ITA Academy

Een avond uit bij ITA is méér dan alleen een voorstelling. ITA Academy biedt ruimte voor verdieping en ontwikkeling. Een doorlopend gesprek met publiek en vakgenoten over inspiratie, maatschappelijke ontwikkelingen en theatermaken.

Verdieping vindt u in video-inleidingen, podcasts, nagesprekken en in onze contextprogramma’s. Scholieren en studenten kunnen binnen ITA Academy workshops volgen. Met jongeren maken we jaarlijks speciale voorstellingen. Amateurs kunnen masterclasses volgen, of spelen in een van onze toneelbeelden.

Maar ook als u professional bent, heeft ITA Academy u veel te bieden. Naast opleidingsinstituut is ITA Academy het centrum van de theatertraditie in Nederland. In onze monumentale schouwburg in het hart van de stad Amsterdam treft u een grote historische schilderijencollectie van acteurs in Nederland. We voelen ons onderdeel van die geschiedenis, waar we trots op zijn.

Het liefst ontmoeten wij u live in ons theater, maar door de maatregelen tegen de verspreiding van corona is dat niet altijd mogelijk. Dit najaar bestaat ITA Academy voor publiek uit een combinatie aan digitaal aanbod en programma’s waar u bij aanwezig kunt zijn in het theater.