01 dec '19 t/m 02 dec '19

LAAT ME: Ramses Shaffy de film

Michiel van Erp / De Familie Film & TV
Sluiten
01 dec '19 t/m 02 dec '19

LAAT ME: Ramses Shaffy de film

Michiel van Erp / De Familie Film & TV

Een anderhalf uur durende filmversie van de succesvolle tv-serie RAMSES.

Aanvang 17.00
Eindtijd 18.30
Locatie Grote Zaal
Prijs 14,50

Dolend, soms eenzaam, maar vooral mateloos gretig en vol tomeloze passie

In 2014 zond de AVRO de vierdelige dramaserie RAMSES uit, over de jonge jaren uit het leven van Ramses Shaffy in Amsterdam. Van de miniserie is nu, speciaal voor deze tiende sterfdag van Ramses, een anderhalf uur durende filmversie gemaakt. De rol van Shaffy werd vertolkt door Maarten Heijmans en de regie was van Michiel van Erp. De dramaserie werd met prijzen overladen. De serie werd bekroond met onder meer de Nipkowschijf voor beste dramaserie en de Prix Europa voor beste miniserie van het jaar. Maarten Heijmans ontving in 2014 een Gouden Kalf en TV Beeld voor zijn hoofdrol in de serie. In 2015 won hij de International Emmy Award de categorie 'beste acteur'.

De dramaserie RAMSES was een coproductie van De Familie Film & TV en AVROTROS, mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds.

Meer Ramses Shaffy

Language NP Language no problem Maarten Heijmans & band – RAMSESMuziek Maarten Heijmans & Band Maarten Heijmans & band – RAMSES
Sluiten Maarten Heijmans & band – RAMSES Maarten Heijmans & Band
01 dec '19
Vanwege het tienjarig overlijden van Ramses Shaffy vroegen we Maarten of hij nog een keer een eerbetoon wil geven met zijn succesvolle show.
Language NP Language no problem Een leven lang theater: Ramses Shaffy (1933-2009)Perspectief Internationaal Theater Amsterdam Een leven lang theater: Ramses Shaffy (1933-2009)
Sluiten Een leven lang theater: Ramses Shaffy (1933-2009) Internationaal Theater Amsterdam
01 dec '19
In Een leven lang theater reizen we door de Nederlandse theater- en dansgeschiedenis, gegidst door kunstenaars die een grote rol spelen in die geschiedenis. Film- en beeldfragmenten vormen de rode draad van het verhaal. Deze editie nodigen we verschillende gasten uit om over Ramses Shaffy te pr...