Zaalverhuur

Met onze expertise en een toegewijd team maken wij elk evenement tot een bijzondere belevenis. Denk aan grote evenementen zoals gala’s, seminars, congressen, lezingen, een groot feest of een receptie. Maar ook kleinere evenementen zoals workshops, presentaties, diners of een bedrijfsuitje. ITA is zelfs een officiële trouwlocatie. Wij ondersteunen u graag vanaf het eerste idee tot het moment dat het doek valt.

Wij bieden uw gasten het podium voor een bijzondere ervaring.

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) vanaf de buitenkant gefotografeerd door Enrique Meesters

De schouwburg in Amsterdam heeft een rijke geschiedenis met bekende schrijvers, acteurs en toneelstukken die terug te vinden is in het historische gebouw. Tot tweemaal toe brandden de oude schouwburgen af, waarna de architecten A.L. van Gendt en J.L. en J.B. Springer een nieuwe schouwburg ontwierpen. De oude classicistische gevels werden vervangen door een façade in neorenaissancestijl. In 1894 werd het huidige gebouw – de Stadschouwburg van Amsterdam, nu Internationaal Theater Amsterdam (ITA) – op het Leidseplein geopend. -|-Al meer dan 125 jaar worden er theater- en dansvoorstellingen, opera’s en events georganiseerd. ITA ligt centraal in de hoofdstad en is één van best bewaarde, historisch theaters van Nederland, een icoon van Amsterdam. Het is de plek waar theater in al zijn 21ste-eeuwse verschijningsvormen gemaakt én getoond wordt. Het is een trekpleister en een moderne ontmoetingsplaats met historie.

BRASSERIE & FOYERS

Language NP Language no problem ITA Brasserie (ruimte) ITA Brasserie (ruimte)
Language NP Language no problem Ajaxfoyer en Ajaxterras Ajaxfoyer en Ajaxterras
Language NP Language no problem Rotonde Rotonde
Language NP Language no problem ITA Salon ITA Salon

GROTE ZAAL & FOYERS

Language NP Language no problem Grote Zaal Grote Zaal
Language NP Language no problem Koninklijke Foyer Koninklijke Foyer
Language NP Language no problem Pleinfoyer Pleinfoyer
Language NP Language no problem Marnixbordes  Gijsbrechtbordes Marnixbordes Gijsbrechtbordes

RABOZAAL & FOYERS

Language NP Language no problem Rabozaal Rabozaal
Language NP Language no problem Nieuwe Foyer Nieuwe Foyer
Language NP Language no problem Studio 1 Studio 1
Language NP Language no problem Studio 2 Studio 2

EVENTS IN ITA

Language NP Language no problem Haagsch College met Beatrice de Graaf Haagsch College Perspectief Haagsch College met Beatrice de Graaf
Sluiten Haagsch College met Beatrice de Graaf Haagsch College
In een avontuurlijke tocht langs grote crises vanaf Napoleon tot nu laat De Graaf zien hoe onbekende geschiedenissen ons kunnen inspireren tot grootse daden en geloof in de toekomst.
Language NP Language no problem AFK Amsterdamprijs voor de Kunst AFK Events & Awards AFK Amsterdamprijs voor de Kunst
Sluiten AFK Amsterdamprijs voor de Kunst AFK
Jaarlijks kent het AFK de Amsterdamprijs voor de Kunst toe aan drie kunstenaars, organisaties of kunstprojecten die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan kunst in de hoofdstad.
Language NP Language no problem An evening with David Grossman & Arnon Grunberg Stichting Erasmusprijs in coproductie met Internationaal Theater Amsterdam Perspectief An evening with David Grossman & Arnon Grunberg
Sluiten An evening with David Grossman & Arnon Grunberg Stichting Erasmusprijs in coproductie met Internationaal Theater Amsterdam
Op woensdag 23 november ontvangt schrijver Arnon Grunberg David Grossman in Internationaal Theater Amsterdam voor een interview over zijn oeuvre.
Language NP Language no problem Nelson Mandela lezing 2022 ZAM Magazine Perspectief Nelson Mandela lezing 2022
Sluiten Nelson Mandela lezing 2022 ZAM Magazine
#ImagineMandela-Live! is een rijk cultureel programma met dans, muziek, poëzie en video. Keniaans auteur en opiniemaker Yvonne Adhiambo Owuor spreekt een speech uit die de gedachten doet prikkelen en nieuwe realiteiten voorstelbaar maakt.
Language NP Language no problem Face Forward ZAM Magazine Perspectief Face Forward
Sluiten Face Forward ZAM Magazine
Programma met de Nelson Mandela lezing, muziek, dans en meer.
Language NP Language no problem Jubileumconcert - 25 jaar Grachtenfestival! Grachtenfestival Muziek Jubileumconcert - 25 jaar Grachtenfestival!
Sluiten Jubileumconcert - 25 jaar Grachtenfestival! Grachtenfestival
Een feestelijke avond die de definitie van het festival onderstreept: een concert met topmusici, met klassiek, jazz en crossovers, met tranentrekkers en uitsmijters.
Language NP Language no problem Mijn Amsterdam, Ons Europa Perspectief Mijn Amsterdam, Ons Europa
Sluiten Mijn Amsterdam, Ons Europa
In Mijn Amsterdam, Ons Europa onderzoekt happyChaos wat er tijdens de Europese verkiezingen op 23 mei op het spel staat voor de jonge Amsterdammer en/of Europeaan.
Language NP Language no problem Kunst boven Klimaat?#2 Silbersee in co-productie met Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Kunst boven Klimaat?#2
Sluiten Kunst boven Klimaat?#2 Silbersee in co-productie met Internationaal Theater Amsterdam
We analyseren de mogelijkheden die er liggen om in de toekomst groener te kunnen produceren en presenteren.
Language NP Language no problem Revolusi: een levende geschiedenis - Theatercollege - David van Reybrouck Haagsch College Perspectief Revolusi: een levende geschiedenis - Theatercollege - David van Reybrouck
Sluiten Revolusi: een levende geschiedenis - Theatercollege - David van Reybrouck Haagsch College
De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd maakte een einde aan de Nederlandse koloniale heerschappij in Azië. Een geschiedenis die ook nu nog verdeelt. Maar wat gebeurde er eigenlijk precies? En hoe beleefden Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid? De Belgische historicus en schrijver Dav...