19 Oct '19 to 05 Jan '20

De Toverfluit (7+)

De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem / Romain Bischoff

Sprookjesachtige opera van Mozart in een nieuwe bewerking.

De Toneelmakerij en Silbersee bundelen hun krachten voor een eigentijdse versie van dit beroemde meesterwerk van Mozart. Klassieke muziek, rap, dans en theater komen samen in deze muziektheatervoorstelling voor de hele familie. Een betoverend verhaal over een ruimteprins en zijn prinses in het oneindige heelal.

Die Zauberflöte is een van de bekendste opera’s. Wie kent niet de beroemde aria van de Koningin van de Nacht, die haar dochter vurig toezingt? Of het vrolijke duet tussen Papageno en Papagena? In de bewerking van De Toneelmakerij en Silbersee – De Toverfluit - speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. De jonge astronaut Tamino stort met zijn raket neer in een vergeten deel van ons melkwegstelsel. Daar ontmoet hij de sterrenvanger Papageno. Samen gaan ze op avontuur om een prinses te redden. Ze slagen in hun missie en de astronaut valt als een blok voor de stoere prinses. En zij voor hem. Ze leven nog lang en gelukkig, want zo gaat dat nu eenmaal in sprookjes. Of loopt het toch anders?

De Toneelmakerij maakt al jaren jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, de voorstellingen kenmerken zich door de liefde voor taal en maatschappelijke betrokkenheid. Het gezelschap mixt graag genres, van muziek tot dans, en van film tot games en sociale media.

Koren gezocht!

Op 31 augustus organiseren Silbersee en de Toneelmakerij in samenwerking met Internationaal Theater Amsterdam De Toverfluit-Korendag.Amateurkoren en semi-professionele koren uit Noord-Holland worden uitgenodigd om zich aan te melden voor deze workshopdag. Op de workshopdag zal ieder koor één werken voorzingen voor een jury, de canon O du eselhafter Martin. Dit werk dienen de koren op 31 augustus uit het hoofd en a capella voor te zingen. Daarnaast worden er op deze dag workshops beatboxen, muziektheater en beweging gegeven voor de koorzangers en dirigenten. We sluiten de de dag af met een gezamenlijk optreden. Na deze dag krijgt een selectie van 13 koren de kans om eenmalig mee te zingen tijdens de voorstelling in de kerstserie in Internationaal Theater Amsterdam.

Aanmelden
Vanaf 01 juni tot 5 juli 2019 kunnen alle koren zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Binnen 5 werkdagen na het inzenden van de aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging.
Tussen 05 en 12 juli ontvang je bericht of je uitgenodigd wordt voor de Korendag op 31 augustus.

Selectie
Tussen 05 en 12 juli maakt de jury een eerste selectie uit de koren die zich hebben opgegeven voor het project. Maximaal 20 koren zullen uitgenodigd worden om deel te nemen aan de Korendag op 31 augustus in ITA. Alle ingezonden koren horen voor 13 juli of zij uitgenodigd worden.

Voorzingen 31 augustus
Op 31 augustus is De Toverfluit-Korendag. Tijdens deze workshopdag zijn er lessen beatboxen, muziektheater en beweging. Daarnaast zal ieder koor één werk voorzingen voor de jury.. Deze stukken dienen a capella en uit het hoofd gezongen te worden.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Meld je hier aan als koor

Heb je vragen en staat het antwoord niet bij de veelgestelde vragen?
amsterdamzingtdetoverfluit@silbersee.com

Credits

regie Paul Knieriem
met Nadia Amin, Abdelhadi Baaddi, Viola Cheung, Genevieve Murphy, Michaela Riener, Meneka Senn, Guus van der Steen, Georgi Sztojanov, Carlos de Vries
muziek Romain Bischoff
libretto Daniël van Klaveren
compositie Wolfgang Amadeus Mozart & Genevieve Murphy
scenografie Morgana Machado Marques
kostuums Jorine van Beek
lichtontwerp Gé Wegman
Geluidsontwerp Maurits van Thiel

MEER VOOR DE HELE FAMILIE

Language NP Language no problem Trojan Wars (14+)Theater HNTjong / Het Nationale Theater / Noël Fischer Trojan Wars (14+)
Language NP Language no problem De Toverfluit (7+)Theater De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem / Romain Bischoff De Toverfluit (7+)
Language NP Language no problem OPT Geheime Tuin & GatsbyTheater Toneelgroep Maastricht / Servé Hermans OPT Geheime Tuin & Gatsby
Language NP Language no problem JuffenballetDance Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings Juffenballet
Language NP Language no problem OPT Familie van Nielie IIITheater Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts OPT Familie van Nielie III
Language NP Language no problem Peter PanTheater Theater Terra Peter Pan
Language NP Language no problem OPT Gek GezichtDance Introdans / Alexander Ekman / David Middendorp OPT Gek Gezicht
Language NP Language no problem GRIMMDance ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet GRIMM
Close GRIMM ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet
16 Apr '20 to 17 Apr '20
'Without a doubt the most imaginative dance performance of the season,' wrote Trouw in a five-star review about GRIMM.
Language NP Language no problem Repelsteeltje (8+)Theater Theater Rotterdam / Pieter Kramer Repelsteeltje (8+)