WorldTalks: Bye bye Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam / Amsterdam &Co / Rabobank Amsterdam
Sluiten

WorldTalks: Bye bye Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam / Amsterdam &Co / Rabobank Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

WorldTalks is een maandelijkse talkshow met borrel. Of ook wel: de interessantste vrijmibo van Amsterdam. Een plek om Amsterdammers met diverse achtergronden en een internationale blik te ontmoeten. En om stil te staan bij brandende kwesties die de wereld bezighouden. Met speciale gasten en een live verbinding met het buitenland.

Bye bye Amsterdam

Vrijdag 10 mei praten we over Amsterdam als doorreisstad. Amsterdam is een stad waar je je niet meer aan kan binden. Je komt er wonen om te studeren, of omdat je er toevallig geboren wordt. Maar na je studententijd is het schluss. Dan wacht een prima baan, een gezin, een huis in de regio. In Almere, Haarlem of Utrecht. Of dan wacht een internationale carrière, waarbij je speelveld steden als Londen, Barcelona, Berlijn, Shanghai, Buenos Aires en New York zijn.

Hoe houden we de binding met Amsterdam nog levendig? We spreken met mensen die het initiatief nemen om de binding met de stad te behouden. O.a. met:

Jeroen Jonkers
- was o.a. oprichter van Jan Eef (een initiatief van ondernemers en bewoners uit de Jan Evertsenstraat, die zich hebben ingezet om hun buurt sterker en mooier te maken) en is nu ontwikkelaar bij de Sloterplas en voor Plein 40-45.
Frank Uffen
- oprichter van The Student Hotel
Frits Huis
- oud wethouder van Almere, een van de 1e 100 bezoekers van Almere

Via skype
Eva Schram - (tech)journalist gevestigd in Oakland bij San Francisco, Californië (US)

Spoken word door
Luan Buleshkaj

Jeroen Jonkers antwoordde afgelopen WorldTalks met dit filmpje op de vraag: wat verbind jou aan Amsterdam? 'Hier komt alles samen wat ik doe, wat ik belangrijk vind, en waarom ik hou van Amsterdam'.

WorldTalks is een initiatief van Amsterdam &Co en Internationaal Theater Amsterdam (ITA), naar een idee van Menno van der Veen en ITA. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam.