Tribute: Ramses Shaffy (1933-2009)


"Ik blijf nog lang en liefst nog langer"


Op 1 december 2009 overleed Ramses Shaffy op 76-jarige leeftijd. Nu precies 10 jaar naar zijn overlijden organiseren we i.s.m. De Familie Film&TV en Maarten Heijmans een speciale dag die volledig in het teken staat van deze uitzonderlijke chansonnier en acteur. Dit doen we op 1 en 2 december met verschillende onderdelen in onze Grote Zaal en Rabozaal.

zo 1 dec 14.30 - 16.00 Een leven lang theater: Ramses Shaffy (1933-2009)

In Een leven lang theater reizen we door de Nederlandse theater- en dansgeschiedenis, gegidst door kunstenaars die een grote rol spelen in die geschiedenis. Film- en beeldfragmenten vormen de rode draad van het verhaal. Deze editie nodigen we verschillende gasten uit om over Ramses Shaffy te praten. >>

zo 1 dec 16.00 - 17.30 Boekpresentatie Door alles heen - Ramses Shaffy 1933 – 2009 (besloten event)
Biograaf Sylvester Hoogmoed boort in Door alles heen nieuwe bronnen aan. Voor deze fotobiografie openden het Ramses Shaffy Fonds en de platenmaatschappij alle archieven. Naast Hoogmoeds teksten en fotografie heeft Door alles heen een uitgebreide discografie, afbeeldingen van zijn schilderijen en twee cd’s met veel niet eerder uitgebrachte tracks van Ramses Shaffy.
De presentatie is besloten, maar we bieden u natuurlijk wel de mogelijkheid om als een van de eersten een exemplaar aan te schaffen.

zo 1 dec 17.00 - 18.30 en ma 2 dec 20.30- 22.00 LAAT ME: Ramses Shaffy de film
Een anderhalf uur durende filmversie van de succesvolle tv-serie RAMSES. >>

zo 1 dec 21.00 - 22.40 Maarten Heijmans & band – RAMSES

Vanwege het tienjarig overlijden van Ramses Shaffy vroegen we Maarten of hij nog een keer een eerbetoon wilt geven met zijn succesvolle show. >>

Combinatievoordeel
Bezoekt u meerdere programma's, dan ontvangt u vanaf twee programma's €2,50 korting per programma. Bezoekt u alle drie de programma's, dan ontvangt u €7,50 korting op het totaalbedrag. De korting wordt automatisch verrekend tijdens het besteltraject.

Programma

Language NP Language no problem Maarten Heijmans & band – RAMSES Maarten Heijmans Muziek Maarten Heijmans & band – RAMSES
Sluiten Maarten Heijmans & band – RAMSES Maarten Heijmans
Vanwege het tienjarig overlijden van Ramses Shaffy vroegen we Maarten of hij nog een keer een eerbetoon wil geven met zijn succesvolle show.
Language NP Language no problem LAAT ME: Ramses Shaffy de film Michiel van Erp / De Familie Film & TV / AVROTROS Film LAAT ME: Ramses Shaffy de film
Sluiten LAAT ME: Ramses Shaffy de film Michiel van Erp / De Familie Film & TV / AVROTROS
Een anderhalf uur durende filmversie van de succesvolle tv-serie RAMSES.
"Je bent alleen, maar omdat we alleen zijn ben ik er en ben jij er. In het alleen‑zijn zijn we juist heel erg samen. En als er dingen zijn die ik in je kan raken, die nog niet geraakt zijn, kan ik je minder eenzaam maken. Daarom schrijf ik liedjes."
Ramses Shaffy