WorldTalks: Nationaliteit Amsterdams

Internationaal Theater Amsterdam / Amsterdam &Co / Rabobank Amsterdam
Sluiten

WorldTalks: Nationaliteit Amsterdams

Internationaal Theater Amsterdam / Amsterdam &Co / Rabobank Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Schuif tijdens Lieve Stad, aan bij onze gratis maandelijkse inhoudelijke talkshow met borrel. Iedere editie draait om een actueel thema en is gevuld met een kleurrijk gezelschap gasten, live verbindingen met het buitenland en een publiek van betrokken Amsterdammers.

WorldTalks

WorldTalks is een maandelijkse talkshow met borrel. Of ook wel: de interessantste vrijmibo van Amsterdam.

Een plek om Amsterdammers met diverse achtergronden en een internationale blik te ontmoeten. En om stil te staan bij brandende kwesties die de wereld bezighouden. Met speciale gasten en een live verbinding met het buitenland.

Het thema van 15 februari is Nationaliteit: Amsterdams.
Ben je een Nederlander? Of voel je je een Amsterdammer? Is er een onderscheid? Wat betekent het überhaupt om een Amsterdammer te zijn? En hoe draagt de stad bij aan deze sub-identiteit? Voelen we ons bijvoorbeeld veel meer verbonden met elkaar omdat we in zo'n diverse stad wonen? En doen we het eigenlijk goed hier, met elkaar? We praten erover met:

● Marjolijn Frijling, initiatiefnemer van 180 Amsterdammers > http://www.180amsterdammers.nl...
● Dionne Abdoelhafiezkhan, co-fouder/partner bij IZI Solutions. IZI Solutions (IZI) is een sociaal innovatiebureau dat innovatieve oplossingen biedt om raciale en sociale gelijkwaardigheid te bevorderen.
● Heleen Cousijn, werkt voor Diversion (bureau voor maatschappelijke innovatie) aan het programma Gelijk=Gelijk en was initieatiefnemer van Liefde=Liefde.

Spoken word door Naomi Veldwijk

WorldTalks is een initiatief van Amsterdam &Co en Internationaal Theater Amsterdam (ITA), naar een idee van Menno van der Veen en ITA. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam.