Tula Herdenkingsconcert

Sluiten

Tula Herdenkingsconcert

NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Tula Herdenkingsconcert
NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)

Met het Tula Herdenkingsconcert 2023 wordt een eerbetoon gebracht aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, die in 1795 de grootste opstand van tot slaafgemaakten in het Caribisch deel van het Koninkrijk leidde en hiermee onmiskenbaar bijdroeg aan de emancipatiedrang van tot slaafgemaakten op Curaçao en de omringende eilanden.

Duur 90 minuten
Genre muziek
Taal Nederlands

Tula Herdenkingsconcert


Het concert wordt gecureerd door de meester in percussie en compositie, Vernon Chatlein, die een kleurrijk palet aan stijlen presenteert onder de titel E Forsa T'ei (De Kracht Is Er). Chatlein noemt het een ode aan Ancestor Joceline Clemencia en de kracht van de vrouw.

Chatlein wordt vergezeld door de legendarische Elia Isenia en de ongekend veelzijdige singer-songwriter Izaline Calister. Isenia is bekend om haar krachtige stem en historische liederen die diepgeworteld zijn in het prachtige eiland Curaçao.
-|-
"Mama Elia" weet intense emoties op te roepen en je daar te raken waar je het voelt. De met een Edison bekroonde ongekend veelzijdige singer-songwriter Izaline Calister combineert traditionele muziek van Curaçao met uiteenlopende muzikale stromingen. Chatlein neemt zijn eigen band mee, Chatlein i su Zumbi, die bestaat uit uitmuntende muzikanten waarmee hij de mysterieuze Muzik di Zumbi transformeert naar een hedendaagse uiting van Afro-Curaçaose jazz en geïmproviseerde muziek. Een betoverende ervaring met deze unieke verzameling iconen van het Afro-Curaçaose muzikale erfgoed.

meer muziek

Language NP Language no problem 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem theater-familie 1000+1 Nacht (8+)
Sluiten 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem
20 okt '23 t/m 30 dec '23
De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen. Voor iedereen vanaf acht jaar!
Language NP Language no problem The Promise (The Song Project) Wende’s Song Project in co-production with The Royal Court Theatre Muziektheater The Promise (The Song Project)
Sluiten The Promise (The Song Project) Wende’s Song Project in co-production with The Royal Court Theatre
11 dec '23 t/m 30 dec '23
Een ontroerende, moderne songcyclus over identiteit, afkomst en alle grijstinten van het vrouw zijn in onze tijd.
Language NP Language no problem Masterclass Wende MusicalMakers Perspectief Masterclass Wende
Sluiten Masterclass Wende MusicalMakers
30 dec '23
Unieke masterclass over songwriting met Wende Snijders.