WorldTalks: Gasvrije stad

Internationaal Theater Amsterdam / Amsterdam &Co / Rabobank Amsterdam
Sluiten

WorldTalks: Gasvrije stad

Internationaal Theater Amsterdam / Amsterdam &Co / Rabobank Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Start je weekend goed met WorldTalks; onze maandelijkse inhoudelijke talkshow en vrijdagmiddagborrel.

Gasvrije stad

WorldTalks bespreekt brandende kwesties die de stad en de wereld bezighouden. Iedere editie draait om een actueel thema en is gevuld met een kleurrijk gezelschap gasten, live verbindingen met het buitenland en een publiek van betrokken Amsterdammers. WorldTalks vindt altijd op een vrijdagmiddag plaats in Internationaal Theater Amsterdam, en wordt dan ook afgesloten met een feestelijke borrel. Daarmee is WorldTalks de ideale ontmoetingsplek voor alle Amsterdammers die met een open blik in het leven staan.

Het thema van vrijdag 2 november is: Gasvrije stad
Amsterdam wil in 2040 aardgas vrij zijn. Geen cv-ketel, geiser of gasfornuis meer. Wat betekent de transitie naar een gasvrije stad? Wat gebeurt er op de plekken waar het menens is? Wat zijn de gave initiatieven en waar lopen die tegen aan?

Met o.a.
• Suze Gehem, directeur De Groene Gracht (richtte ze samen op met Wubbo Ockels). Is gespecialiseerd in het verduurzamen van binnensteden. Heeft een heel toffe online gids waar mensen terecht kunnen als ze hun huis willen verduurzamen. Suze heeft onlangs maar liefst 4,8 miljoen 'gewonnen' vanuit Europa om 10.000 vierkante meter van sociale huurwoning-daken blauw-groen te maken: https://www.rooftoprevolution.nl/blauwgroenedakenopsocialehuur/.

• Tanja den Broeder van bewonersvereniging Pek-o-Bello. De Van der Pek-buurt is de eerste buurt in Amsterdam die van het gas af moet. Wat betekent dit voor de buurt en de bewoners. Zijn mensen er blij mee of wordt dit zomaar over hen uitgestort?

• Saskia Muller van Stadslab 020. Is kwartiermaker in stadslab Buiksloterham. De Buiksloterham fungeert als proeftuin op gebied van het circulair maken van de stad. Saskia weet veel van de techniek en de innovatie achter 'van het gas af'. https://amsterdamsmartcity.com/projects/circulair-buiksloterham.

Via Skype Jesper Berseus uit Malmö, een stad waar ze veel bezig zijn met circulaire ontwikkeling. Jesper werkt voor STPLN, een duurzaame plek voor creatieve ideeën en projecten.

Spoken word door Sifra Coulet.

De toegang is gratis, graag wel aanmelden via de aanmeldknop.

WorldTalks is een initiatief van Amsterdam &Co en Internationaal Theater Amsterdam (ITA), naar een idee van Menno van der Veen en ITA. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam.