Tula Herdenkingsconcert

Sluiten

Tula Herdenkingsconcert

NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Tula Herdenkingsconcert
NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)

Het Tula Herdenkingsconcert 2022 is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose vrijheid- en verzetsstrijder Tula (ook bekend onder de naam Rigaud).

Op 17 augustus 1795 was hij de leider van de grootste opstand van slaafgemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen. Na verraad werd Tula in oktober van hetzelfde jaar ter dood veroordeeld, geëxecuteerd en onthoofd door de Nederlandse koloniale autoriteiten. Zijn daden hebben een onmiskenbare invloed gehad op de emancipatie van slaafgemaakten op Curaçao en andere eilanden binnen het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Duur 90 minuten
Genre Muziek
Taal Language no problem

Tula Herdenkingsconcert

Dit jaar schittert het fameuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw samen met de uit Curaçao afkomstige pianovirtuoos, componist en arrangeur Randal Corsen op het podium. U krijgt unieke bigband-arrangementen van de hand Randal Corsen te horen die gebaseerd zijn op de kenmerkende diversiteit en de bewogen gedeelde historie. Special guest is de Curaçaose topvocalist Dibo Doran. Dit speciale concert is een muzikale reis die u vanaf de Tambu van de slaafgemaakten meevoert door het muzikale erfgoed van Curaçao.

-|-NiNsee
Het NiNsee is een expertisecentrum op het gebied van het trans-Atlantische slavernijverleden van Nederland en de hedendaagse effecten en gevolgen van dit verleden voor de nazaten van tot slaafgemaakten. Een gedeeld verleden dat structureel en vanuit verschillende invalshoeken voor het voetlicht wordt gebracht met als doel volledige erkenning en inbedding in Nederland te realiseren.

‘Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren)

MEER MUZIEK

Language NP Language no problem As You Like It (8+) De Toneelmakerij / Circus Treurdier / Paul Knieriem Theater As You Like It (8+)
Sluiten As You Like It (8+) De Toneelmakerij / Circus Treurdier / Paul Knieriem
15 okt '22 t/m 30 dec '22
Een Shakespeariaanse romcom voor de hele familie, over de voor- en nadelen van verliefd zijn.