Ramses Shaffy (1933-2009)

Op 1 december 2009 overleed Ramses Shaffy op 76-jarige leeftijd. Nu precies 10 jaar naar zijn overlijden organiseren we i.s.m. De Familie Film&TV en Maarten Heijmans een speciale dag die volledig in het teken staat van Ramses Shaffy. Dit doen we op 1 december met drie verschillende onderdelen in onze Grote Zaal.

14.30 - 16.00 Een leven lang theater: Ramses Shaffy (1933-2009)
In Een leven lang theater reizen we door de Nederlandse theater- en dansgeschiedenis, gegidst door kunstenaars die een grote rol spelen in die geschiedenis. Film- en beeldfragmenten vormen de rode draad van het verhaal. Deze editie nodigen we verschillende gasten uit om over Ramses Shaffy te praten.

17.00 - 18.30 Laat me: RAMSES de film

Een anderhalf uur durende filmversie van de succesvolle tv-serie RAMSES.

21.00 - 22.40 Maarten Heijmans & band – RAMSES

Vanwege het tienjarig overlijden van Ramses Shaffy vroegen we Maarten of hij nog een keer een eerbetoon wilt geven met zijn succesvolle show.

Language NP Language no problem Een leven lang theater: Ramses Shaffy (1933-2009) Internationaal Theater Amsterdam Perspective programmes Een leven lang theater: Ramses Shaffy (1933-2009)
Close Een leven lang theater: Ramses Shaffy (1933-2009) Internationaal Theater Amsterdam
In Een leven lang theater reizen we door de Nederlandse theater- en dansgeschiedenis, gegidst door kunstenaars die een grote rol spelen in die geschiedenis. Film- en beeldfragmenten vormen de rode draad van het verhaal. Deze editie nodigen we verschillende gasten uit om over Ramses Shaffy te pr...
Language NP Language no problem Maarten Heijmans & Band - RAMSES Maarten Heijmans Music Maarten Heijmans & Band - RAMSES
Close Maarten Heijmans & Band - RAMSES Maarten Heijmans
Vanwege het tienjarig overlijden van Ramses Shaffy vroegen we Maarten of hij nog een keer een eerbetoon wilt geven met zijn succesvolle show.
Language NP Language no problem Laat me (Ramses de film) Michiel van Erp / De Familie Film & TV / AVROTROS Film Laat me (Ramses de film)
Close Laat me (Ramses de film) Michiel van Erp / De Familie Film & TV / AVROTROS
Een anderhalf uur durende filmversie van de succesvolle tv-serie RAMSES.
"Je bent alleen, maar omdat we alleen zijn ben ik er en ben jij er. In het alleen‑zijn zijn we juist heel erg samen. En als er dingen zijn die ik in je kan raken, die nog niet geraakt zijn, kan ik je minder eenzaam maken. Daarom schrijf ik liedjes."
Ramses Shaffy