19 okt '19 t/m 05 jan '20

De Toverfluit (7+)

De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem / Romain Bischoff
Koop uw kaarten
5e rang va €10 – 1e rang va €30,50

De Toneelmakerij en Silbersee bundelen hun krachten voor een eigentijdse versie van dit beroemde meesterwerk van Mozart. Klassieke muziek, rap, dans en theater komen samen in deze muziektheatervoorstelling voor de hele familie. Een betoverend verhaal over een ruimteprins en zijn prinses in het oneindige heelal.

Duur NNB
Genre Jeugdtheater / Theater / Muziektheater
Taal Nederlands gesproken met Engelse ondertiteling

Sprookjesachtige opera van Mozart in een nieuwe bewerking.

Die Zauberflöte is een van de bekendste opera’s. Wie kent niet de beroemde aria van de Koningin van de Nacht, die haar dochter vurig toezingt? Of het vrolijke duet tussen Papageno en Papagena? In de bewerking van De Toneelmakerij en Silbersee – De Toverfluit - speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. Pamina, een heel gewoon meisje en bewoner van planeet aarde, hoort haar ouders ruziën als ze ’s avonds in bed ligt. Ze verstaat alles, ook al denken haar ouders van niet. Toch valt ze in slaap en in haar dromen van sterrenstof ontmoet ze Tamino, een heel gewone astronaut uit de toekomst. Ondanks de lichtjaren afstand herkennen ze veel in elkaar. Maar in haar droom heersen ook duistere machten; Zon en Nacht voeren een intergalactische strijd over licht en donker. Wie zijn deze Zon en Nacht? En wat hebben zij met Pamina te maken? Is ze opgewassen tegen deze kosmische krachten die hun eigen belang steeds vooropstellen?

De Toneelmakerij maakt al jaren jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, de voorstellingen kenmerken zich door de liefde voor taal en maatschappelijke betrokkenheid. Het gezelschap mixt graag genres, van muziek tot dans, en van film tot games en sociale media.

Silbersee is een productiekern voor onorthodoxe opera en muziektheater. Oprichter en artistiek leider Romain Bischoff creëert ontmoetingen tussen makers en performers met zeer uiteenlopende achtergronden, van klassiek tot urban. Componisten, schrijvers, zangers, dansers, acteurs, maar ook videokunstenaars, poppenspelers en circusartiesten, werken samen aan interdisciplinaire voorstellingen die elk op hun eigen manier fysiek, poëtisch en ontwapenend zijn.

Kerst in Internationaal Theater Amsterdam

Kom deze Kerst naar ons prachtige theater aan het Leidseplein en laat je meeslepen in het verhaal van De Toverfluit. Beleef een sprookjesachtig dagje uit met het hele gezin. Vol muziek, theater, spelen en lekker eten. Geniet als ouders voor of na de voorstelling van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen in onze foyers op een speurtocht gaan door het heelal. Met een opdrachtkaart in hand gaan ze op onderzoek uit tussen zon en maan, want het universum heeft ze nodig om een aantal problemen op te lossen…

Paul Knieriem and Romain Bischoff about The Magic Flute

Paul Knieriem is artistic leader of de Toneelmakerij since 2019
“One of my earliest theatre experiences was a trip to see The Magic Flute directed by Frank Groothof. The performance made a deep impression on me and now I have children of my own we also listen to The Magic Flute together. The music is beautiful, enchanting and timeless. I hope our young audiences will be as powerfully affected as I was 25 years ago.”

Romain Bischoff is artistic leader of Silbersee
“At the opera house in Liège, as a farmers’ son with no classical background, Mozart’s The Magic Flute literally cast a spell on me. Mozart has given us a treasure trove of magical melodies. Bright, vibrant, dazzling music that transports us to different worlds. With a diverse cast, from beatboxer to opera singer, from spoken word performer to Scottish bagpipe player, we’ll be making The Magic Flute with the maestro Mozart in our DNA. We’re going to take children and families on a journey to a new, imaginative, intergalactic musical theatre cosmos of 2040.”

Credits

regie Paul Knieriem
muzikale leiding Romain Bischoff
libretto Daniël van Klaveren
compositie Genevieve Murphy & W.A. Mozart
dramaturgie Paulien Geerlings
scenografie Morgana Machado Marques
assistent scenografie
Rachelle Elstak
kostuums Jorine van Beek
lichtontwerp Gé Wegman
geluidsontwerp Maurits van Thiel
performers Nadia Amin, Viola Cheung, Arnout Lems, Genevieve Murphy, Carl Refos, Michaela Riener, Meneka Senn, Guus van der Steen, Georgi Sztojanov, Carlos de Vries
met dank aan
Abdelhadi Baaddi