Tula Herdenkingsconcert

Sluiten
20 aug '23

Tula Herdenkingsconcert

NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)
Tula Herdenkingsconcert
20 aug '23
NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)

Met het Tula Herdenkingsconcert 2023 wordt een eerbetoon gebracht aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, die in 1795 de grootste opstand van tot slaafgemaakten in het Caribisch deel van het Koninkrijk leidde en hiermee onmiskenbaar bijdroeg aan de emancipatiedrang van tot slaafgemaakten op Curaçao en de omringende eilanden.

Duur 90 minuten
Genre muziek
Taal Nederlands

Tula Herdenkingsconcert


Het concert wordt gecureerd door de meester in percussie en compositie, Vernon Chatlein, die een kleurrijk palet aan stijlen presenteert onder de titel E Forsa Tei (De Kracht Is Er). Chatlein noemt het een ode aan Ancestor Joceline Clemencia en de kracht van de vrouw.

Chatlein wordt vergezeld door de legendarische Elia Isenia, bekend om haar krachtige stem en historische liederen die diepgeworteld zijn in het prachtige eiland Curaçao.
-|-
"Mama Elia" weet intense emoties op te roepen en je daar te raken waar je het voelt. De met een Edison bekroonde ongekend veelzijdige singer-songwriter Izaline Calister combineert traditionele muziek van Curaçao met uiteenlopende muzikale stromingen. Chatlein neemt zijn eigen band mee, Chatlein i su Zumbi, die bestaat uit uitmuntende muzikanten waarmee hij de mysterieuze Muzik di Zumbi transformeert naar een hedendaagse uiting van Afro-Curaçaose jazz en geïmproviseerde muziek. Een betoverende ervaring met deze unieke verzameling iconen van het Afro-Curaçaose muzikale erfgoed.

meer muziek

Language NP Language no problem Tula Herdenkingsconcert NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis) Muziek Tula Herdenkingsconcert
Sluiten Tula Herdenkingsconcert NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)
20 aug '23
Met het Tula Herdenkingsconcert 2023 wordt een eerbetoon gebracht aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula.
Language NP Language no problem 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem theater-familie 1000+1 Nacht (8+)
Sluiten 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem
20 okt '23 t/m 30 dec '23
De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen. Voor iedereen vanaf acht jaar!