18 aug '19

Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline Calister & Harry Moen

NiNsee
Sluiten
18 aug '19

Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline Calister & Harry Moen

NiNsee

Een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen. Dit jaar neemt zanger, componist Izaline Calister u samen met levende muzieklegende Harry Moen mee naar het Curaçao van vroeger en van nu.

Duur NNB
Genre Muziek

Swingende verhalen uit het hart van Otrabanda

Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) heeft zanger, componist en tekstdichter Izaline Calister gevraagd om als curator op treden voor het jaarlijkse Tula Herdenkingsconcert. Het concert is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsheld Tula, die in 1795 de leider was van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen.

Izaline Calister neemt u mee naar het Curaçao van vroeger en van nu. Daarvoor heeft zij zich laten inspireren door de levende muzieklegende Harry Moen, leider van de bekendste folkloristische muziekgroep van Curaçao, Grupo Serenada. Harry Moen heeft een enorme kennis van de Curaçaose geschiedenis en samen met zangeres Izaline vertelt hij op zijn karakteristieke meeslepende wijze bijzondere en humoristische verhalen over Curaçao en ‘zijn’ Otrabanda (de Overkant).

Otrabanda is een wijk in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, waar Harry Moen is opgegroeid. Otrobanda kan met recht de bakermat van de Curaçaose cultuur worden genoemd en speelde een beslissende rol in de economische, educatieve en sociaal-culturele ontwikkeling van het eiland. Veel beroemde muzikanten en componisten woonden en werkten er en heel veel mooie en bekende liedjes zijn in Otrabanda ontstaan. Zijn verhalen worden ondersteund en voortgestuwd door de Caribische klanken van Calister en haar band met fantastische muzikanten.

‘Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren)

Credits

zang & tekst Izaline Calister, Harry Moen
piano & zang Marc Bischoff
bas & zang Yerman Aponte
bas & zang Enrique Firpi
percussie Roël Calister
regie-adviezen Leoni Jansen
geluid Rijk Jacobs

Bekijk ook

Language NP Language no problem Listening Party Eddy de ClercqMuziektheater Listening Party Eddy de Clercq
Sluiten Listening Party Eddy de Clercq
22 jun '19
Eddy De Clercq is een van de pioniers van de Nederlandse dancecultuur. De in Amsterdam woonachtige Belg houdt al jaren de blog Soul Safari bij over Afrikaanse muziek.
Language NP Language no problem Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline Calister & Harry MoenMuziek NiNsee Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline Calister & Harry Moen
Sluiten Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline Calister & Harry Moen NiNsee
18 aug '19
Een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen.