na afloop vieren we de overwinning; hopelijk.

-|-Toneelschrijver Peer Wittenbols maakt van de epische verhalen uit de Ilias van Homerus een theaterspektakel van nu, over vriendschap, verraad, wraak en liefde. Regisseur Noël Fischer laat zich inspireren door Lord of the Rings en Game of Thrones, en zegt daarover: “De Griekse verhalen zijn zo modern, omdat ze gaan over grote primaire menselijke emoties: drift en verlangen. En over het unieke fenomeen dat de mensen van de dieren scheidt: oorlog.”

Trojan Wars (14+) | HNTjong / Noël Fischer © Bowie Verschuuren
Trojan Wars (14+) | HNTjong / Noël Fischer © Bowie Verschuuren

Credits

regie Noël Fischer
tekst Peer Wittenbols
acteurs Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa de Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones, Yela de Koning
ensemble: Emilio Pramatarov, Gary 'Duimalot' Gravenbeek (choreografie), Jasmijn Hooijmaaijers, Jeffrey 'Creepashu' Loewenicht (choreografie), Marlotte Frowijn, Messalina Lize-Lotje Mahabier, Mitchell Folst, Shanaya Dap, Skeyenno Talany choreografie), Vera de Vries en Studenten van ROC Mondriaan(DAPA) en NOVA College.

sounddesign William Bakker
toneelbeeld Thomas Rupert & Roos Veenkamp
kostuumontwerp Carly Everaert
lichtontwerp Uri Rapaport
regie-assistentie Marjolein Polman
dramaturgie Martine Manten
regie ensemble Abdel Daoudi & Dimphna van Kempen

MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

LEES MEER

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Hollandsch Glorie Toneelgroep Oostpool / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA Theater Hollandsch Glorie
Sluiten Hollandsch Glorie Toneelgroep Oostpool / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA
29 jun '21 t/m 28 aug '21
Een spectaculaire en humoristische voorstelling over de Nederlandse geschiedenis door Toneelgroep Oostpool in het Amsterdamse Bostheater
Language NP Language no problem flight 49ITA–EnsembleTheater flight 49
Sluiten flight 49 ITA-ensemble / Simon Stone
11 aug '21 t/m 21 aug '21
Flight 49 brengt de nabestaanden van een vliegtuigramp samen. Vreemden zoeken steun bij elkaar na het verlies van hun geliefden, vrienden, familie. De Australische regisseur Simon Stone liet zich voor zijn stuk inspireren door motieven van de toneelklassieker Op hoop van zegen (Herman Heijermans).