Trojan Wars

Sluiten

Trojan Wars

HNTjong / Noël Fischer

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Trojan Wars
HNTjong / Noël Fischer
1+rang € 57,50 / 1e rang € 54,50 / 2e rang € 52 / 3e rang € 47 / 4e rang € 38,50 / 5e rang € 35

"Regisseur Noël Fischer levert met dit vijf uur durende oorlogsepos een meesterwerk af." - ★★★★★ NRC

Welkom in de beroemdste oorlog uit de geschiedenis. Laat je vijf uur lang meeslepen in de strijd tussen de Grieken en Trojanen. Wat doet een oorlog met mensen? Hoe ver durf jij te gaan voor je ideaal? Wat doe je als jouw leven echt op het spel staat? Hoeveel kan je aan voordat je radicaal verandert? Een verpletterende bingewatch marathon over de verwoestende en fascinerende kracht van oorlog.

Aanvangstijd: 17:00
Duur: 300 minuten, incl pauze
Locatie: Grote Zaal
Taal: Nederlands

Voor Trojan Wars tovert HNTjong het theater om tot festivalterrein. Een grote groep acteurs speelt een immense hoeveelheid personages en neemt je mee in een marathon langs avonturen en clashes die samen de Trojan Wars vormen. Net zoals in een Netflix-serie, maar dan recht voor je neus. Tussendoor kun je eten en dansen en na afloop vieren we de overwinning; hopelijk.

-|-Toneelschrijver Peer Wittenbols maakt van de epische verhalen uit de Ilias van Homerus een theaterspektakel van nu, over vriendschap, verraad, wraak en liefde. Regisseur Noël Fischer laat zich inspireren door Lord of the Rings en Game of Thrones, en zegt daarover: “De Griekse verhalen zijn zo modern, omdat ze gaan over grote primaire menselijke emoties: drift en verlangen. En over het unieke fenomeen dat de mensen van de dieren scheidt: oorlog.”

Trojan Wars (14+) | HNTjong / Noël Fischer © Bowie Verschuuren
Trojan Wars (14+) | HNTjong / Noël Fischer © Bowie Verschuuren

Drie afleveringen binge-watchen

Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en  food  van  Amaro  Creative Industries.  Het theater is één groot festivalterrein.

1. “Happy Party”
Een massale happy party  tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand.  Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris  begint  onschuldig,  maar  ontpopt zich  snel  tot een  vies  politiek spel.  De beroemde goden  roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat  goden altijd doen. Niks. 

2. Slagveld bij Troje
De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen.  Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze,  eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog  schaadt  steeds meer mensen. -|-Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden,  soldaten, vrouwen,  kinderen;  niemand blijft gespaard. 

3. Onderwereld
Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede is vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd.

Trojan Wars (14+) | HNTjong / Noël Fischer © Bowie Verschuuren
Trojan Wars (14+) | HNTjong / Noël Fischer © Bowie Verschuuren

De pers over Trojan Wars

"Regisseur Noël Fischer levert met dit vijf uur durende oorlogsepos een meesterwerk af." - ★★★★★ NRC

"Het Nationale Theater laat met Trojan Wars een absolute topprestatie zien." - ★★★★★ TROUW

"'Trojan Wars’ is de ultieme theaterexperience" - ★★★★ DE VOLKSKRANT

HNTpodcast: Trojan Wars

In 3 afleveringen nemen acteur Bram Suijker en technicus Lennert Essert je mee achter de schermen in de aanloop naar de première van Trojan Wars. Luister via Spotify of andere podcastapp's.

Luister hier

Credits

regie Noël Fischer
tekst Peer Wittenbols
acteurs Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa de Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones, Yela de Koning
ensemble: Emilio Pramatarov, Gary 'Duimalot' Gravenbeek (choreografie), Jasmijn Hooijmaaijers, Jeffrey 'Creepashu' Loewenicht (choreografie), Marlotte Frowijn, Messalina Lize-Lotje Mahabier, Mitchell Folst, Shanaya Dap, Skeyenno Talany choreografie), Vera de Vries en Studenten van ROC Mondriaan(DAPA) en NOVA College.

sounddesign William Bakker
toneelbeeld Thomas Rupert & Roos Veenkamp
kostuumontwerp Carly Everaert
lichtontwerp Uri Rapaport
regie-assistentie Marjolein Polman
dramaturgie Martine Manten
regie ensemble Abdel Daoudi & Dimphna van Kempen

Op zaterdag met medewerking van leerlingen van Jeugdtheaterschool Zuidoost.

MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Hebriana Het Nationale Theater / Erik Whien Theater Hebriana
Language NP Language no problem Yerma Het Nationale Theater / Eline Arbo Theater Yerma
Sluiten Yerma Het Nationale Theater / Eline Arbo
Twee jaar zijn Yerma en Juan getrouwd. Juan lijkt tevreden met wat hij bezit: zijn huis, zijn schapen, zijn land. Maar Yerma is ongelukkig. Zij verlangt naar een vrij en hartstochtelijk leven. De eenzaamheid verstikt haar...
Language NP Language no problem The Nether Het Nationale Theater / Nina Spijkers Theater The Nether
Sluiten The Nether Het Nationale Theater / Nina Spijkers
Het Nationale Theater brengt de Nederlandse versie van de veelgeprezen scifi-thriller The Nether in regie van Nina Spijkers, bekend van eerdere theatervoorstellingen Laura H. en Temmen van de feeks.