19 okt '19 t/m 05 jan '20

De Toverfluit (7+)

De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem / Romain Bischoff
Koop uw kaarten
5e rang va €10 – 1e rang va €30,50

Ook tijdens de kerstvakantie staan de deuren van ITA wagenwijd open met een speciale programmering voor de hele familie. Een volstrekt eigentijdse versie van Die Zauberflöte van Mozart, waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien tot een onvergetelijke ervaring.

Duur NNB
Genre Jeugdtheater / Theater / Muziektheater
Taal Nederlands

Sprookjesachtige opera van Mozart in een nieuwe bewerking.

De Toneelmakerij en Silbersee bundelen hun krachten voor een eigentijdse versie van dit beroemde meesterwerk van Mozart. Klassieke muziek, rap, dans en theater komen samen in deze muziektheatervoorstelling voor de hele familie. Een betoverend verhaal over een ruimteprins en zijn prinses in het oneindige heelal.

Die Zauberflöte is een van de bekendste opera’s. Wie kent niet de beroemde aria van de Koningin van de Nacht, die haar dochter vurig toezingt? Of het vrolijke duet tussen Papageno en Papagena? In de bewerking van De Toneelmakerij en Silbersee – De Toverfluit - speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. De jonge astronaut Tamino stort met zijn raket neer in een vergeten deel van ons melkwegstelsel. Daar ontmoet hij de sterrenvanger Papageno. Samen gaan ze op avontuur om een prinses te redden. Ze slagen in hun missie en de astronaut valt als een blok voor de stoere prinses. En zij voor hem. Ze leven nog lang en gelukkig, want zo gaat dat nu eenmaal in sprookjes. Of loopt het toch anders?

De Toneelmakerij maakt al jaren jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, de voorstellingen kenmerken zich door de liefde voor taal en maatschappelijke betrokkenheid. Het gezelschap mixt graag genres, van muziek tot dans, en van film tot games en sociale media.

Silbersee is een productiekern voor onorthodoxe opera en muziektheater. Oprichter en artistiek leider Romain Bischoff creëert ontmoetingen tussen makers en performers met zeer uiteenlopende achtergronden, van klassiek tot urban. Componisten, schrijvers, zangers, dansers, acteurs, maar ook videokunstenaars, poppenspelers en circusartiesten, werken samen aan interdisciplinaire voorstellingen die elk op hun eigen manier fysiek, poëtisch en ontwapenend zijn.

Koren gezocht!

Op 2 november organiseren Silbersee en de Toneelmakerij in samenwerking met Internationaal Theater Amsterdam De Toverfluit-Korendag. Amateurkoren en semi-professionele koren uit Noord-Holland worden uitgenodigd om zich aan te melden voor deze workshopdag. Op de workshopdag worden er workshops beatboxen, muziektheater en beweging gegeven voor de koorzangers en dirigenten. We sluiten de de dag af met een gezamenlijk optreden. Na deze dag krijgt een selectie van 11 koren de kans om eenmalig mee te zingen tijdens de voorstelling in de kerstserie in Internationaal Theater Amsterdam.

Aanmelden
Vanaf 01 juni tot 1 oktober 2019 kunnen alle koren zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Binnen 5 werkdagen na het inzenden van de aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging.

Uiterlijk 4 oktober ontvang je bericht of je uitgenodigd wordt voor de Korendag op 2 november.

Selectie

Tussen 1 en 4 oktober maakt de jury een eerste selectie uit de koren die zich hebben opgegeven voor het project. Maximaal 20 koren zullen uitgenodigd worden om deel te nemen aan de Korendag op 2 november in ITA. Alle ingezonden koren horen voor 4 oktober of zij uitgenodigd worden.

