De Toverfluit (7+)

Sluiten

De Toverfluit (7+)

De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
De Toverfluit (7+)
De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem
5e rang va €10 – 1e rang va €30,50

De Toneelmakerij en Silbersee bundelen hun krachten voor een eigentijdse versie van dit beroemde meesterwerk van Mozart. Klassieke muziek, rap, dans en theater komen samen in deze muziektheatervoorstelling voor de hele familie. Een betoverend verhaal over een ruimteprins en zijn prinses in het oneindige heelal.

Duur 1 uur 15 minuten, geen pauze
Genre Jeugdtheater / Theater / Muziektheater
Taal Nederlands gesproken met Engelse ondertiteling

'Een veelzijdig feestje.' - De Volkskrant ★★★★

Kerstvakantie in Internationaal Theater Amsterdam

Kom deze kerstvakantie naar ons prachtige theater aan het Leidseplein en laat je meeslepen in het verhaal van De Toverfluit. Beleef een sprookjesachtig dagje uit met het hele gezin. Vol muziek, theater, spelen en lekker eten.

Geniet als ouders voor of na de voorstelling van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen in onze foyers in De Toverfluit Kerstexperience op een speurtocht gaan door het heelal. Met een opdrachtkaart in hand gaan ze op onderzoek uit tussen zon en maan, want het universum heeft ze nodig om een aantal problemen op te lossen…

Of kom voorafgaand aan de voorstelling naar De Toverfluit sing-a-long. Altijd al willen meezingen in een echte Opera? Of liever willen rappen of beatboxen? Dit is je kans! Naast de klassieke aria De zon schijnt voor Eeuwig gaan we aan de slag met het nummer Een Meisje om te Zoenen, een mix van beatbox en rap. Al zingend filosoferen we over een eeuwige dag of nacht, over dingen waartussen het moeilijk kiezen is en over wat jou gelukkig maakt.

'De Toverfluit is een ruimtereis waarbij je je geen seconde verveelt.' – Trouw ★★★★

Die Zauberflöte is een van de bekendste opera’s. Wie kent niet de beroemde aria van de Koningin van de Nacht, die haar dochter vurig toezingt? Of het vrolijke duet tussen Papageno en Papagena? In de bewerking van De Toneelmakerij en Silbersee – De Toverfluit - speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. Pamina, een heel gewoon meisje en bewoner van planeet aarde, hoort haar ouders ruziën als ze ’s avonds in bed ligt. Ze verstaat alles, ook al denken haar ouders van niet. Toch valt ze in slaap en in haar dromen van sterrenstof ontmoet ze Tamino, een heel gewone astronaut uit de toekomst. Ondanks de lichtjaren afstand herkennen ze veel in elkaar. Maar in haar droom heersen ook duistere machten; Zon en Nacht voeren een intergalactische strijd over licht en donker. Wie zijn deze Zon en Nacht? En wat hebben zij met Pamina te maken? Is ze opgewassen tegen deze kosmische krachten die hun eigen belang steeds vooropstellen?

De Toneelmakerij maakt al jaren jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, de voorstellingen kenmerken zich door de liefde voor taal en maatschappelijke betrokkenheid. Het gezelschap mixt graag genres, van muziek tot dans, en van film tot games en sociale media.

Silbersee is een productiekern voor onorthodoxe opera en muziektheater. Oprichter en artistiek leider Romain Bischoff creëert ontmoetingen tussen makers en performers met zeer uiteenlopende achtergronden, van klassiek tot urban. Componisten, schrijvers, zangers, dansers, acteurs, maar ook videokunstenaars, poppenspelers en circusartiesten, werken samen aan interdisciplinaire voorstellingen die elk op hun eigen manier fysiek, poëtisch en ontwapenend zijn.

