Tula Herdenkingsconcert

Sluiten
21 aug '22

Tula Herdenkingsconcert

NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)
Tula Herdenkingsconcert
21 aug '22
NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)

Het Tula Herdenkingsconcert 2022, jaarlijks georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee), is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose vrijheid- en verzetsstrijder Tula (ook bekend onder de naam Rigaud).

Op 17 augustus 1795 was hij de leider van de grootste opstand van slaafgemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen. Na verraad werd Tula in oktober van hetzelfde jaar ter dood veroordeeld, geëxecuteerd en onthoofd door de Nederlandse koloniale autoriteiten. Zijn daden hebben een onmiskenbare invloed gehad op de emancipatie van slaafgemaakten op Curaçao en andere eilanden binnen het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Duur 90 minuten
Genre Muziek
Taal Language no problem

Tula Herdenkingsconcert


Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC), Randal Corsen & Dibo Doran

In deze editie van het Tula Herdenkingsconcert schittert het fameuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC). Eén van de meest vooraanstaande Jazz Big Bands van Europa. Vanuit het thema Jazz & Vrijheid, dat valt onder hun activiteiten in het kader van JOC & Erfgoed, is er in samenwerking met pianovirtuoos, componist en arrangeur Randal Corsen een fantastisch muzikaal programma samengesteld. U wordt vanaf de traditionele Tambu van de slaafgemaakten meegenomen op een reis door het muzikale erfgoed van de eilanden. Alles vervat in schitterende Big Band arrangementen die gestoeld zijn op de kenmerkende diversiteit en bewogen gedeelde historie van de verschillende eilanden.

Dibo Doran

Headliner is de Curaçaose top vocalist Dibo Doran. Hij is meervoudig winnaar van het Tumba festival dat jaarlijks wordt georganiseerd in het kader van het wereldberoemde Curaçaose carnaval. Doran is naast Tumba Koning een absolute topvocalist. Zijn veelzijdigheid, culturele geworteldheid en showmanship zijn van een totaal andere orde. Dit maakt dat hij op dit moment, met afstand, één van de meest gevierde zangers van Curaçao is die niet alleen op het eiland maar ook internationaal furore maakt. Samen met de gastartiesten zal Dibo Doran voor een onvergetelijke muzikale ervaring en vocaal vuurwerk gaan zorgen.

-|-
NiNsee

Het NiNsee is een expertisecentrum op het gebied van het trans-Atlantische slavernijverleden van Nederland en de hedendaagse effecten en gevolgen van dit verleden voor de nazaten van tot slaafgemaakten. Een gedeeld verleden dat structureel en vanuit verschillende invalshoeken voor het voetlicht wordt gebracht met als doel volledige erkenning en inbedding in Nederland te realiseren.

‘Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren)

MEER MUZIEK

Language NP Language no problem A 24-Decade History of Popular Music Taylor Mac Muziektheater A 24-Decade History of Popular Music
Sluiten A 24-Decade History of Popular Music Taylor Mac
02 aug '22 t/m 06 aug '22
A 24-Decade History of Popular Music is Macs subjectieve geschiedenis van Amerika sinds de oprichting in 1776. Deze verkorte versie van de show is een zeer meeslepende en schandalig onderhoudende spoedcursus in de 240 jaar (and counting) geschiedenis van de Amerikaanse cultuur en disfunctie.
Language NP Language no problem Jubileumconcert - 25 jaar Grachtenfestival! Grachtenfestival Muziek Jubileumconcert - 25 jaar Grachtenfestival!
Sluiten Jubileumconcert - 25 jaar Grachtenfestival! Grachtenfestival
14 aug '22
Een feestelijke avond die de definitie van het festival onderstreept: een concert met topmusici, met klassiek, jazz en crossovers, met tranentrekkers en uitsmijters.
Language NP Language no problem Tula Herdenkingsconcert NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis) Muziek Tula Herdenkingsconcert
Sluiten Tula Herdenkingsconcert NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)
21 aug '22
Het Tula Herdenkingsconcert 2022, jaarlijks georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee), is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose vrijheid- en verzetsstrijder Tula (ook bekend onder de naam Rigaud).
Language NP Language no problem The Promise (The Song Project) Wende / Royal Court Theatre Muziektheater The Promise (The Song Project)
Sluiten The Promise (The Song Project) Wende / Royal Court Theatre
14 sep '22 t/m 18 sep '22
Wende’s uitgangspunt was - zoals altijd - dat sommige dingen in het leven, eigenlijk alleen gezongen kunnen worden.
Language NP Language no problem As you like it (8+) De Toneelmakerij / Circus Treurdier / Paul Knieriem Theater As you like it (8+)
Sluiten As you like it (8+) De Toneelmakerij / Circus Treurdier / Paul Knieriem
15 okt '22 t/m 29 dec '22
Een Shakespeariaanse romcom voor de hele familie, over de voor- en nadelen van verliefd zijn