Bekijk hier de veelgestelde vragen
Meld je hier aan als koor
Meer info? amsterdamzingtdetoverfluit@silbersee.com

Credits

regie Paul Knieriem
muzikale leiding Romain Bischoff
libretto Daniël van Klaveren
compositie Genevieve Murphy & W.A. Mozart
dramaturgie Paulien Geerlings
scenografie Morgana Machado Marques
kostuums Jorine van Beek
lichtontwerp Gé Wegman
geluidsontwerp Maurits van Thiel
muziek, zang & spel Nadia Amin, Viola Cheung, Genevieve Murphy, Arnout Lems, Carl Refos, Michaela Riener, Meneka Senn, Guus van der Steen, Georgi Sztojanov, Carlos de Vries

MEER VOOR DE HELE FAMILIE

Language NP Language no problem R1R2 START (6+)Dans YZ R1R2 START (6+)
Sluiten R1R2 START (6+) YZ
Popping-koning Yanka Pedron ("Y") en dé locking-specialist Bouside Aït-Atmane ("Z") komen voor festival Summer Dance Forever naar ITA met hun nieuwste show R1R2 START, waarin de echte en de virtuele wereld elkaar ontmoeten als een ode aan 30 jaar gaming.
Language NP Language no problem workshop bij Repelsteeltje (8 - 14 jaar)Een leven lang leren Theater Rotterdam workshop bij Repelsteeltje (8 - 14 jaar)
Sluiten workshop bij Repelsteeltje (8 - 14 jaar) Theater Rotterdam
25 jan '20
In deze workshop van anderhalf uur ga je onder begeleiding van een bevlogen theaterdocent de vloer op en maak je in razend tempo je eigen Repelsteeltje.
Language NP Language no problem Trojan Wars (14+)Theater HNTjong / Het Nationale Theater / Noël Fischer Trojan Wars (14+)
Sluiten Trojan Wars (14+) HNTjong / Het Nationale Theater / Noël Fischer
14 apr '20 t/m 15 apr '20
Een spannende bingewatch-marathon op het strijdtoneel van Grieken en Trojanen.
Language NP Language no problem Martin Luther King (8+)Theater Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong Martin Luther King (8+)
Sluiten Martin Luther King (8+) Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong
27 okt '19
Swingende familievoorstelling over de jonge Martin Luther King.
Language NP Language no problem De Toverfluit (7+)Theater De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem / Romain Bischoff De Toverfluit (7+)
Sluiten De Toverfluit (7+) De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem / Romain Bischoff
19 okt '19 t/m 05 jan '20
Ook tijdens de kerstvakantie staan de deuren van ITA wagenwijd open met een speciale programmering voor de hele familie. Een volstrekt eigentijdse versie van Die Zauberflöte van Mozart, waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien tot een onvergetelijke ervaring.
Language NP Language no problem De geheime tuin (7+)Theater Toneelgroep Maastricht / Servé Hermans De geheime tuin (7+)
Language NP Language no problem Juffenballet (6+)Dans Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings Juffenballet (6+)
Sluiten Juffenballet (6+) Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings
01 apr '20
Een familievoorstelling met veel dans, decorwisselingen, humor en liedjes.
Language NP Language no problem De Familie van Nielie in alle staten (6+)Theater Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts De Familie van Nielie in alle staten (6+)
Sluiten De Familie van Nielie in alle staten (6+) Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts
12 feb '20
De familie van Nielie gaat naar Los Angeles, waar vader Theo is uitgenodigd voor Het Uitvinderscongres. Maar al op het vliegveld van New York raakt het gezin elkaar kwijt en zetten ze alles op alles om elkaar terug te vinden.
Language NP Language no problem Peter Pan (6+)Theater Theater Terra Peter Pan (6+)
Sluiten Peter Pan (6+) Theater Terra
24 mei '20
Theater Terra presenteert de nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde avontuur in Nimmerland. Van de makers van De Kleine Zeemeermin en Aladdin, voor iedereen vanaf 6 jaar.
Language NP Language no problem GEK GEZICHT (6+)Dans Introdans / Alexander Ekman / David Middendorp GEK GEZICHT (6+)
Sluiten GEK GEZICHT (6+) Introdans / Alexander Ekman / David Middendorp
08 apr '20
Vijf eigentijdse choreografieën met doldwaze dans voor jong en oud.
Language NP Language no problem GRIMM (8+)Dans ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet GRIMM (8+)
Sluiten GRIMM (8+) ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet
16 apr '20 t/m 17 apr '20
Hiphop en klassiek ballet komen verrassend samen in sprookjesachtige voorstelling.
Language NP Language no problem Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)Theater Theater Rotterdam / Pieter Kramer Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)
Sluiten Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) Theater Rotterdam / Pieter Kramer
23 jan '20 t/m 26 jan '20
Na het uitstapje naar het ‘stuk der stukken’ Hamlet, de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers van Lang en Gelukkig, Woef Side Story en Snorro terug naar de wereld van de sprookjes.