18 aug '19

Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline Calister

NiNsee
Sluiten
18 aug '19

Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline Calister

NiNsee

Een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen. Dit jaar neemt zanger en componist Izaline Calister u mee naar het Curaçao van vroeger en van nu.

Duur NNB
Genre Muziek

Swingende verhalen uit het hart van Otrabanda

Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) heeft zanger, componist en tekstdichter Izaline Calister gevraagd om als curator op treden voor het jaarlijkse Tula Herdenkingsconcert. Het concert is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsheld Tula, die in 1795 de leider was van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen.

Izaline Calister neemt u mee naar het Curaçao van vroeger en van nu. Zangeres Izaline vertelt op karakteristieke meeslepende wijze bijzondere en humoristische verhalen over Curaçao en Otrabanda (de Overkant).

Otrabanda is een wijk in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Otrobanda kan met recht de bakermat van de Curaçaose cultuur worden genoemd en speelde een beslissende rol in de economische, educatieve en sociaal-culturele ontwikkeling van het eiland. Veel beroemde muzikanten en componisten woonden en werkten er en heel veel mooie en bekende liedjes zijn in Otrabanda ontstaan.

‘Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren)

Credits

zang & tekst Izaline Calister
piano & zang Marc Bischoff
bas & zang Yerman Aponte
bas & zang Enrique Firpi
percussie Roël Calister
regie-adviezen Leoni Jansen
geluid Rijk Jacobs

Bekijk ook

Language NP Language no problem Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline CalisterMuziek NiNsee Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline Calister
Sluiten Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline Calister NiNsee
18 aug '19
Een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen.