Bereikbaarheid

Internationaal Theater Amsterdam is gelegen aan het Leidseplein 26 en uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

U bereikt ITA (halte Leidseplein) met trams 1, 2, 5, 7, 11, 12 en 19, met de buslijnen 282, 283, 284, 288 en metro 52 (halte Vijzelgracht uitstappen en ca. 10 minuten lopen).

Iedere 5 minuten vertrekt vanaf het Centraal Station een tram naar het Leidseplein die er gemiddeld 13 minuten over doet. Ook vanaf Station Sloterdijk, Muiderpoortstation en het Amstelstation is er een rechtstreekse tramverbinding.

Plan mijn OV reis

Met de fiets

U moet uw fiets op en rondom het Leidseplein parkeren in een stalling, rek of nietje en kunt hiervoor terecht op de fietspontons aan de Zieseniskade en Lijnbaansgracht, op de fietsparkeerplekken op het Raamplein, Kleine Gartmanplantsoen en Leidsekade of in de fietsenstalling Paradiso.

Met de auto

Het Leidseplein is autovrij. U kunt uw wagen parkeren in één van de omliggende parkeergarages: Q-Park Byzantium, Q-Park Museumplein,Q-Park Europarking, ParkBee Overtoom of goedkoop parkeren op een P+R-locatie aan de rand van de stad.

Met de taxi

De taxistandplaats Leidsebrug op 1 minuut loopafstand van ITA. De taxi’s van de door de gemeente erkende Toegelaten Taxi Organisatie's (TTO's) zijn te herkennen aan de TTO-daklichten.