Bereikbaarheid

Internationaal Theater Amsterdam is gelegen aan het Leidseplein 26 en uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

U bereikt ITA (halte Leidseplein) met trams 1, 2, 5, 7, 11, 12 en 19, met de buslijnen 282, 283, 284, 288 en metro 52 (halte Vijzelgracht uitstappen en ca. tien minuten lopen).

Iedere vijf minuten vertrekt vanaf het Centraal Station een tram naar het Leidseplein die er gemiddeld dertien minuten over doet. Ook vanaf Station Sloterdijk, Muiderpoortstation en het Amstelstation is er een rechtstreekse tramverbinding.

Download hier de GVB-app om altijd op hoogte te zijn van de actuele reistijd.

Let op: van 29 april tot en met 16 augustus 2024 wordt er gewerkt aan de trambanen rondom en op het Leidseplein. Lees hier meer over wat dit voor uw reis betekent.

Plan mijn OV-reis

Met de fiets

U moet uw fiets op en rondom het Leidseplein parkeren in een stalling, rek of nietje en kunt hiervoor terecht op de fietspontons aan de Zieseniskade en Lijnbaansgracht of in de nieuwe fietsenstalling onder Kleine Gartmanplantsoen, met plek voor ruim 2.000 fietsen.

Met de auto

Het Leidseplein is autovrij.

U kunt uw wagen parkeren op een P+R-locatie aan de rand van de stad of gebruik maken van de ITA-parkeerdeal met de dichtbij gelegen parkeergarage Q-Park Europarking. Zo bent u verzekerd van een veilige parkeerplaats op tien minuten wandelafstand.

Naar de Q-park Europarking deal

Met de taxi

De taxistandplaats Leidsebrug op een minuut loopafstand van ITA. De taxi’s van de door de gemeente erkende Toegelaten Taxi Organisatie's (TTO's) zijn te herkennen aan de TTO-daklichten.

Gehandicaptenparkeerkaart

Voor Amsterdammers met een Landelijke Parkeerontheffing (LPO) of een Europese gehandicaptenparkeerkaart (EGP) geldt gratis parkeren. Voor bezoekers aan de stad is een dagkaart beschikbaar. Deze is bij Cition Parkeermanagement af te halen.

Overzicht van gehandicaptenparkeerplaatsen in Amsterdam