Bloedbroeders

Close

Bloedbroeders

Theater RAST / Saban Ol

Shows

Sorry, there are currently no available shows.
Bloedbroeders
Theater RAST / Saban Ol

De ouders van musicalacteur Ara Halici, winnaar van twee Johnny Kraaykamp awards voor beste mannelijke hoofdrol, komen uit Armenië. Tijdens de genocide in 1915 speelde zich een tragedie af voor zijn familie. Rast bewerkte deze persoonlijke familiekroniek tot een verhaal over onverwoestbare vriendschap in oorlogstijd.

Bloed is dikker dan water. Daarom worden de Turkse Mehmet en Armeense Abisoghom in 1915 bloedbroeders. Ze vluchten Turkije uit en belanden uiteindelijk in Frankrijk. Daar worden ze tijdens WO II opgepakt en op de trein naar krijgskamp Dörnitz gezet. Ze doen er alles aan om samen een veilig thuis te vinden: ze nemen andere identiteiten aan, leren elkaars taal en verbloemen tijdelijk hun geloof.

De thematiek van de voorstelling snijdt hedendaagse vraagstukken aan. Kun je verbroederen ondanks verschillen? Wat is naastenliefde in tijden van conflict? De producties van RAST zijn multidisciplinair, met tekst, muziek, zang, opera en vertelkunst. Bloedbroeders is een muzikale vertelling waarin naast tragiek ook plaats is voor humor en lichtheid.

RAST, het huisgezelschap van Podium Mozaïek in Amsterdam West, werd opgericht door Şaban Ol, Celil Toksöz en Gert de Boer. Zij willen de veranderende samenleving weerspiegeld zien op het toneel en in het publiek. Hiervoor maakt het gezelschap theatervoorstellingen die een verhaal vertellen die intercultureel, sociaal bevlogen en soms controversieel zijn. Wij lieten van RAST eerder al Hamlet, Hebûn an nebûn, Dilek, een volksopera en Tolken zien.

Recensies

“ Een compleet kloppend plaatje, met een verhaal dat je niet snel zult vergeten. ”

- Theaterkrant