Recensies


'Het resultaat is een totaal vernieuwend mengsel van klassiek, modern, hiphop en elektronische muziek, waarin ook de bekende aria’s doorklinken.’ – Trouw ★★★★

‘Duw uw kind en uzelf die drempel over. Ga kijken.’ – Parool

“Een spectaculaire versie van De Toverfluit voor jongeren, die aangenaam onorthodox is en alle onheilige huisjes van deze opera genadeloos attaqueert.” – Theaterkrant

'Mozart, hiphop, beatboxen, breakdance en een even onverwacht als overweldigend koor gaan hand in hand in De Toverfluit van regisseur Paul Knieriem, Silbersee en De Toneelmakerij. Het resulteert in een voorstelling die ruim vijf kwartier van de eerste tot de laatste minuut boeit.' - Scenes ★★★★

'Wat deze Toverfluit helemaal compleet maakt, zijn het indrukwekkende decor van Morgana Machado Marques en de stuk voor stuk ijzersterke zang- én acteerprestaties van de hele cast.' - Scenes ★★★★

'Het resultaat is een indrukwekkend en humoristisch spel vol van bekende en nieuwe melodieën.' - Parool
-|-

'De Toneelmakerij en Silbersee bundelen hun krachten voor een eigentijdse versie van dit beroemde meesterwerk van Mozart. Klassieke muziek, rap, dans en theater komen samen in deze muziektheatervoorstelling voor de hele familie. Een betoverend verhaal over een ruimteprins en zijn prinses in het oneindige heelal.' - Theaterkrant (Keuze van de criticus)

'De muziek van Mozart blijft wel degelijk overeind, mooi gezongen, tussen allerlei vormen van popmuziek, rap en breakdance, gecomponeerd door de jonge Schotse Genevieve Murphy. Regisseur Paul Knieriem en muzikaal leider Romain Bischoff hebben in een vrolijk, beweeglijk decor van Morgana Machado Marques een bont gezelschap spelers en zangers bij elkaar gebracht. Ze zien er in de kleding van Jorine van Beek blits uit, spelen allemaal verscheidene muziekinstrumenten, maar komen vervolgens ook als individuen helemaal tot hun recht.’
- Theaterkrant (Keuze van de criticus)

Verdien hier je stempel voor de stempelkaart

Zing mee met De Toverfluit

Luister hier naar ‘Een meisje om te zoenen’, een muziekfragment uit De Toverfluit. Misschien herken je het wel van de muziekles op school, rap of beatbox dan mee en geef een voorstelling in je eigen woonkamer! De tekst vind je hier.

Credits

regie Paul Knieriem
muzikale leiding Romain Bischoff
libretto Daniël van Klaveren
compositie Genevieve Murphy & W.A. Mozart
dramaturgie Paulien Geerlings
scenografie Morgana Machado Marques
assistent scenografie
Rachelle Elstak
kostuums Jorine van Beek
lichtontwerp Gé Wegman
geluidsontwerp Maurits van Thiel
performers Nadia Amin, Viola Cheung, Arnout Lems, Genevieve Murphy, Carl Refos, Michaela Riener, Meneka Senn, Guus van der Steen, Georgi Sztojanov, Carlos de Vries
met dank aan
Abdelhadi Baaddi

Meer voor de hele familie

Language NP Language no problem De Familie van Nielie in alle staten (6+) Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts Theater De Familie van Nielie in alle staten (6+)
Sluiten De Familie van Nielie in alle staten (6+) Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts
De familie van Nielie gaat naar Los Angeles, waar vader Theo is uitgenodigd voor Het Uitvinderscongres. Maar al op het vliegveld van New York raakt het gezin elkaar kwijt en zetten ze alles op alles om elkaar terug te vinden.
Language NP Language no problem Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) Theater Rotterdam / Pieter Kramer Theater Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)
Sluiten Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) Theater Rotterdam / Pieter Kramer
Na het uitstapje naar het ‘stuk der stukken’ Hamlet, de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers van Lang en Gelukkig, Woef Side Story en Snorro terug naar de wereld van de sprookjes.
Language NP Language no problem Juffenballet (6+) Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings Dans Juffenballet (6+)
Sluiten Juffenballet (6+) Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings
Een familievoorstelling met veel dans, decorwisselingen, humor en liedjes.
Language NP Language no problem Anatomie van pijn NTGent / Lies Pauwels Theater Anatomie van pijn
Sluiten Anatomie van pijn NTGent / Lies Pauwels
De nieuwe voorstelling van Lies Pauwels (bekend van Het Hamiltoncomplex) gaat over leven met pijn en over pijn in het leven.